Παιχνίδι με μικρές αποδόσεις

Top 10 betting tipsΣτη στοιχηματική αργκό το στοίχημα σε μικρές αποδόσεις αναφέρεται και ως «τοκογλυφία». Με πολύ διαφορετική έννοια, βέβαια, από την κανονική, όπως και πολύ διαφορετικό κίνδυνο. Έτσι ονομάζεται το συστηματικό παιχνίδι με μεγάλα φαβορί, που προσφέρονται σε μικρές αποδόσεις και υποτίθεται ότι δίνουν μικρό, αλλά πιο σίγουρο κέρδος από το με τις πιο μεγάλες αποδόσεις. Γράφουμε υποτίθεται, διότι το να βρεις ένα ακλόνητο φαβορί είναι εξίσου δύσκολη δουλειά με το να βρεις μια ισοπαλία ή ένα αουτσάιντερ, άσχετα αν προσφέρεται σε πολύ μικρότερη απόδοση.

To “τοκογλυφικό στοίχημα”

Αυτή, η μικρή απόδοση, επηρεάζει τον παίκτη και τον κάνει να πιστέψει ότι έχει εύκολη δουλειά μπροστά του. Κι επειδή τις περισσότερες φορές το παιχνίδι με φαβορί γίνεται με πολλά χρήματα, περισσότερα απ’ αυτά που διαθέτει ο μέσος παίκτης για να κυνηγήσει την επιβεβαίωση ενός παρολί ή μιας ισοπαλίας και μιας «στοιχηματικής βόμβας», το πράγμα μοιάζει πιο απλουστευμένο: Πολλά βάζεις, λίγα παίρνεις, αλλά σίγουρα. Και σίγουρα περισσότερα από τους τόκους ενός τραπεζικού λογαριασμού. Σαν τον τοκογλύφο.

Το παιχνίδι αυτό, όσο κι αν φαίνεται πιο σίγουρο από τα άλλα, εγκυμονεί τους περισσότερους κινδύνους και είναι υπεύθυνο για τις μεγαλύτερες απώλειες χρημάτων σε παίκτες. Οι αιτίες βρίσκονται, προφανώς, στην φαινομενική ευκολία του στοιχήματος και στη λανθασμένη εντύπωση, από πλευράς του παίκτη, ότι το μόνο δύσκολο είναι να βρει και να ρισκάρει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων, έτσι ώστε να έχει νόημα η επένδυσή του. Διότι αν παίζεις π.χ. έναν άσο του 1,20 σίγουρα δεν θα ποντάρεις με 10 ευρώ για να μετρήσεις μετά κέρδος ένα κέρμα των 2 ευρώ. Έτσι, λοιπόν, η έκθεση του κεφαλαίου είναι πολύ μεγαλύτερη και αν το παιχνίδι δεν είναι στοχευμένο έρχεται ακόμα πιο γρήγορα και η οριστική απώλεια του κεφαλαίου.

Σίγουρο στοίχημα – Αλήθεια ή πλάνη;

Η στοιχηματική «τοκογλυφία» βασίζεται σε κάτι που δεν υπάρχει στο στοίχημα, αλλά τεχνηέντως καλλιεργείται ότι υπάρχει: Στη σιγουριά. Όποιος έχει συμμετάσχει έστω σε μία συζήτηση για το στοίχημα ακούσει για τα «σίγουρα». Και μόνο λίγοι ανάμεσα στους πολλούς, συνειδητοποιημένοι ενδεχομένως και μετά από πολλές προσωπικές ήττες, θα αναφωνήσουν την αλήθεια, ότι «δεν υπάρχουν σίγουρα». Κι αν υπάρχουν 100% σίγουρα, δεν θα προσφέρονταν πότε για στοιχηματισμό. Η πλατφόρμα στοιχήματος είναι επιχείρηση κι όχι κοινωφελές ίδρυμα για να μοιράζει λεφτά και αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε στοίχημα προσφέρεται έχει τις πιθανότητές του να καταλήξει ανάποδα απ’ ό,τι νομίζει ο πολύς κόσμος.

ποδοσφαιρικο στοιχημαΕπανερχόμαστε, λοιπόν, στην έννοια της αξίας. Κι εδώ η δουλειά μας είναι αρκετά πιο δύσκολη απ’ όσο αν είχαμε να αναλύσουμε αποδόσεις του 2,00 ή και μεγαλύτερες, διότι το εύρος των αποδόσεων και η πιθανή διαφωνία μας με τον bookmaker είναι τόσο μικρά, που δεν διακρίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Η πρώτη ερώτηση, πάντως, που πρέπει να κάνετε κυρίως μ’ αυτές τις μικρές αποδόσεις είναι αν αξίζει τον κόπο να… καρδιοχτυπήσετε ποντάροντας τα χρήματά σας σε μια τόσο μικρή απόδοση για να πληρωθείτε το μικρό της αντίτιμο. Αν, δηλαδή, μετά από τη δική σας μελέτη έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η απόδοση που θα έπρεπε να προσφέρεται στο φαβορί θα έπρεπε να ήταν μικρότερη απ’ αυτή που βλέπετε μπροστά σας.

Συμβουλές για στοίχημα με μικρές αποδόσεις

Η διαδικασία, με την οποία βάζουμε σε τάξη τα δεδομένα ενός αγώνα και καταλήγουμε στο ποντάρισμα δεν είναι μία, ούτε απόλυτη. Ο καθένας, ανάλογα με τις γνώσεις και το ένστικτό του, μπορεί να διαλέγει σωστά και να βρει το δικό του δρόμο. Ας επισημάνουμε, όμως, μερικά στοιχεία που πρέπει να προσέχετε όταν αποφασίζετε να παίξετε με μικρές αποδόσεις.

 • Αποφύγετε τα τοπικά ή «παραδοσιακά» ντέρμπι, ακόμα κι αν η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, γι’ αυτό ο μπουκ έχει χρίσει μια ομάδα απόλυτο φαβορί. Το βάρος της φανέλας παίζει το ρόλο του και δίνει έξτρα κίνητρο στο αουτσάιντερ.
 • Αν παίζετε μεγάλα φαβορί σε παρολί, προσπαθήστε το παρολί σας να έχει ματς διαφορετικών πρωταθλημάτων. Παλαιότερα ήταν σύνηθες φαινόμενο όλοι οι «μεγάλοι» κάθε λίγκας να κερδίζουν κάθε αγωνιστική, τώρα έχει γίνει σπάνιο φαινόμενο. Ολοένα  και περισσότερα σπάνε, οπότε αν διαλέξετε ένα μεγάλο φαβορί από κάθε λίγκα έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην πέσετε πάνω σε… νάρκη.
 • Μην ασχοληθείτε με μικρές αποδόσεις που δίνονται βάσει κινήτρου και όχι πραγματικής διαφοράς δυναμικότητας. Ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων θα συναντήσετε πολλά 1,15 και 1,20, που υπαγορεύονται κυρίως από βαθμολογική ανάγκη, αλλά δεν αντικατοπτρίζονται μέσα στο γήπεδο.
 • Ρίχνετε μια πιο προσεκτική ματιά στη επιθετική συμπεριφορά του φαβορί στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του με ανάλογης δυναμικότητας αντιπάλους. Πόσα γκολ βάζει; Οι νίκες του είναι στο γκολ ή πιο εύκολες; Έχουν μήπως προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών βασικοί παίκτες της επίθεσης ή κουμανταδόροι του κέντρου;
 • Προσπαθήστε να εντοπίσετε βασικό ή ακόμα και «περιφερειακά» κίνητρα του φαβορί. Τέτοιες μικρές αποδόσεις δίνονται κυρίως σε ομάδες που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μεγάλες» σε ματς εναντίον «μικρών». Οι μεγάλες, απαρτιζόμενες από παίκτες – βεντέτες, συνήθως με μεσοβδόμαδες διεθνείς υποχρεώσεις που είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από ένα φαινομενικά εύκολο ματς ρουτίνας, αρκετές φορές δεν δίνουν την απαραίτητη σημασία στις ικανότητες του μικρού, έχουν βαθμολογικές απώλειες. Η παρουσία ενός κινήτρου (απώλεια την περασμένη αγωνιστική, κατάληψη προνομιούχου θέσης στην κατηγορία, ακόμα και ένας παίκτης που προσπαθεί να βγει πρώτος σκόρερ)
 • Όσο πιο «αθόρυβο» είναι το μεγάλο φαβορί που θα ποντάρετε, τόσο το καλύτερο. Κατά τη διάρκεια της μελέτης σας θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη τις προφανείς επιλογές, αυτές που έχει «σταμπάρει» όλος ο κόσμος, και να πάτε σε άλλα παρόμοια ματς, που ορισμένα για ανεξήγητο λόγο δεν βρίσκονται στις προτιμήσεις των πολλών. Έχει συμβεί στον καθένα μετά από ένα αποτυχημένο τέτοιο στοίχημα να κοιτάζει το πρόγραμμα και (κατόπιν εορτής…) να διαπιστώνει πόσες άλλες προφανείς ευκαιρίες υπήρχαν και δεν τις στήριξε.

Τα στοιχεία αυτά δεν είναι κανόνες, περισσότερο με καμπανάκια κινδύνου μοιάζουν. Φυσικά κι έχει συμβεί τα μεγάλα φαβορί να επικρατούν στα ντέρμπι, οι ομάδες που έχουν κίνητρο να επιβεβαιώνουν τα μικρά σημεία και οι «μεγάλες» ομάδες να επικρατούν σε νίκες ρουτίνας των «μικρών». Επειδή, όμως, έχετε να κάνετε με μικρές αποδόσεις και οφείλετε να πετυχαίνετε μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στις προβλέψεις σας, πρέπει να αποκλείετε και την πιο μικρή πιθανότητα κάτι να πάει στραβά, ενώ θα μπορούσατε να το είχατε προβλέψει και αποτρέψει.

Στοιχηματικές με τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ελλάδα

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Εγγραφή
Goalbet
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις στο ποδόσφαιρο
 • Καθημερινές Προσφορές*
 • Όλα τα ασιατικά χάντικαπ
 • Live Streaming*
 • Cash-Out*
Εγγραφή

Σχόλια

No comments

− 1 = 3