Στοίχημα σε «φορτισμένους» αγώνες

Η ειδησεογραφία είναι από τους βασικούς πυλώνες της ανάλυσης ενός παίκτη, προκειμένου να καταλήξει σ’ ένα στοίχημα που έχει αξία. Υπάρχει, όμως, ποικιλία ειδησεογραφίας και πολλοί δεν καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα διαβάζοντας τα ίδια πράγματα. Για την ακρίβεια, οι ειδήσεις που διαβάζει ο πολύς κόσμος για να καταλήξει σ’ ένα συμπέρασμα, όπως είναι το δελτίο απουσιών (τραυματισμοί, τιμωρίες, αμφίβολοι κτλ.) ή οι δηλώσεις προπονητή και παικτών για το επικείμενο ματς αφήνουν παγερά αδιάφορους όσους ψάχνουν μια συγκεκριμένη κατηγορία αγώνων, τους συναισθηματικά «φορτισμένους» (emotional).

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αυτό το είδος των αγώνων. Πρόκειται για ματς που, θέλοντας και μη, επηρεάζονται από μια είδηση, είτε αγωνιστική, είτε εξωαγωνιστική, που συνήθως ξεπερνάει τον ίδιο τον αγώνα.

Οι δύο βασικές κατηγορίες «φορτισμένων» ματς είναι τα παραδοσιακά και τα στιγμιαία.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι ορατή: Στα παραδοσιακά, η φόρτιση οφείλεται σε κάτι που έχει γίνει μεταξύ των δύο ομάδων ή πρωταγωνιστών των δύο ομάδων στο παρελθόν και συνεχίζεται με τα χρόνια. Στα στιγμιαία οφείλεται σ’ ένα γεγονός που έχει προκύψει πρόσφατα και μπορεί να μην αφορά το ίδιο το ματς ή και τις δύο ομάδες, αλλά την πόλη, την κοινότητα ή τα πρόσωπα της μίας αντιπάλου.

Ένα τέτοιο γεγονός, βέβαια, σπάνια λανθάνει της προσοχής της εταιρίας στοιχημάτων, εκτός αν πρόκειται για κάποιο από τα λεγόμενα «περιφερειακά» πρωταθλήματα, στα οποία το ενδιαφέρον είναι ούτως ή άλλως περιορισμένο και δεν υπάρχει ειδησεογραφία. Κάποιες φορές, όμως, κι αυτές μάλλον αποτελούν την πλειοψηφία, ο μπουκ δεν δίνει στο ίδιο το γεγονός τη σημασία που πρέπει, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρότατες ευκαιρίες και είναι δυνατόν να σας οδηγήσουν σε συμφέρουσες επιλογές.

Ας απαριθμήσουμε, λοιπόν, μερικά απ’ αυτά τα «φορτισμένα» ματς:

 1. Ντέρμπι: Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ειδικά όταν πρόκειται για τοπικά ματς, ομάδων από την ίδια πόλη, η φόρτιση είναι μεγάλη, οι παίκτες καταλαβαίνουν ότι το αποτέλεσμα θα «μετράει» για μέρες. Προφανώς τα ντέρμπι είναι παραδοσιακά, ορισμένα μάλιστα έχουν ιστορία δεκαετιών, την οποία καλό θα είναι να γνωρίζετε πριν ποντάρετε. Κι αυτό κυρίως σε τοπικούς αγώνες όπου μπορεί πρόσκαιρα μια ομάδα να θεωρείται καλύτερη, αλλά η αντίπαλός της να είναι παραδοσιακά η κυρίαρχος του ζευγαριού.
 2. Αγώνες «ανταπόδοσης». Θετικής ή αρνητικής. Δεν πρόκειται για ντέρμπι, αλλά για ματς που μπαίνουν στο στόχαστρο της ομάδας ή των οπαδών της εξαιτίας ενός συγκεκριμένου περιστατικού. Μπορεί να είναι ένα ανάποδο αποτέλεσμα (που οδήγησε π.χ. στον υποβιβασμό μιας εκ των δύο), ένα πολύ βαρύ σκορ που «βαραίνει» στη συνείδηση και των δύο συλλόγων ή ακόμα και μια άμεση «ανταπόδοση» μιας ομάδας που θέλει να ξεχρεώσει ένα βολικό αποτέλεσμα της περασμένης σεζόν. Σε τέτοια ματς η φόρτιση είναι παραδοσιακή ή στιγμιαία ανάλογα με το περιστατικό.
 3. Πρόσωπα. Η επιστροφή ενός προπονητή στο γήπεδο της ομάδας, στον πάγκο της οποίας έζησε μεγάλες στιγμές, είναι σημαντικό στοιχείο. Όπως και το αντίθετο, ένας προπονητής ή και παίκτης που έχει φορτιστεί αρνητικά λόγω συμπεριφοράς, δηλώσεων κτλ. κατά της γηπεδούχου ομάδας. Το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει με ποδοσφαιριστές που κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση σ’ ένα ματς, καθώς και για πρόσωπα που λαμβάνουν τιμητικές διακρίσεις.
 4. Γεωπολιτική. Όταν π.χ. η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζει στον Καύκασο, ειδικά στην Τσετσενία, η φόρτιση είναι μεγάλη λόγω αυτού που εκπροσωπεί. Μια αναμέτρηση βασκικής ομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ιδιαίτερη σημασία και για εξωαγωνιστικούς σκοπούς. Στη Νιγηρία π.χ. πολλά ματς είναι φορτισμένα
 5. Γήπεδα. Τα εγκαίνια ενός νέου γηπέδου, η επιστροφή σε μια παλιά έδρα, ή σ’ ένα γήπεδο που έχει συνδεθεί με σημαντικά γεγονότα, θετικά ή αρνητικά, μπορεί να επιδράσει σε μια ομάδα πολύ περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς.
 6. Εξωαγωνιστικά γεγονότα. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς συμβαίνουν διάφορα που επηρεάζουν και το ποδόσφαιρο, ως μέρος της τοπικής ή ευρύτερης κοινωνίας. Μία απώλεια (όχι κατ’ ανάγκη ενός στελέχους της ομάδας, αλλά μιας προσωπικότητας της πόλης), μία θεομηνία, ένα γεγονός που ξεπερνά την ίδια την αξία του παιχνιδιού στο σύνολό του, μπορεί να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Οτιδήποτε μπορεί να δώσει κίνητρο, ακόμα και η γέννηση ενός παιδιού…

Το κλειδί για να πειστούμε για τη σωστή επιλογή δεν είναι η συμπεριφορά της ομάδας στην οποία έτυχε το συμβάν, αλλά της αντιπάλου. Η πρώτη φυσικά και θα τα δώσει όλα, δεδομένου ότι το κίνητρό της θα είναι μεγαλύτερο. Και η αντίπαλος, όμως, φορτίζεται ψυχολογικά, ακόμα κι αν δεν έχει σχέση με όσα διαδραματίστηκαν. Αν, μάλιστα, ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνδεθεί με κάποιον τρόπο (π.χ. οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας υποσχεθούν να νικήσουν για να την αφιερώσουν σε κάποιο πρόσωπο που έφυγε) τότε οι ποδοσφαιριστές της άλλης ομάδας βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Όντας άνθρωποι και όχι ρομπότ, οι περισσότεροι φτάνουν στο σημείο να σέβονται την σημασία που αποκτά ο αγώνας κι έτσι η αποστολή της ομάδας που έχει το κίνητρο της νίκης γίνεται ευκολότερη.

Για να εντοπιστούν αυτοί οι αγώνες, φυσικά, χρειάζεται σωστή ειδησεογραφία. Η οποία φαίνεται ότι είναι κάτι εύκολο, όμως δεν είναι πάντα, ειδικά στα πρωταθλήματα που δεν είναι πολύ δημοφιλή. Εκεί, όμως, βρίσκονται και οι καλύτερες ευκαιρίες. Για να αναγνωρίζετε πιο εύκολα τις ευκαιρίες μπορείτε να διαβάζετε διάφορα πράγματα, ακόμα και φαινομενικά άσχετα, για τη χώρα και τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, αλλά και για την ιστορία των ομάδων.

Οι 3 καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για το 2018

Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή
Winmasters
Γιατί να παίξω
 • Ειδικές προσφορές* για την Super League
 • Εξαιρετική live betting πλατφόρμα
 • Ποικιλία στοιχηματικών αγορών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις 
 • Ασιατικά χάντικαπ και cash-out
 • Μοντέρνα και user-friendy ιστοσελίδα
Εγγραφή
Goalbet
Γιατί να παίξω
 • Mε διαφορά οι καλύτερες αποδόσεις.
 • Κορυφαία live betting πλατφόρμα
 • Live streaming
 • 0% γκανιότα* σε επιλέγμενα παιχνίδια
 • Άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση
 • Ασιατικό χάντικαπ & Cash out
 • Cashback σε Ηighrollers
Εγγραφή

Σχόλια