Η εκμετάλλευση των σερί

Υπάρχουν μερικές περίοδοι που, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ό,τι βλέπουμε περνάει». Υπάρχουν και κάποιες άλλες που, επίσης κατά το κοινώς λεγόμενο, «χάνουμε από τα αποδυτήρια». Τα σερί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού, ειδικά σ’ αυτούς που έχουν αποφασίζει να μελετούν σε σταθερή βάση και να παίζουν σχεδόν κάθε ημέρα. Ένας καλός παίκτης που σέβεται τον εαυτό του έχει αποδεχτεί την ιδέα πως όποια τακτική και να ακολουθήσει, υπάρχουν περίοδοι που θα κερδίζει και άλλες που θα χάνει γιατί… έτσι, χωρίς ορατό λόγο.

Λένε πως το πρώτο βήμα για να γιατρευτείς από μια αρρώστια είναι να συνειδητοποιήσεις ότι πάσχεις απ’ αυτήν. Σ’ ένα «σπορ» με πάμπολλες παραμέτρους όπως το αθλητικό στοίχημα, πολλές από τις οποίες είναι εντελώς μη προβλέψιμες, το να κερδίζεις ή να χάνεις χωρίς να μπορείς να καταλάβεις την ακριβή αιτία είναι σύνηθες, προφανώς περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε. Αν συνειδητοποιήσετε, λοιπόν, τα σερί σας μπορείτε να τα κάνετε να δουλέψουν για σας και να μεγιστοποιήσετε το μακροχρόνιο κέρδος σας.

Η σημασία της ψυχολογίας

Η πρώτη κουβέντα που πρέπει να γίνει για τα σερί είναι πόση σχέση έχουν με την ψυχολογία του παίκτη. Ας μην κρυβόμαστε, με άλλη διάθεση μελετάει κάποιος όταν έρχεται από μια μεγάλη νίκη και σε διαφορετική πίεση βρίσκεται όταν «τρέχει» ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Είναι ανθρώπινο και θα συμβαίνει πάντα, όσο κι αν ο κανόνας του «επαγγελματία» παίκτη είναι να μην επηρεάζεται καθόλου από συναισθήματα και να πιέζει τον εαυτό του να κάνει επιλογές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, λογικά εξηγήσιμα, κι όχι το ένστικτο, που επηρεάζεται πολύ από την ψυχολογική κατάσταση.

Η δεύτερη κουβέντα έχει να κάνει με την ακριβή παρατήρηση. Γι’ αυτό χρειάζεται το αρχείο. Όχι για να μας αποδεικνύει πόσο κερδισμένοι ή χαμένοι είμαστε, αλλά για να ανατρέχουμε σ’ αυτό και να αντλούμε γνώση από παλαιότερες επιλογές μας ή ακόμα και ολόκληρες περιόδους. Μελετώντας συστηματικά το αρχείο μας μπορούμε να εντοπίσουμε τις περιόδους όπου πηγαίνουμε καλύτερα ή αυτές, στις οποίες παρουσιάζουμε προβληματικά αποτελέσματα.

Η εκμετάλλευση των σερί

Η τρίτη και σημαντικότερη κουβέντα έχει να κάνει με την εκμετάλλευση των σερί. Αυτό γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους, που έχουν σχέση είτε με την διαχείριση των χρημάτων μας, είτε με τις επιλογές τις ίδιες.

Αλλαγή του χάντικαπ

Αν είστε εξοικειωμένοι με το παιχνίδι σε ασιατικό χάντικαπ, μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε προς όφελός σας σε συγκεκριμένες περιόδους. Ο κανόνας λέει ότι στην περίοδο των αρνητικών σερί «υποχωρούμε» κατά ένα χάντικαπ αι σ’ αυτή των θετικών σερί «προσθέτουμε» ένα παραπάνω. Παράδειγμα: Αν έχετε καταλήξει σ’ έναν «καθαρό» άσο που πληρώνει 2,00, σε περιόδους αρνητικού σερί τον επιλέγετε σε ασιατικό χάντικαπ -1/4 σε απόδοση περίπου 1,75 και σε περίοδο θετικού σερί σε ασιατικό χάντικαπ -3/4 σε απόδοση περίπου 2,25. Στην πρώτη περίπτωση κερδίζετε μεν λιγότερα αν ο άσος επιβεβαιωθεί, αλλά εξασφαλίζετε ότι χάνετε το μισό στοίχημα σε περίπτωση γκέλας (ισοπαλία). Στη δεύτερη περίπτωση διεκδικείτε περισσότερα χρήματα αν ο άσος επιβεβαιωθεί με περισσότερα του ενός γκολ διαφορά.

Αλλαγή της μίζας

Δηλαδή αυξομείωση των χρημάτων που διαθέτουμε για κάθε στοίχημα. Με αντίστοιχη μείωση (περίπου 10%) κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αρνητικό σερί και αύξησή της κατά το ίδιο ποσοστό σε θετικό σερί. Αυτό μπορεί να γίνει κομμάτι και του καθημερινού μας παιχνιδιού.

Παράδειγμα: Αν παίζω 10 ευρώ ένα στοίχημα και κερδίσω, το επόμενό μου στοίχημα θα είναι 11 ευρώ. Αν κερδίσω και πάλι, τότε θα παίξω 12 ευρώ κοκ. Στην πρώτη ήττα μου θα «μηδενίσω» και το επόμενο στοίχημα θα είναι πάλι 10 ευρώ. Σε περίπτωση που χάσω, τότε το επόμενο στοίχημα θα είναι 9 ευρώ, μετά 8 ευρώ κοκ. μέχρι να σπάσει το αρνητικό σερί.

Αντιστροφή των επιλογών

Σε παίκτες που ασχολούνται καιρό με το στοίχημα θα έχει τύχει πολλές φορές η «τελική επιλογή», τα ματς που θα ποντάρουν τελικά, να περιέχουν αρνητικές επιλογές και η «ημι-τελική», τα ματς που ξεχώρισαν και πέρασαν από διάφορα «κόσκινα», αλλά τελικά έμειναν για διάφορους λόγους έξω, να επιβεβαιώνονται όλα και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Για να σπάσουμε, λοιπόν, τη ρουτίνα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, αλλά την τελευταία στιγμή ποντάρουμε τα ματς που κανονικά θα έπρεπε να αφήσουμε εκτός, ως «όχι τόσο σίγουρα». Εδώ, φυσικά, το κλειδί είναι να ακολουθείται πάντα η ίδια διαδικασία επιλογής.

Οι καλύτερες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Παίξε στην Bet365
Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια