Απίστευτη κομπίνα σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

ΔΕΗ ΟΠΑΠΟπως είναι γνωστό, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν λογαριασμούς της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ ή να πληρώνουν τους λογαριασμούς των τηλεφώνων τους, εκτός φυσικά από το να κάνουν πονταρίσματα στο στοίχημα ή να δοκιμάζουν την τύχη τους σε παιχνίδια όπως το ΚΙΝΟ. Στην Θεσσαλονίκη, λοιπόν, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό προς όφελος τους!

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν -έπειτα από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης- πλήθος περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη εξόφληση λογαριασμών. Πιο συγκεκριμένα, μία 69χρονη και ένας 44χρονος είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αφίσες εξόφλησης λογαριασμών διαφόρων ιστοσελίδων στην πρόσοψη του καταστήματος ΟΠΑΠ που διατηρούν στη δυτική Θεσσαλονίκη. Βέβαια, δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τις πλατφόρμες και η δουλειά γινόταν με σχετική πλαστή σφραγίδα. Κάπως έτσι, οι κατηγορούμενοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 26 πολίτες και να τους αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.370,12 ευρώ για εξοφλήσεις λογαριασμών που ουδέποτε έγιναν.

Σχόλια