Ο Mr Μoneysafe ανακρίνεται από το Bookmakers

Τους τελευταίους μήνες λαμβάνουμε συνεχώς email με ερωτήσεις σχετικά με την Moneysafe. Τι είναι ακριβώς η Moneysafe; Γιατί έχει και voucher και κάρτα; Είναι αξιόπιστη και ασφαλής; Γιατί μπορούμε να κάνουμε ανάληψη ημερησίως 2400 ευρώ, ενώ έχουμε Capital Control στη χώρα και το όριο είναι 420 εβδομαδιαίως; Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την Moneysafe; Και πως κατάφερε μέσα σε 1 χρόνο να κάνει τέτοιο ξεπέταγμα στην αγορά;

*UPDATE: Από της 3/7/2016 η Moneysafe υπάγεται στους περιορισμούς των Capital Control.

Όλες αυτές οι ερωτήσεις σας, σε συνδυασμό με κάποιες προσωπικές απορίες που είχαμε και εμείς οι ίδιοι, μας οδήγησαν στο να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ζητήσουμε μια συνέντευξη από τον άνθρωπο που “κρύβεται” πίσω από το φαινόμενο Moneysafe, τον κ. Παναγιώτου. Η απάντηση ήταν θετική και το ραντεβού κλείστηκε άμεσα ώστε να γίνει ένα interview, που θα αποκρυπτογραφήσει εντελώς την Moneysafe και τις υπηρεσίες της. Ένα interview από αυτά που μόνο στο Bookmakers θα διαβάζετε, με δύσκολες ερωτήσεις και χωρίς κομμένες απαντήσεις.

Η Dream Team του Bookmakers, αποτελούμενη από το δημοσιογράφο Πάνο Κοτσιμπό που καθοδήγησε το πρώτο κομμάτι της συνέντευξης και τους Betting Insider, Book Spy που πήραν τη σκυτάλη στο δεύτερο μέρος, βρέθηκαν στα γραφεία της Moneysafe για τη συνέντευξη.

Γιώργος Παναγιώτου Moneysafe

O κ.Παναγιώτου (δεξιά) με τον Πάνο Κοτσιμπό (αριστερά)

Πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη να σας πούμε λίγα λόγια για το ποιος είναι ο Mr Moneysafe, Γιώργος Παναγιώτου.

Γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσι των Ηνωμένων Πολιτειών και σπούδασε business management στο Queens College της Νέας Υόρκης.

Στη χώρα μας ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των χρηματοπιστωτικών προϊόντων και της τεχνολογίας  το 1997. Το 2010 ιδρυσε την UCS και παράλληλα ξεκίνησε και η πορεία της Moneysafe στον χώρο των προπληρωμένων καρτών όπως και πολλά ακόμα προϊόντα της πλατφόρμας.

Στην Ελλάδα η δραστηριότητα του είναι πολυσχιδής καθώς έχει υπάρξει ανάδοχος πολλών μεγάλων projects όπως η έκδοση της κάρτας επιβράβευσης πελατών της Carrefour, τα συστήματα άμεσης εκτύπωσης χρεωστικών καρτών της WinBank, οι κάρτες επιβράβευσης πελατών της Praktiker Hellas και της Hellenic Seaways. Επιπλέον  δημιουργήθηκαν οι κάρτες υπαλλήλων τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο ΕΚΑΒ. Επειδή όμως οι ορίζοντες συνεχώς διευρύνονται, επεκτάθηκε και στα σύστηματα διαχείρισης πελατών, με την Revoil να εμπιστεύεται το σύστημα και να εκδίδει κάρτες σε πάνω από 420 πρατήρια. Η εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία και την εξειδίκευση επιβραβεύτηκε και από την RBS WorldPay με την έκδοση καρτών της Euro Change Hellas.

Αυτά μέχρι σήμερα, καθώς τα καλύτερα έρχονται, με το Γιώργο Παναγιώτου να αναμένεται να ανακοινώσει στο άμεσο μέλλον συνεργασίες με τρία από τα μεγαλύτερα brand της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Κε Παναγιώτου πείτε μας λίγα λόγια για τη Moneysafecard. Τί είναι η Moneysafe και με ποιους τρόπους μπορούν οι χρήστες να κάνουν συναλλαγές;

Η Moneysafe είναι μια προπληρωμένη κάρτα της Mastercard, διαθέτει άδεια από τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου και φορτώνεται με αρκετούς τρόπους. Είτε με voucher από όλα τα συνεργαζόμενα σημεία πώλησης είτε από τα καταστήματα “Moneysafe shops/Moneygram” σε Ελλάδα και Κύπρο. Επιπλέον επειδή η τράπεζά μας είναι στην Αγγλία, “φορτώνεται” και με SEPA Transfer στο εξωτερικό, οπότε  στην ουσία έχουμε μεταφορά από τράπεζα σε τράπεζα.

Με ποιόν τρόπο και τι ώρες μπορούν οι πελάτες να επικοινωνούν με τη Moneysafe;

Ο κόσμος μπορεί να επικοινωνεί από τις 9:30 ως τις 7 το απόγευμα με το live customer support, την τηλεφωνική μας υποστήριξη. Από τέλη Ιουνίου, θα πάμε σε νέες εγκαστάσεις και το customer support θα λειτουργεί από τις 09:30 ως τις 00:30. Υπάρχουν 8 άτομα στην τηλεφωνική υποστήριξη και υπάρχουν μέρες που δεν φτάνουν καν αυτά τα 8 άτομα, γι’ αυτό στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας συνεχώς. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το support team και μέσα από το Live chat και φυσικά μέσα από email.

Τι είναι το Moneysafe voucher, πως μπορoύν οι χρήστες να το προμηθευτούν και που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν;

To Moneysafe voucher μπορεί κάποιος να το προμηθευθεί από 16 χιλιάδες σημεία, σε όλη την Ελλάδα και 1100 στην Κύπρο (περίπτερα, σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κλπ). Ο σκοπός του είναι να φορτώνει την προπληρωμένη κάρτα Mastercard εύκολα και γρήγορα, ενώ χρησιμοποιείται σε συλλεκτικά επιλεγμένα site που έχουν σύμβαση με τη Moneysafe ως έμποροι και ο πελάτης μπορεί να κάνει απευθείας χρήση του voucher αντί να το φορτώνει στην κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνει την προμήθεια του 4%, την οποία απορροφάει το site και ο χρήστης έχει αυτόματα μηδενικό κόστος.

H απευθείας φόρτωση του voucher γίνεται κυρίως σε διάφορα στοιχηματικά site που συνεργάζονται με τη Moneysafe. Στα sites τυχερών παιχνιδιών όσα χρήματα βάλει ο παίκτης, με τόσα θα παίξει, δεν θα έχει κάποια έξτρα χρέωση από εμάς. Στην ουσία η χρήση της είναι ακριβώς σαν την Paysafe.

Αντίθετα, εάν κάποιος “φορτώσει” το voucher στη Mastercard με 100 ευρώ , θα έχει διαθέσιμα 96. Αυτό συμβαίνει γιατί στη Μastercard με κάποιο τρόπο πρέπει να βγουν οι προμήθειες για τους πωλητές (περίπτερα, σούπερ μάρκετ κλπ) και το δίκτυο, ενώ με την απευθείας κατάθεση στα sites, τη χρέωση την απορροφάει το ίδιο το site.

Για ποιο λόγο υπάρχουν στοιχηματικά σάιτ τα οποία χρεώνουν στην κατάθεση τους παίκτες, όταν γίνεται μέσω Moneysafe;

Είναι καθαρά επιλογή των ιστοσελίδων. Εξαρτάται κοινώς ξεκάθαρα από την πολιτική του κάθε site.

Μπορεί κάποιος να κάνει κατάθεση με Voucher και να κάνει ανάληψη με Mastercard; Ή εξαρτάται από την πολιτική του μαγαζιού;

voucher

Το Moneysafe voucher

Εφόσoν κάνεις κατάθεση με voucher και κερδίσεις, η ανάληψη στα συνεργαζόμενα sites γίνεται στο wallet, το οποίο συνδέεται με τη Mastercard. Βέβαια τα site τα οποία δε συνεργάζονται με τη Moneysafe, δέχονται απευθείας συναλλαγές μέσω της Moneysafe Mastercard. Βάζεις δηλαδή τον 16ψήφιο κωδικό της κάρτας και κάνεις την κατάθεση. Χρησιμοποιείται όπως κάθε πλαστική ή εικονική κάρτα Mastercard με τη διαφορά ότι επειδή έχει εκδοθεί στην Αγγλία, μπορείς να κάνεις και αναλήψεις μέσω της κάρτας.

Υπάρχει ανάληψη μέσω voucher;

Εννοείς το να κερδίσεις χρήματα και να σου στείλει η πλατφόρμα voucher; Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό, καθώς θα πάρεις μεν το voucher, αλλά θα αναγκαστείς να περάσεις το voucher στην κάρτα και αυτόματα θα υποστείς μία χρέωση 4%. Οπότε προφανώς δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Αρκετός κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με voucher και e-wallet. Τι απαντάτε εσείς ως Moneysafe στον κόσμο που δεν γνωρίζει και φοβάται να βάλει τα χρήματά του στο wallet μήπως τα “χάσει”, λόγω χακαρίσματος για παράδειγμα.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να χακάρει κάποιος το λογαριασμό και την κάρτα ενός μέλους, καθώς υπάρχει τρομερή ασφάλεια. Το front-end είναι στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ το back-end, το host, που διατηρεί τα χρήματα είναι στο Λονδίνο. Eίναι δηλαδή indirect access το host, δεν μπορεί να χακαριστεί. Επιπλέον μιλάμε για κάρτα Mastercard, στην ουσία έχει ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες να “χακαριστεί”, με οποιαδήποτε άλλη κάρτα. Θα πρέπει πάντα οι χρήστες να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Ποια είναι η διαφορά της Moneysafe από την Paysafe; Για ποιο λόγο κάποιος χρήστης να προτιμήσει δηλαδή τη Moneysafe από την Paysafe;

Η Moneysafe και η Paysafe ως voucher είναι το ίδιο πράγμα. Η μόνη και πολύ βασική διαφορά είναι ότι με τη Moneysafe έχεις και τη Mastercard με την οποία μπορείς να κάνεις και τις αναλήψεις. Kάνεις χρήση της κάρτας και εφόσον μιλάμε για παίκτη στοιχήματος, στέλνεις απευθείας τα κέρδη σου στη Mastercard. Πας στο ATM και τα λαμβάνεις αμέσως. Για παράδειγμα κάποιος κέρδισε 2 χιλιάρικα, τα έκανε ανάληψη από το στοιχηματικό site στην κάρτα του και από τη στιγμή που τα έλαβε, μπορεί να πάει την ίδια στιγμή να τα “σηκώσει” από την τράπεζα, αφού η κάρτα μας έχει όριο 2400 την ημέρα.

Θα θέλαμε ένα σχολιασμό και για το wallet της Paysafe σε σχέση με εκείνο της Moneysafe.

To ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Paysafe είναι ίδιο με το δικό μας, απλώς εμείς έχουμε και τη Mastercard. Η Paysafe σου δίνει ένα υποτυπώδες wallet στην ουσία. Δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη από ATM μέσα από το πορτοφόλι της παρά μόνο να μεταφέρεις χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό ή να πάρεις και άλλα vouchers. Με το δικό μας wallet, κάνεις ανάληψη 2400€ τη μέρα από τα ATM.

Θα προτιμούσατε να υπάρχει μόνο η Moneysafe στην Ελλάδα ή δε σας ενοχλεί ο ανταγωνισμός με την Paysafe;

Δεν με πειράζει το ότι βρίσκεται στην Ελλάδα η Paysafe, εγώ θέλω ανταγωνισμό, γιατι με βοηθάει να αναδεικνύω περισσότερο τη Moneysafe. Άλλωστε το ότι βρίσκεται τόσα χρόνια εντός Ελλάδος η συγκεκριμένη πλατφόρμα, έχει κάνει το προϊόν να είναι περισσότερο οικείο για τον κόσμο. Στα στοιχηματικά site έρχεται πιο φθηνά το να χρησιμοποιήσουν τη Moneysafe, ενώ το κοστολόγιο για το δικό μου voucher αν και είναι πιο ακριβό στα δίκτυα λόγω του 4%, δίνω το πριμ στον περιπτερά να την προωθεί περισσότερο. Και στο validation επίσης είμαι πιο φθηνός για κάθε χρήστη, όπως επίσης και για τις στοιχηματικές πλατφόρμες, άρα και οι στοιχηματικές θα έχουν όφελος από μένα.

Η Μoneysafe και η VIVA έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο της αγοράς εν μέσω Capital Controls. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Moneysafe έναντι της VIVA ;

Η VIVA υπάγεται πλήρως στα capital control και καθώς είναι εποπτευόμενη από την Τράπεζα της Ελλάδος, έχει πάρα πολλά restrictions – πολλούς περιορισμούς. H κάρτα που διαθέτει, παρότι εκδόθηκε μέσω της Αγγλίας έχει πολλά μειονεκτήματα και δεν μπορείς να πάρεις από πουθενά μετρητά με τη Mastercard της. Παράλληλα υφίστανται κανονικά και οι περιορισμοί ενός κουρέματος καταθέσεων εάν συμβεί κάτι τέτοιο. Η VIVA σε υποχρεώνει να στείλεις τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό. Δε σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τη Mastercard για ανάληψη μέσω ATM, παρά μόνο για αγορές ή για ανάληψη σε τραπεζικό λογαριασμό.

H Moneysafe έχει άδεια στη Βρετανία και δεν έχει τέτοιους περιορισμούς. Μπορείς να κάνεις κανονικά ανάληψη 2.400€ και να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σε όλους τους εμπόρους που δέχονται Mastercard.

Tι χρειάζεται για να ταυτοποιήσει ένας χρήστης τον Moneysafe λογαριασμό του;

Οταν κάνεις εγγραφή την κάρτα και θελήσεις να περάσεις στο δεύτερο επίπεδο KYC, θα πρέπει να ανεβάσεις απλώς μια ταυτότητα έγχρωμη μπρος πίσω ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα αποδεικτικό κατοικίας από έναν οποιοδήποτε λογαριασμό, κάτι το οποίο να επιδεικνύει τη διεύθυνση. Μέσα σε 24 ώρες γίνεται ο έλεγχος των εγγράφων και εφόσον ο πελάτης είναι “καθαρός”, δεν υπάρχει δηλαδή σε κάποια “περίεργη” λίστα, τότε αναβαθμίζεται στο επίπεδο 2.

Ποια είναι η διαφορά του επιπέδου 1 από το επίπεδο 2;

Το επίπεδο 1 είναι περιορισμένο, με την εγγραφή που κάνεις έχεις μάξιμουμ όριο load in (καταθέσεις) τις 2500 ευρώ το χρόνο, με ανάληψιμα τα  1000 ευρώ και με τα υπόλοιπα μπορείς να κάνεις αγορές. Στο επίπεδο δύο έχεις 15 χιλιάδες όριο καταθέσεων ανά χρόνο, με ανάληψη 2400 ημερησίως. Αν στο επίπεδο δύο κερδίσεις λεφτά από τζογο-site, τα χρήματα πιστώνονται κανονικά, καθώς θεωρούνται εισροή από τη Μastercard. Αυτό το ποσό δεν μετράει ως φόρτωση στο λογαριασμό, είναι κέρδη από τυχερά παιχνίδια (gaming winnings). Έχουν κωδικό 7995 από τη Mastercard και δεν χρειζόμαστε αποδεικτικό απόκτησης των χρημάτων. Φυσικά μπορεί o παίκτης να τα μεταφέρει και στην τράπεζα της επιλογής του.

Τι χρεώσεις και όρια υπάρχουν στις καταθέσεις;

Στις καταθέσεις με Mastercard, το όριο είναι 2500 ευρώ την ημέρα. Δεν υπάρχουν χρεώσεις, εκτός και αν το site στο οποίο περνάτε την κάρτα σας χρεώσει. Από εμάς δεν υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση. Η Mastercard έχει αυτά τα όρια, καθαρά για λόγους ασφάλειας.

Από το wallet υπάρχει ένα υποτυπώδες όριο, 25 χιλιάδες ευρώ, στην ουσία όμως είναι σαν να μην υπάρχει όριo, καθώς όπως ανέφερα εξαρτάται καθαρά από τα αποδεικτικά που θα προσκομίσει ο πελάτης.

Τέλος, με voucher μπορεί να καταθέσει έως και 10 κωδικούς την ημέρα ανεξαρτήτως ποσού, είτε είναι των 10 ευρώ, είτε είναι των 150 ευρώ. Eίναι περιορισμός του regulator. Χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο voucher μπορεί κάποιος να κάνει κατάθεση μέχρι 1500 ευρώ ημερησίως. Η χρέωση είναι 4% αν περάσεις τα χρήματα στην Mastercard, ενώ αν βάλεις το voucher απευθείας σε site και παίξεις, δεν υπάρχει κάποια χρέωση. Εφόσον αποφασίσει ο χρήστης να “φορτώσει” την κάρτα μέσα από τα καταστήματά μας, τότε η χρέωση πάει στο 2%. Τα καταστήματά μας βρίσκονται σε Κολωνάκι και Γλυφάδα και ετοιμάζουμε ακόμα ένα στον Πειραιά, μπροστά από το δημαρχείο, έξω από το μετρό. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα καταστήματα είναι Moneysafe/Moneygram, άρα έχουν και υπηρεσίες για συναλλαγές για Moneygram.

Παρέχει κάποιο αποδεικτικό απόκτησης χρημάτων η Moneysafe, ότι τα κέρδη έχουν προέλθει από site τυχερών παιχνιδιών; Μιας και τα χρήματα έρχονται από τη Moneysafe και δεν έρχονται απευθείας από την στοιχηματική πλατφόρμα στην τράπεζα.

Τη βεβαίωση κερδών ο παίκτης θα την πάρει από το site στο οποίο παίζει και στην ουσία η Moneysafe είναι η τράπεζα. Δεν υπάρχει λόγος για τον παίκτη να μεταφέρει τα χρήματά του σε ελληνική τράπεζα. Θέλει τα χρήματα; Πάει σε ATΜ, τα παίρνει και δεν μπλέκει με Capital Control.

Εκτός από το online στοίχημα, σε ποια άλλα target group απευθύνεται η Moneysafe;

Σε ποσοστό 80% χρησιμοποιείται από παίκτες στοιχήματος, όμως τη χρησιμοποιούν αρκετά και φοιτητές. Eπίσης χρησιμοποιείται ευρέως και για online αγορές σε μεγάλα site του εξωτερικού, όπως το Εbay, το Amazon ή το Steamgames, μιας και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από ελληνικές κάρτες λόγω των κάπιταλ κοντρόλ.

Ποιά είναι τα σχέδια της Moneysafe για την επόμενη διετία;

Η ανάπτυξη του υπάρχοντος προϊόντος και του νέου που ετοιμάζουμε να λανσάρουμε. H καινούρια Moneysafe, είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν και θα λέγεται iMoneysafe. Θα έχει δικό της μοναδικό ΙBAN και θα καλύπτει πολλαπλά νομίσματα. Στην αρχή θα έχουμε ευρώ, λίρες και δολλάρια. Θα υπάρχουν δυνατότητες ebanking με δικό της IBAN, μεγαλύτερα όρια ανα κάρτα, τα οποία θα φθάνουν τα 100.000 ετησίως αντί των 25 στη Moneysafe.

Γιατί θεωρείται πρωτοποριακή η iMoneysafe;

Oυσιαστικά θα έχεις με ένα μέσο, Mastercard και τραπεζικό λογαριασμό μαζί. Θα μπορείς να λάβεις και να στείλεις χρήματα σε οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό παγκοσμίως και να διατηρείς με μία κάρτα πολλαπλά νομίσματα. Για παράδειγμα θέλεις να στείλεις σε ένα φίλο σου στο εξωτερικό λίρες Αγγλίας, επιλέγεις λίρες στην iMoneysafe και αν διατηρεί ο φίλος σου λογαριασμό στην iMoneysafe ή στην ίδια βρετανική τράπεζα, τα λαμβάνει άμεσα. Διαφορετικά εντός μίας εργάσιμης μέρας, χωρίς επιπλέον τραπεζικά έξοδα ή περιορισμούς.

Έστω ότι θέλω να στείλω χρήματα σε κάποιον που βρίσκεται στην Αγγλία, τι θα ισχύει σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχει χρέωση για τη μετατροπή συναλλάγματος;

Θα πάει απευθείας στο ταμείο, στο παράρτημά μας και θα πάρει αμέσως τα χρήματά του σε λίρες. Αναφορικά με το currency conversion rate, μόνο ότι χρεώσει η Mastercard εκείνη τη στιγμή. Στην ουσία το να έχει η iMoneysafe τρία διαφορετικά νομίσματα, σημαίνει αυτόματα ότι έχεις τρεις διαφορετικούς λογαριασμούς σε μία κάρτα, τρία διαφορετικά IBAN. Και αν για παράδειγμα ταξιδέψει κάποιος στην Αγγλία, μπορεί να μπει στην εφαρμογή, να συνδέσει την κάρτα του με τον λογαριασμό που συνδέεται με τη λίρα και να γλιτώσει το όποιο κόστος για τη μετατροπή συναλλάγματος. Το μοναδικό conversion rate που θα υπάρξει, θα είναι εκείνο της μεταφοράς από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος με ευρώ, σε εκείνον ο οποίος είναι συνδεδεμένος με λίρες, με τη μεταφορά να είναι άμεση.

UCS

Η UCS σε Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο


Μέτα από ένα αναγκαίο διάλειμμα, καθώς το πρώτο και μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης είχε ολοκληρωθεί, τον λόγο για το επόμενο σετ ερωτήσεων, πήραν οι BookSpy και Betting Insider ώστε να κάνουν τις λεγόμενες δύσκολες και hardcore ερωτήσεις.

Θα θέλαμε να γίνει μια αποσαφήνιση αναφορικά με τον λόγο όπου υπάρχει όριο αναλήψεων 2400 ευρώ ημερησίως. Γιατί υπάρχει το συγκεκριμένο ποσό; Υπάρχει και τρίτο επίπεδο ΚΥC;

Το τρίτο επίπεδο ανοίγει στα 25 χιλιάδες και είναι unlimited, αρκεί ο πελάτης να προσκομίσει βεβαίωση απόκτησης χρημάτων. Από εφορία, bank statement, χρειάζεται να ξέρουμε από που έχουν προέλθει τα χρήματα. Άρα θα πρέπει ο πελάτης να μας δείξει από που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα για να μπορέσουμε να ανοίξουμε αυτό το όριο. Ξεκινάει από 25 χιλιάδες και από εκεί και πέρα ανάλογα με τα αποδεικτικά που θα προσκομίσει (βεβαίωση εφορίας, εκκαθαριστικό κλπ) ο κάθε χρήστης θα αυξηθεί αντίστοιχα το όριο. Όπως προανέφερα για κέρδη από σάιτ τζόγου δεν χρειαζόμαστε επιπλέον αποδεικτικά, τα παίρνει απευθείας ο πελάτης. Τα όρια ανάληψης συνεχίζουν να είναι 2400 ημερησίως και είναι από τα μεγαλύτερα όρια ανάληψης στην Ευρώπη.

Υπάρχουν όρια για τα ποσά που μπορούν να διατηρούν οι χρήστες στη Moneysafe;

Το όριο όπως είπα είναι 15 χιλιάδες ετησίως για το δεύτερο επίπεδο και αν είναι gaming winnings μπορείς να έχεις μέσα και να πάρεις όσα θες. Αλλά μέσα από φόρτωση του λογαριασμού, μπορείς να έχεις μέχρι 15 χιλιάδες το χρόνο, ενώ στο τρίτο επίπεδο μπορείς να έχεις 25 χιλιάδες και πάνω. Έχει να κάνει με τον regulator και περιορισμό του financial conduct authority το τι όριο έχεις. Αν έρχονται μέσω Mastercard και είναι κέρδη από στοιχηματική πλατφόρμα, δεν υπάρχουν όρια. Αν υπάρχει επίσης απόδειξη απόκτησης χρημάτων, τότε επίσης δεν έχουμε πρόβλημα και μπορεί να ανοίξει το όριο στο πορτοφόλι.
Mε αποδεικτικό μπορείς να διατηρείς όσα λεφτά θες στο wallet, αρκεί να μπορείς να αποδείξεις το source of funds.

Με ποια δικαιοδοσία μπορεί να λειτουργεί η Moneysafe στην Ελλάδα εν μέσω capital controls;

H Μοneysafe είναι αδειοδοτημένη από τη Financial Service Commission του Γιβραλτάρ, υπάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και λειτουργεί κάτω από το PSD (Payment service director) της ΕΕ. Ενημερώνουμε την τράπεζα της Ελλάδος, είμαστε στη λίστα της τράπεζας της Ελλάδος αλλά δεν είμαστε εποπτευομένοι από την ΤτΕ. Μπορεί να λειτουργεί οποιαδήποτε πλατφόρμα εφόσον είναι στη λίστα, αλλά δεν είναι εποπτευόμενη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπαγόμαστε στα capital controls. Εμείς εφόσον είμαστε Mastercard είμαστε global.

Nα αναφέρω ότι η ΙDT Financial Services Limited έχει Bank license με capital 10 εκατομμύρια, ενώ τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής έχουν E-money license με deposit 350 χιλιάδες για να αποκτήσουν την άδεια.

Mε ποιο τρόπο μπορούμε να μεταφέρουμε τα χρήματά μας από μια ελληνική τράπεζα στη Moneysafe και πόσο καιρό διαρκεί αυτή η διαδικασία;

Έχεις περιορισμό 1000 ευρώ ανά μήνα για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό και αν είσαι φοιτητής μπορείς να στείλεις 5 χιλιάδες. Πέραν των 1000 ευρώ αποστολής στο εξωτερικό, μπορείς ανά βδομάδα να κάνεις ανάληψη 420 ευρώ σύμφωνα πάντα με τα υπάρχοντα κάπιταλ κοντρόλ και μέσω voucher να τα “ανεβάσεις” στο λογαριασμό σου.

Eπειδή στους αναγνώστες του Bookmakers συμπεριλαμβάνονται αρκετοί pro players  θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει Authenticator παρόμοιο με εκείνο της Νeteller; Η Neteller έχει Google Authenticator, ενώ η Skrill security key στα VIP επίπεδα.

Αν βάλουμε παρόμoιο authenticator πάνω στο σύστημα και χαλάσει το κινητό ενός πελάτη, τότε απαιτείται μία τρομερά πολύπλοκη διαδικασία για να βγει ο περιορισμός από το σύστημα. Επειδή ο κόσμος δεν γνωρίζει, το καλύτερο από όλα είναι το sms authenticator το οποίο έχουμε.
Επιπλέον στο Moneysafe app, θα μπει σύντομα ένα security key στο login area. Κάθε φορά που κάνεις login, θα γίνεται generate ένα secure key το οποίο θα διαρκεί για 90 δευτερόλεπτα. Αυτό συνδέεται με το site σε πραγματικό χρόνο (κάνει call) για να κάνεις συναλλαγή. Για ότι transaction είναι money movement θα χρειαστεί είτε το sms είτε το key από το app.

Υπάρχει πρόγραμμα ανταμοιβής για τους πελάτες; Αν δεν υπάρχει, σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα VIP Cashback;

Είμαστε ανοικτοί σε όλα, όμως έχω την εντύπωση ότι τους μεγάλους παίκτες δεν τους νοιάζει. Οπως και να έχει, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το δούμε και να το μελετήσουμε. Σχεδιάζεται κάτι, είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση.

Αναφορικά με τις no name κάρτες, για ποιο λόγο δεν αναγράφεται το όνομα του κατόχου στις κάρτες; Με ποιον τρόπο θα μπορεί ο παίκτης να αποδείξει ότι είναι δική του η κάρτα;

Είναι η καινούρια κατεύθυνση, την οποία εφαρμόζει εδώ και έξι χρόνια η Mastercard. Στο τραπεζικό σύστημα τα πάντα έχουν ονοματεπώνυμο. Ως αποδεικτικό, ο παίκτης θα παρέχει ένα screenshot από την κεντρική σελίδα του λογαριασμού του, όπου αναφέρεται το όνομά του και τα τελευταία τέσσερα ψηφία της κάρτας του. Στην ουσία γίνεται για μεγαλύτερη ευκολία για τον παίκτη, για να έχει τη κάρτα γρηγορότερα στα χέρια του και εν συνεχεία με την επιβεβαίωση των στοιχείων του είναι απόλυτα καλυμμένος. Δεν υπάρχει πελάτης ανώνυμος, δεν το επιτρέπει η Mastercard.

Υπάρχουν Έλληνες οι οποίοι μένουν στο εξωτερικό και παίζουν σε μεγάλες πλατφόρμες όπως είναι η Betfair, η Pinnacle ή ο William Hill. Μπορούν οι παίκτες να παίξουν με τη Moneysafe σε αυτές τις πλατφόρμες;

Μπορούν χωρίς πρόβλημα να καταθέσουν και να παίξουν σε αυτές τις πλατφόρμες οι παίκτες μέσω της Mastecard. Για να μπορέσεις να παίξεις όμως θα πρέπει να την ενεργοποιήσεις και θα πρέπει να μην υπάρχουν περιορισμοί από την πλατφόρμα. Η Money safe είναι international σε αρκετές χώρες και μπορείς να παίξεις σε οποια χώρα θες. Για να θεωρείται η κάρτα βρετανική δε θα πρέπει να την έχεις χρησιμοποιήσει στην Ελλάδα όμως την κάρτα.

Μπορεί η τράπεζα να δει ποιος είναι ο κάτοχος της κάρτας (oνοματεπώνυμο);

Όπως σε κάθε Mastercard, τα στοιχεία που βλέπει το σύστημα είναι ο 16ψήφιος κωδικός της κάρτας, τα 3 ψήφια security codes και η ημερομηνία λήξης της. Το σύστημα δε μεταδίδει ποιος είναι ο κάτοχος της κάρτας.

Μπορεί κάποιος να μεταφέρει χρήματα σε Neteller/Skrill μέσω της Moneysafe;

Κάθε μέρα συμβαίνει, μπορείς να περάσεις χρήματα μέσω της Mastercard. Το μέγιστο ημερήσιο όριο κατάθεσης σε εμπόρους δεν αλλάζει, είναι στα 2500€, εκτός αν σε limitάρει η Neteller. Aυτό δεν έχει να κάνει όμως με εμάς. Δεν μπορεί όμως να γίνει η αντίστροφη διαδικασία, από τη Neteller ή τη Skrill να έρθουν χρήματα στη Mastercard της Moneysafe. Δεν δεχόμαστε χρήματα όχι μόνο από άλλα πορτοφόλια, αλλά και από άλλες κάρτες Mastercard, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν χρήματα από το ένα πορτοφόλι στο άλλο. Για να ανεβάσεις χρήματα από την Mastercard της Moneysafe στη Neteller, υπάρχει χρέωση μόνο από τη μεριά της Mastercard, της τάξης του 1.9%. H Moneysafe δε σε χρεώνει.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα θέλαμε να μας δώσετε ένα δώρο για τους αναγνώστες του Bookmakers.gr;

Οι 100 πρώτοι από τους αναγνώστες σας, θα λάβουν δωρεάν την κάρτα Μοneysafe. Η κανονική αξία της κάρτας αν την αγοράσετε από τα σημεία πώλησης είναι 7.95€.
(Μιλήστε με το chat για να μάθετε πληροφορίες πως θα λάβετε την κάρτα).


Το σχόλιο του Book Spy 

Book spyΟι ολοκληρωμένες απαντήσεις, η ευθύτητα του λόγου και το ότι απάντησε χωρίς να μασάει τα λόγια του ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις, ήταν κάτι που με εξέπληξε. Σαφώς ο κ. Παναγιώτου είναι ένας expert του κλάδου του, ενώ το προϊόν του, η Moneysafe και το flexibility που μπορείς να το διαχειριστείς είναι κάτι το οποίο είναι άξιο αναφοράς. Τα 2400 ευρώ που μπορείς να κάνεις ανάληψη ημερησίως και όχι τα 420 εβδομαδιαίως που μπορείς με όλα τα άλλα payments στην Ελλάδα, καθιστούν την Moneysafe την μόνη λύση σε αυτούς τους δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς που διανύουμε στην χώρα μας. Μην ξεχνάτε ότι είναι αδειοδοτημένη εκτός Ελλάδας και σε ενδεχόμενο “κούρεμα” τα χρήματα σας αν βρίσκονται σε λογαριασμό Moneysafe δεν θα κουρευτούν.

Το σχόλιο του Betting Insider

Betting insiderΗ σύζητηση με τον κ. Παναγιώτου ήταν καταπληκτική και μιλήσαμε για αρκετά θέματα που δεν είχαμε σημειώσει στο τεφτέρι. Η αλήθεια είναι ότι πολλές από τις ερωτήσεις που κάναμε ήταν πολύ τραβηγμένες αλλά πήραμε απάντηση σε όλες. Αυτή τη στιγμή, η Moneysafe είναι το next big thing στο χώρο των payments και δεν είναι τυχαίες οι κρούσεις των “γιγάντων” για εξάγορα. Εγώ στο Foxbet και ο Στράτος στο Betoworld έχουμε γράψει αρκετές φόρες για τη χρησιμότητα της Neteller τόσο ως “όπλο” για τον παίκτη του στοιχήματος αλλά και ως μέσο συναλλαγής γενικότερα. To λέγαμε πριν τα capital control του 2015 και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Αυτή τη φορά η καθολική μας ψήφος πάει στη Monesafe. 

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
  • Παγκόσμιο brand από το 1998
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
  • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
  • Live Streaming* από το κινητό
  • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Winmasters
8.5/10
  • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
  • Μοναδική live betting εμπειρία
  • Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

3 comments

  1. γιαννης 6 Μαΐου, 2016 at 02:06 Απάντηση

    καλησπερα , η skrill δεν φορτωνει πλεον moneysafe την θεωρουν ανταγωνιστη μου αφησανε να εννοηθει , η netteler φορτωνει αλλα δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα αφου ειναι πλεον το ιδιο μαγαζι.

    • Bookmakers 16 Μαΐου, 2016 at 10:35 Απάντηση

      Καλημέρα Γιάννη. Για την Skrill όντως ισχύει αυτό που λες. Επικοινωνήσαμε με την Moneysafe και μας ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στις καταθέσεις στην Neteller και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα και με την Skrill.

  2. Bookmakers 16 Μαΐου, 2016 at 10:34 Απάντηση

    Καλημέρα Γιάννη. Όντως ισχύει αυτό που λες για την Skrill. Επικοινωνήσαμε με την Moneysafe και μας ενημέρωσαν ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στις καταθέσεις στην Neteller και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα και με την Skrill.

Post a new comment

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ