Το στοίχημα του δεκάλεπτου…

Έχεις υπομονή να μείνεις «άκαπνος» στοιχηματικά για 80 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού ματς και να παίξεις στα τελευταία δέκα; Τότε έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να βγεις μακροχρόνια κερδισμένος. Το τελευταίο δεκάλεπτο ενός αγώνα είναι, κατά τις μετρήσεις και τους ίδιους τους μπουκ, το χρονικό σημείο όπου οποιαδήποτε «στρατηγική» από το μέρος των μπουκ πάει περίπατο και οι αποδόσεις αλλάζουν υπό πίεση ίδια, ίσως και μεγαλύτερη, απ’ αυτή που εξασκείται στον παίκτη.

Δώσε βάση στις αλλαγές των αποδόσεων

Πριν εξετάσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, το “last minute bet” όπως λέγεται στη διεθνή στοιχηματική αργκό, θα ξεκινήσουμε από… πιο πίσω. Άνοιξε στον υπολογιστή σου μια οποιαδήποτε στοιχηματική πλατφόρμα που προσφέρει live στοίχημα και παρατήρησε πώς λειτουργούν οι αλλαγές αποδόσεων κατά τη διάρκεια του ματς και σε σχέση με το αποτέλεσμα. Θα δεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, πολλά από τα οποία δεν περίμενες.

Τι εννοούμε;  Ας δώσουμε ένα παράδειγμα: Επίλεξε ένα ματς που έχει σαφές φαβορί τον γηπεδούχο π.χ. σε απόδοση 1,50-1,60 πριν ξεκινήσει το ματς. Όσο συνεχίζεται το ματς και βρίσκεται στο 0-0, είναι λογικό η απόδοση του άσου να ανεβαίνει και του «Χ» να κατεβαίνει. Πόσο ανεβοκατεβαίνει, όμως; Όχι τόσο, ώστε να υπάρχει αναλογία με τον χρόνο που περνάει.

Ο μπουκ έχει την τάση να «στηρίζει» την αρχική του επιλογή, με το να επιβραδύνει την αύξηση της απόδοσης στο πιο πιθανό τελικό σημείο, ακόμα κι αν αυτή δεν επιβεβαιώνεται. Έτσι, λοιπόν, αν δεις το συγκεκριμένο παιχνίδι στο ημίχρονο π.χ. θα διαπιστώσεις ότι με το σκορ 0-0 ενώ «κανονικά» ο άσος θα έπρεπε να πληρώνει σχεδόν 2,50, μπορεί η πλατφόρμα να τον προσφέρει ακόμα και κάτω από 2,00, ειδικά αν κάποια αριθμητικά στοιχεία (όπως αριθμός κόρνερ γηπεδούχου, σουτ γηπεδούχου κτλ.) δείχνουν ότι έχει κάποια υπεροχή, έστω και σχετική.

Μοιραία εκείνη τη στιγμή το σύστημα του μπουκ «εκτίθεται» επικίνδυνα στο «διπλό». Αφού με την θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων που ισχύει στο στοίχημα όταν κατεβαίνει μια απόδοση πρέπει να ανεβαίνει μία άλλη, ο μπουκ κρατώντας χαμηλά τον άσο (ακόμα κι αν δεν είναι το σημείο που επιβεβαιώνεται) και μειώνοντας φυσικά το «Χ» (αφού αυτό είναι το σημείο που επιβεβαιώνεται εκείνη τη στιγμή) αναγκαστικά ανεβάζει το διπλό σε δυσθεώρητες τιμές. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε τιμές απίστευτες στο διπλό (μπορεί και πάνω από 10,00) ενώ η φιλοξενούμενη ομάδα βρίσκεται μόνο ένα γκολ μακριά από την επιβεβαίωση.

Η στιγμή που αλλάζουν όλα

Υπάρχει, όμως, ένα χρονικό όριο όπου η «αναμονή» του μπουκ πάει περίπατο. Το χρονικό σημείο ποικίλλει ανάλογα με τις ομάδες που παίζουν και, φυσικά, με την εξέλιξη του ματς. Μπορεί από το 60’ και μετά, με το σκορ πάντα ισόπαλο, ο μπουκ να αλλάξει τελείως τακτική και τότε θα δεις τον άσο να ανεβαίνει ακόμα και ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ μέσα σε αγωνιστικό χρόνο 2-3 λεπτών.

Αν παρατηρείς συχνά αγώνες στο live stoixima, είναι εύκολο να διαπιστώσεις το “edge point”, το σημείο καμπής, εκείνη τη χρονική στιγμή που ο μπουκ πάει με το τζίρο και εγκαταλείπει την αρχική του επιλογή. Το απολύτως αποδεκτό, όμως, σημείο για όλους τους μπουκ είναι το τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί ακόμα και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν, αν δεν κερδίζουν, δίνονται σε υπερβολικά μεγάλες τιμές για την πιθανότητα που έχουν να πετύχουν γκολ και να νικήσουν τελικά.

Λογικό είναι αυτό. Η πίεση χρόνου που υπάρχει αποτρέπει πολλούς παίκτες από το να βάλουν λεφτά και ξεχνούν ότι για την επιβεβαίωση ενός στοιχήματος μπορεί να αρκεί και μόνο ΜΙΑ ΦΑΣΗ, ανεξαρτήτως του λεπτού που θα συμβεί. Η τάση, μάλιστα, του κοινού στα τελευταία λεπτά είναι να πηγαίνει με το σημείο που επιβεβαιώνεται, μάλιστα με βιασύνη ώστε να μην «χάσει» την απόδοση (η οποία προφανώς πληρώνει κάτω από 2,00, πολλές φορές και κάτω από 1,50) που μειώνεται σχεδόν κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μηδενιστεί.

Εκεί ακριβώς, που οι αποδόσεις πια ασχολούνται περισσότερο με το χρονόμετρο και λιγότερο με το τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, έχει αξία το παιχνίδι μας. Υπάρχουν επαγγελματίες παίκτες πουασχολούνται μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο στοιχηματισμού, μάλιστα με «τυφλό» τρόπο. Τι κάνουν, δηλαδή; Σημειώνουν όλες τις αποδόσεις των live παιχνιδιών ΠΡΙΝ αυτά ξεκινήσουν, βλέπουν σε ποια απ’ αυτά δεν επιβεβαιώνεται το φαβορί ως το 80’ και τοποθετούν το στοίχημα τότε ακριβώς, στο 80’, υπέρ του φαβορί βέβαια, αλλά σε απόδοση πολύ μεγαλύτερη, ίσως διπλάσια-τριπλάσια, από την αρχική. Ελπίζοντας, βεβαίως, ότι το φαβορί θα επιβεβαιώσει την αρχική επιλογή του μπουκ.

Υπάρχει και το ανάποδο στοίχημα, στο αουτσάιντερ. Θέλει περισσότερη κάβα ή μικρότερο ποντάρισμα, αφού οι νίκες είναι κατά κανόνα πολύ λιγότερες, αλλά είναι βέβαιο ότι η απόδοση που θα πονταριστεί θα αξίζει και με το παραπάνω σε σχέση με τις πιθανότητες που θα έχει η ομάδα να επιβεβαιώσει το στοίχημα. Σκεφτείτε ότι αν παίξουμε π.χ. 10 ευρώ σε δέκα αγώνες στο αουτσάιντερ με απόδοση 10,00, και μία φορά να επιβεβαιωθούμε από τις δέκα είμαστε στα λεφτά μας, αφού θα πάρουμε 100 ευρώ. Αν, δε, επιβεβαιωθούμε δύο φορές, με 200 ευρώ έχουμε διπλασιάσει το ποσό που ποντάραμε όλες τις φορές που παίξαμε.

Οι καλύτεροι bookmakers για live στοίχημα

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Novibet
Γιατί να παίξω
 • Πληρωμές εντός 24 ωρών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Cash Out*
 • Ασιατικά και εναλλακτικά στοιχήματα
 • Μεγάλη ποικιλία αγορών & Live Streaming
 • Μεγάλα όρια στοιχηματισμού μέσω του Bet Referral
 • Προσωπικός VIP Agent 
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια