Ο «εφικτός οικονομικός στόχος» στο στοίχημα και πώς τον πετυχαίνουμε

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι μιας κουβέντας για το στοίχημα έχει σχέση με τα κέρδη. Αν συζητάτε συχνά, θα έχετε ακούσει πολλές ιστορίες για μεγάλα ποσά μ’ ένα μόνο στοίχημα (συνήθως ο νικητής θυμάται με… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την εξέλιξη εκείνων των αγώνων). Τις περισσότερες φορές, όμως, η ανταλλαγή εμπειριών εξαντλείται σε μεμονωμένα περιστατικά. Λείπει η γενική εικόνα, το κάδρο, η ερώτηση που θέλουν να κάνουν όλοι αλλά κανείς δεν τολμάει.

Ποια είναι αυτή; Το περίφημο «πόσα βγάζεις από το στοίχημα»; Μια ερώτηση που γίνεται κυρίως από αδαείς, όμως μέσα στην απλότητά της περιέχει την βασική αιτία, για την οποία κάποιος (πρέπει να) ασχολείται με το στοίχημα.

Οι δύο… λάθος απαντήσεις!

Συνήθως σ’ αυτή την ερώτηση υπάρχουν δύο τρόποι απάντησης. Αμφότεροι… ερασιτεχνικοί και πρόχειροι. Ο πρώτος είναι ο αισιόδοξος. «Όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο». Αληθέστατο, αλλά τις περισσότερες φορές ανέφικτο, ενδεχομένως και επιζήμιο. Κυνηγώντας όλο και περισσότερα κέρδη και επανεπενδύοντας τα χρήματα που έχετε κερδίσει σ’ ένα συγκεκριμένο διάστημα, μπορεί μεν να κερδίσετε περισσότερα, αλλά μπορεί και να χάσετε ό,τι έχετε καταφέρει. Και, δυστυχώς, η εμπειρία δείχνει ότι το δεύτερο συμβαίνει πολύ περισσότερες φορές από το πρώτο.

Ο δεύτερος τρόπος απάντησης μοιάζει περισσότερο ψαγμένος, αλλά οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα. Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι σ’ ένα χαοτικό σύστημα όπως το στοίχημα, με δεκάδες παραμέτρους να επηρεάζουν όχι μόνο το ίδιο το παιχνίδι που έχουμε επιλέξει να ποντάρουμε, αλλά και τη δική μας σκέψη, είναι ανέφικτο κάποιος να επιδιώκει «σταθερό» κέρδος όχι ανά μήνα, αλλά ούτε καν ανά σεζόν. Θα πρέπει να μάθει να ζει μ’ αυτά τα σκαμπανεβάσματα, χωρίς να επηρεάζεται η ψυχολογία του, και απλά να επιδιώκει ανά πάσα στιγμή να έχει θετικό ισοζύγιο, το οποίο άλλοτε θα ανεβαίνει, άλλοτε θα κατεβαίνει.

Το γεγονός ότι και οι δύο απαντήσεις είναι σωστές δεν σημαίνει ότι ο παίκτης πρέπει να αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «οργανώσει» το κέρδος του από την ενασχόλησή του με το στοίχημα. Η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα είναι το ισχυρότερο όπλο που έχει ο παίκτης απέναντι στον μπουκ.

Η αναλογία του κέρδους

Ας ξεκινήσουμε από το δύσκολο: Το ποσό-στόχο. Το όριο που οι ίδιοι θα βάλετε στον εαυτό σας. Είναι περιττό να τονίσουμε ότι οι γνώμες για το πόσο πρέπει να είναι αυτό εξαρτώνται. Όχι μόνο από την ψυχολογία του παίκτη, αλλά και από τα ποσά που ποντάρει. Υπάρχει μια αναλογία, όμως, την οποία καλό θα είναι αναφέρουμε.

Στον περίεργο αυτό «αλγόριθμο» παίζουν ρόλο κυρίως δύο μεταβλητές: Το αρχικό ποσό, το οποίο ο παίκτης διαθέτει ως κάβα όταν ξεκινάει να στοιχηματίζει και ο συνολικός του τζίρους σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως είναι διαφορετικό να ξεκινάει κάποιος με κάβα 200 ευρώ και με 2.000 ευρώ, έτσι είναι και άλλο να «τζιράρει» τα λεφτά του πέντε, δέκα ή 50 φορές κατά τη διάρκεια μιας στοιχηματικής σεζόν.

Δες τις καλύτερες προσφορές στοιχηματικών εταιριών.

Στη διεθνή «κάστα» των επαγγελματιών παικτών συζητείται ότι ο παίκτης που καταφέρνει τουλάχιστον να τριπλασιάσει την αρχική του κάβα, ανεξαρτήτως τζίρου, μέσα σε μια σεζόν πρέπει να θεωρείται σούπερ πετυχημένος. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με μεγαλοπαίκτες, οι οποίοι ξεκινούν με ένα σημαντικό ποσό ως κάβα και ο τριπλασιασμός του θα μπορούσε να ισοδυναμεί (ή και να ξεπερνάει) τα εισοδήματα ενός πλήρως αμειβόμενου εργαζόμενου. Τι γίνεται, όμως, με την πλειοψηφία των παικτών που θέλουν να ποντάρουν οργανωμένα, αλλά ξεκινούν με σχετικά μικρά ποσά ως κάβα;

Με ποιο ποσοστό έρχεται η επιτυχία;

Η έννοια του ROI (Return of Investment), του ποσοστού κέρδους ανάλογα με το τζίρο, μπορεί να δώσει κάποια λύση. Το ROI είναι  το ποσοστό-οδηγός για την «αξία» κάθε επαγγελματία παίκτη ή tipster, αφού αποδίδει με δικαιοσύνη μια εικόνα του τι ακριβώς «πιάνει» ο καθένας στην τσέπη του, ανάλογα με αυτά που παίζει. Οποιοδήποτε διψήφιο ROI (δηλαδή από 10% και πάνω) θεωρείται εξαιρετικά πετυχημένο, πολλοί μάλιστα τείνουν να μειώσουν αυτό το ποσοστό και θεωρούν πετυχημένο όποιον πετυχαίνει ROI πάνω από 5%.

Από τη στιγμή που ορίστηκε το ROI, για να φτάσετε στο επιθυμητό όριο δεν έχετε παρά να «πειράξετε» τη μεταβλητή του πονταρίσματος. Για να φτάσετε στον λεγόμενο «εφικτό οικονομικό στόχο», μην θέσετε υψηλά ποσοστά, ούτε υπερβολικό πολλαπλασιασμό του αρχικού σας ποσού. Αν έχετε διαθέσιμο το ποσό των 1.000 ευρώ για όλη τη σεζόν, ο τριπλασιασμός του με 10% ROI σημαίνει ότι πρέπει να ποντάρετε όλη τη σεζόν 30.000 ευρώ.

Μπορεί το ποσό να μοιάζει υπέρογκο, αλλά αν υπολογίσετε τις καθημερινές σας κινήσεις και τις «ανακυκλώσεις» του αρχικού ποσού, θα διαπιστώσετε ότι με καθημερινό παιχνίδι το ποσό που αναλογεί σε κάθε μέρα είναι λιγότερο από 100 ευρώ. Για κάποιους μπορεί όντως ακόμα κι αυτό το νούμερο να είναι υπερβολικό, όμως για τον παίκτη που προσπαθεί οργανωμένα να αποκομίσει κέρδος από το στοίχημα ενδεχομένως να είναι και μικρό, αφού το ποντάρισμα θα κατευθυνθεί σε περισσότερους του ενός αγώνες.

Τι να προσέξετε περισσότερο

Για να γίνει πιο εύκολη η επίτευξη του «εφικτού οικονομικού στόχου», προσέξτε τα εξής:

 • Μην κάνετε αναλήψεις και καταθέσεις όλη την ώρα. Εκτός του ότι θα επιβαρυνθείτε με πρόσθετα έξοδα από προμήθειες, πριν αποσύρετε κάποιο ποσό από τον λογαριασμό σας, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι αυτά που θα αφήσετε μέσα φτάνουν και περισσεύουν για να κινηθείτε στο υπόλοιπο του διαστήματος. Εκτός της πρακτικής δυσκολίας, σε περίπτωση που χρειαστεί επανακατάθεση του ποσού (ή έστω ενός μέρους του) έχει και ψυχολογικές συνέπειες.
 • Για να είναι πιο εύκολο να πετύχετε τον «εφικτό οικονομικό στόχο» και να αρκεστείτε σ’ αυτόν, φροντίστε να συγεκριμενοποιήσετε από νωρίς τι θα κάνετε με τα χρήματα. Η εμπειρία δείχνει ότι αν υπάρχει κάποιος ορατός στόχος, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, είναι πιο εύκολο να παραμείνετε ψύχραιμοι και προσηλωμένοι.
 • Αν φτάσετε τον στόχο σας σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται ούτε αναπροσαρμογή, ούτε και εγκατάλειψη του πλάνου. Αποσύρετε αυτά που πρέπει και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
 • Μην ενθουσιάζεστε εύκολα όταν ξεκινήσετε καλά, αλλά ούτε και να απογοητευθείτε. Το μακροχρόνιο κέρδος στο στοίχημα θέλει και υπομονή, εκτός από σκληρή δουλειά.

Οι 3 καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για το 2018

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Betrebels
Γιατί να παίξω
 • Δυνατότητα κατάθεσης με Paysafecard, Viva και Μoneysafe
 • Εύχρηστη πλατφόρμα, μοντέρνα και φιλική προς τον χρήστη
 • Μεγάλη ποικιλία στοιχηματικών αγορών, πληθώρα αθλημάτων
 • Κορυφαίο καζίνο
 • Νόμιμη εταιρία στην Ελλάδα
 • Από τις πλέον αξιόπιστες στοιχηματικές εταιρίες
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια