Το στοίχημα στο ημίχρονο

Από τότε που το live betting έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αναπτύχθηκαν διάφορες τακτικές από τους παίκτες, οι οποίες έχουν στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 90 λεπτών ενός ποδοσφαιρικού ματς. Το πλεονέκτημα του live betting είναι ότι ο παίκτης μπορεί να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή θέλει μέσα στο παιχνίδι, σε οποιαδήποτε επιλογή και στην απόδοση που κρίνει συμφέρουσα.

Αυτό το πλεονέκτημα είναι μαζί και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του παιχνιδιού, ειδικά για τον παίκτη που δεν έχει μάθει να αντιλαμβάνεται την έννοια πιθανότητα/απόδοση, δεν έχει πειθαρχία στη διαχείριση των χρημάτων του (δηλαδή ποντάρει… ό,τι να’ ναι) και παρασύρεται σε επιλογές που εκείνη την ώρα του μοιάζουν «σίγουρες» και «συμφέρουσες», όμως τις περισσότερες φορές κρύβουν παγίδες.

Live betting με… σωσίβιο

Πριν, λοιπόν, αποφασίσετε να κάνετε τη μεγάλη βουτιά που χρειάζεται στον κόσμο του live betting (ο οποίος απαιτεί απείρως διαφορετική λογική από το «κανονικό» στοίχημα με τα μονά αποδεκτά, τα  παρολί κτλ.) καλό θα ήταν να περάσετε από ένα «μεταβατικό στάδιο». Να παίξετε στοίχημα στο ημίχρονο του ματς μόνο όταν το σκορ παραμένει 0-0.

Το στοίχημα στο ημίχρονο είναι το απαραίτητο σκαλοπάτι που χρειάζεστε για να τσεκάρετε τον εαυτό σας σχετικά με το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε την έννοια της «αξίας», το πρωτογενές και μοναδικό μονοπάτι που οδηγεί στο μακροχρόνιο κέρδος. Έχετε το πλεονέκτημα της παρακολούθησης του μισού παιχνιδιού, άρα γνωρίζετε όχι μόνο τις ακριβείς ενδεκάδες (κάτι τέτοιο δεν γίνεται τουλάχιστον στο 90% των αγώνων που παίζετε πριν αρχίσουν), αλλά έχετε και μια σαφή ιδέα για την κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε παίκτης, τον αγωνιστικό χώρο, την ατμόσφαιρα του ματς.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών του ημιχρόνου δεν πιέζεστε από τα γεγονότα που εξελίσσονται κάθε δευτερόλεπτο και αλλάζουν τις αποδόσεις, παροτρύνοντάς σας να τοποθετηθείτε αμέσως. Οι αποδόσεις που διαμορφώνονται με το που σφυρίζει ο διαιτητής τη λήξη του ημιχρόνου διαφοροποιούνται ελάχιστα όσο το ματς δεν βρίσκεται σε εξέλιξη. Έτσι έχετε ένα σχετικά μεγάλο διάστημα για να αποφασίσετε, χωρίς να χορεύουν οι αποδόσεις της στοιχηματικής πλατφόρμας μπροστά σας.

Το κυριότερο μειονέκτημα είναι, προφανώς, χρονικό: Διαθέτετε τον μισό χρόνο ακριβώς για να επιβεβαιωθεί η επιλογή σας. Κι αν αυτή έχει να κάνει με σημείο (άσο ή διπλό) το κακό είναι μικρό, δεδομένου ότι χρειάζεστε μόνο ένα γκολ για να πληρωθείτε. Αν, όμως, οι επιλογές είναι δυσκολότερες (over, goal/goal, ακριβές σκορ) τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Εκεί ξεκινάει και η μελέτη για το ποια απόδοση είναι συμφέρουσα και ποια όχι, να παιχτεί στα υπόλοιπα 45 και κάτι παραπάνω λεπτά.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι για να βρείτε στοίχημα με αξία πρέπει να είναι «επιθετικό» και όχι «αμυντικό». Αν αποφασίσετε π.χ. να παίξετε under ή no goal ή «Χ» ακριβές σκορ 0-0 στο ημίχρονο, η απόδοση που θα βρείτε θα είναι υποπολλαπλάσια αυτής που θα είχατε πριν την έναρξη του ματς και εξ ορισμού ασύμφορη (αν και όχι απολύτως, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά θέλουν πολύ «κοφτερό μάτι» για να επισημανθούν). Οι επιλογές σας, λοιπόν, περιορίζονται στις «επιθετικές», δηλαδή στην επίτευξη γκολ, ενός ή περισσότερων, της μίας ομάδας ή και των δύο, για να πληρωθείτε.

Που ποντάρουμε;

Είναι προφανές ότι το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του στοιχηματική ιστορία, όσον αφορά την διακύμανση των αποδόσεων. Ο γενικός κανόνας, πάντως, είναι ότι σε τέτοιου είδους στοιχήματα τουλάχιστον με ό,τι έχουν να κάνουν με τα σημεία ο μπουκ θα πρέπει να μας δώσει αρκετά παραπάνω από την απόδοση που μας φαινόταν «δίκαιη» πριν αρχίσει το ματς. Πόσο είναι αυτό το «αρκετά»; Ο καθένας βάζει τα δικά του όρια. Τα γενικώς παραδεκτά λένε ότι π.χ. για αποδόσεις σημείων που πριν το ματς ήταν γύρω 1,50, στο ημίχρονο θα πρέπει να τιμώνται πάνω από 2,00 για να μας δελεάσουν (προφανώς με το σκορ ισόπαλο). Ανάλογα, φυσικά, με το ματς και το τζίρο που παίρνει, ο μπουκ μπορεί να πιέζει προς τα κάτω μια απόδοση ή να την αφήσει ελεύθερη. Αντίστοιχα, στα ματς με φαβορί ως το2,00 η απόδοση πρέπει να είναι αυστηρά πάνω από 2,60 για να ασχοληθούμε. Και στα αουτσάιντερ (απόδοση πάνω από 3,00) πρέπει να μας δοθεί τουλάχιστον μία ολόκληρη μονάδα παραπάνω.

Στο στοίχημα over/under πάλι ο γενικός κανόνας είναι να δίνει το over περίπου μία μονάδα παραπάνω απ’ όσο προσφερόταν πριν την έναρξη του αγώνα. Το over 2,5  σε απόδοση 1,70 στην έναρξη πρέπει να τιμάται τουλάχιστον 2,70 όταν το σκορ είναι 0-0 στο ημίχρονο. Εδώ υπάρχει και η παραλλαγή του ενός γκολ. Αν παρατηρείτε τις αποδόσεις του live betting, θα διαπιστώσετε ότι σε ματς με ένα γκολ (τις περισσότερες φορές ανεξαρτήτως ομάδας που το πέτυχε) η απόδοση του over 2,5 γκολ είναι πολύ κοντά σ’ αυτήν που προσφερόταν στην αρχή του ματς.

Η απόδοση του αμφίσκορου (goal/goal) στο ημίχρονο όταν το σκορ είναι 0-0 έχει τις πιο πολλές διακυμάνσεις σε σχέση με το πόσο έδινε πριν αρχίσει το ματς. Εξαρτάται κυρίως από τα γενικά στατιστικά του πρωταθλήματος, αλλά και τη μορφή του αγώνα κι όχι τόσο από την αρχική απόδοση. Εδώ βλέπουμε τις πιο μεγάλες διαφορές, αφού π.χ. για ένα αμφίσκορο σε απόδοση 1,75-1,80 πριν αρχίσει το ματς η απόδοση μπορεί να είναι 3,40-3,50 στο ημίχρονο σε σκορ 0-0.  Αυτό δίνει και τη δυνατότητα του επικερδούς Cashout ακόμα και με την επίτευξη ενός γκολ, ειδικά αν είναι από την ομάδα που θεωρείται αουτσάιντερ και το πρώτο τέρμα σημειωθεί πριν το 70’.

Οι καλύτερες στοιχηματικές πλατφόρμες για live στην Ελλάδα

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*
Εγγραφή | 21+ | MGA
Netbet
Γιατί να παίξω
 • Ασταμάτητες προσφορές*
 • Πολύ καλά όρια πονταρίσματος
 • Χαμηλή Γκανιότα στο Live
 • Ασιατικά χάντικαπ με διάφορα lines σε pre-match και live γεγονότα
 • Πληθώρα αγορών και ποικιλία ειδικών στοιχημάτων
 • Διαθέτει την κορυφαία πλατφόρμα της SBTech
 • VIP πρόγραμμα
Εγγραφή | 21+
Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Εγγραφή | 21+

Σχόλια