ΟΠΑΠ 2017: Σημαντική μείωση κατά 29% στα καθαρά κέρδη

οπαπ ελλαδαΌπως ανακοινώθηκε από την ΟΠΑΠ Α.Ε. τα καθαρά κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2017 υπέστησαν μείωση κατά 29%, αφού ανήλθαν στα €60.9 εκ. Το αντίστοιχο ποσό το ίδιο χρονικό διάστημα το 2016 ήταν στα €85,8 εκ.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα ήταν μεγαλύτερο στο δεύτερο τρίμηνο (33,6%, από τα €33 εκ. στα €21,9 εκ.

Αθλητικό Στοίχημα:

Πάντα για το πρώτο εξάμηνο του 2017, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ανήλθαν στα €188.6 εκ, ενώ το 2016 ήταν στα 196.7, ήτοι μείωση ίση με 4.1%.

Αριθμολαχεία:

Εδώ παρατηρήθηκε αύξηση κατά 1.1% στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αφού το ποσό ανέβηκε από τα €408,3 εκ. στα €413 εκ.

Σκρατς & Λαχεία:

Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση σε αυτόν τον τομέα. Το ποσοστό φτάνει στο 5.1%, αφού ανήλθε στα €77.5 εκ. το πρώτο εξάμηνο, ενώ το 2016 ήταν στα €73,8 εκ.

VLTs

O νέος τομέας του ΟΠΑΠ. Το συνολικό ποσό στο πρώτο εξάμηνο έφτασε τα €9.4 εκ. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο πως τα €7.5 εκ. παίχτηκαν στο δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή το 79,78% του ποσού τοποθετήθηκε με την πάροδο του χρόνου, όσο ο κόσμος μαθαίνει το νέο προϊόν, κάτι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την πλατφόρμα.

Πάνω στα ακόλουθα στοιχεία ο Διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Damian Cope τόνισε: «Η απόδοση του ΟΠΑΠ  σε λειτουργικό επίπεδο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 παρέμεινε ισχυρή, με τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) να παρουσιάζουν ελαφριά μόνο κάμψη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά την απουσία σημαντικών αθλητικών γεγονότων και τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, οι οποίες συνεχίζουν να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συνολική απόδοση του ΟΠΑΠ είναι αξιοσημείωτη. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και ανθρώπινο δυναμικό, με γνώμονα το μακροπρόθεσμο όφελος του ΟΠΑΠ και των πελατών μας. Επεκτείνουμε και βελτιώνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και είμαστε ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των νέων Virtual παιχνιδιών μας και των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επίσης, έχουμε ξεκινήσει την εισαγωγή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) στο δίκτυό μας. Ο εκτενής σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 προχωράει σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας και είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες της ομάδας του ΟΠΑΠ  ως προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων μας. Παρότι έχουν να γίνουν ακόμη πολλά στο δεύτερο εξάμηνο, το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε ενθαρρυντικά και παραμένουμε θετικοί στις προοπτικές ανάπτυξης του ΟΠΑΠ  για το υπόλοιπο του  2017 και πέρα από αυτό».

Σχόλια