Ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου ο ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠΜήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με δηλώσεις του στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ ο Καμίλ Ζίγκλερ σχετικά με τα αποκλειστικά δικαιώματα για την παροχή τυχερών παιχνιδιών στο ίντερνετ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού δεν δίστασε να επιτεθεί για ακόμη μία φορά στη Κυβέρνηση για το ήδη υπάρχων μεταβατικό καθεστώς στην ελληνική αγορά και κυρίως για τα σχέδια της για την παραχώρηση αδειών για online τυχερά παιχνίδια. Ο κ. Ζίγκλερ τόνισε ότι ο ΟΠΑΠ είναι η μοναδική πλατφόρμα που κατέχει αποκλειστική άδεια για ονλαιν στοίχημα, ενώ διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα  προσφοράς μέσω ίντερνετ των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών (ΚΙΝΟ, Τζόκερ, Λόττο, κλπ). Σημείωσε επίσης ότι καμία πλατφόρμα δεν έχει στην κατοχή της νόμιμη άδεια για να προσφέρει παιχνίδια παιχνίδια τύπου καζίνο στο ίντερνετ, πόκερ, μπλακτζακ κλπ και τόνισε ότι για όλα αυτά τα παιχνίδια ο ΟΠΑΠ διατηρεί το δικαίωμα άσκησης πρώτης προτίμησης.  “Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ και των μετόχων του”, είπε σχετικά.

Σε ότι αφορά την κατάργηση του τέλους των πέντε λεπτών είπε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι πράκτορες είχαν ενημερώσει εξ αρχής ότι το μέτρο θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ΟΠΑΠ και θα έφερνε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υπολόγιζε η κυβέρνηση. Για την αύξηση της φορολογίας από 30% σε 35%, δήλωσε πως έτσι κι αλλιώς η Ελλάδα έχει μερικούς από τους υψηλότερους φόρους στην Ευρώπη και ο ΟΠΑΠ οφείλει να συμμορφωθεί με την νομοθεσία. Παρόλα αυτά, ο κ. Ζίγκλερ σημείωσε ότι όλη αυτή η κατάσταση προωθεί τον παράνομο τζόγο, με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλα χρηματικά ποσά για τον ΟΠΑΠ και τα κρατικά ταμεία.”Είναι δεδομένο όμως ότι όσο αυξάνεται υπέρμετρα η φορολογία, αντίστοιχα μεγαλώνει το μερίδιο της παράνομης αγοράς όπου δεν υπάρχει προστασία των παικτών, δεν υπάρχουν κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού και φυσικά τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου είναι μηδενικά”, δήλωσε σχετικά.

Γραφτείτε στην newsletter του Bookmakers.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την νομοθεσία στα τυχερά παιχνίδια.!

Σχόλια