Οι επιλογές των “άλλων” στο στοίχημα

Το στοίχημα είναι ένα κατ’ ανάγκη προσωπικό παιχνίδι, καθένας διαβάζει μόνος του και στηρίζει μόνος του τις επιλογές του. Υπάρχει, όμως, κάποιος που έχει ασχοληθεί με το στοίχημα έστω ερασιτεχνικά και δεν έχει ποντάρει σε κάτι που δεν έχει περάσει από τα δικά του φίλτρα; Δηλαδή μια επιλογή που δεν βρήκε ο ίδιος, αλλά του την είπε ένας φίλος; Ή κάτι που άκουσε τυχαία, την ώρα που συμπλήρωνε το παρολί του; Ή ένα σημείο που είδε γραμμένο σ’ ένα στοιχηματικό έντυπο ή ιστοσελίδα;

Οι «επιλογές των άλλων», όπως έχουν βαφτιστεί όλα τα σημεία αντλεί ο παίκτης από άλλες πηγές, αλλά τα ενσωματώνει στο παιχνίδι του, είναι τόσο διαδεδομένη διαδικασία, που αποτελεί τον κανόνα μάλλον, παρά την εξαίρεση.  Το πιο συνηθισμένο, μάλιστα, είναι ο παίκτης να «μπερδεύει» τις αποκλειστικά δικές του επιλογές μ’ αυτές των άλλων. Δηλαδή να ποντάρει και στις δικές τους γνώσεις ή την τύχη τους για να καταλήξει στο κέρδος.

Ούτε εξαρτώμενος, ούτε ερημίτης

Το να βασίσει κάποιος το παιχνίδι του σε επιλογές άλλων δεν θεωρείται σοφή επιλογή. Όχι μόνο επειδή συνεχώς θα άγεται και θα φέρεται από διαφορετικά μυαλά από το δικό του και δεν θα δοκιμάσει ποτέ τις δικές του δυνάμεις στην εύρεση «κερδοφόρων» επιλογών, αλλά και διότι χρειάζεται τεράστια προσπάθεια στον τομέα της ψυχολογίας. Να αποδεχτεί, δηλαδή, κάποιος ότι κερδίζει ή χάνει βασιζόμενος σε δουλειά που έχουν κάνει άλλοι.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι για να παίξει κάποιος στοίχημα οφείλει να απομονωθεί σαν τους ερημίτες και να μην μιλάει σε κανέναν, ούτε να δέχεται «ερεθίσματα» από φίλους ή στοιχηματικά έντυπα και ιστοσελίδες. Όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής, έτσι και στο στοίχημα, τα πολλά μυαλά είναι καλύτερα από ένα.

“Τα κάνουν πλακάκια με τους μπουκ”…

Ας αρχίσουμε από τις δυσκολίες. Η διαδικασία αυτή της διαλογής μπορεί να έχει και καλά και κακά αποτελέσματα, ανάλογα με το πώς την χρησιμοποιούμε. Επειδή όπου διακυβεύονται χρήματα οι παρεξηγήσεις είναι πιο εύκολες, πολλές φιλίες έχουν δοκιμαστεί, ακόμα και διαταραχθεί, από κάποιες επιλογές που αποδείχτηκαν λανθασμένες.

Με τους «άγνωστους», κυρίως αυτούς που έχουν προβληθεί ως «ειδικοί» από έντυπα και ιστοσελίδες, τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν χειρότερα, επειδή δεν υπάρχει η προσωπική επαφή.  Η τυφλή εμπιστοσύνη, μάλιστα, σε κάποιους συντάκτες στοιχηματικών εντύπων έχει βοηθήσει μέχρι και να εξυφανθεί μια θεωρία συνωμοσίας! Ότι, λέει, οι προβεβλημένοι από τα έντυπα tipsters τα «κάνουν πλακάκια» με τους μπουκ μια στο τόσο  για να οδηγήσουν επίτηδες τον κόσμο που τους ακολουθεί στον κουβά και να μοιραστούν τα κέρδη. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο, όχι τόσο επειδή οι «ειδικοί» είναι… τέρατα εντιμότητας, αλλά διότι δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να δεχτούν τέτοια πρόταση: Οι μπουκ δεν ασχολούνται με μεμονωμένους tipsters και, κακά τα ψέμματα, κανείς δεν έχει αποδειχτεί τόσο καλός διαχρονικά, ώστε να τους φοβίσει.

Η επιλογή είναι δική σας

Αν κάποιος έχει αποφασίσει να παίξει περισσότερες από 2-3 λίγκες, που μπορεί να ελέγχει μόνος του, οπωσδήποτε χρειάζεται βοήθεια. Η ενημέρωση που θα πάρει από φίλους, έντυπα και ιστοσελίδες μπορεί να του βγει σε καλό, αρκεί να δεχτεί εξαρχής ένα πράγμα: Ότι άπαξ και επιλέγει να εντάξει στο παιχνίδι του μια επιλογή από άλλον, αυτή η επιλογή παύει να είναι του άλλου και γίνεται δική του. Άρα αναλαμβάνει και την ευθύνη σε περίπτωση που αυτή αποδειχτεί λανθασμένη και δεν μπορεί να κατηγορεί τον «πληροφοριοδότη».

Όλη η ενημέρωση, ζωντανή, ηλεκτρονική ή έντυπη, που μπορεί να έχει ένας παίκτης είναι ευπρόσδεκτη. Και οπωσδήποτε πολύ καλύτερη από την πλήρη απομόνωση σ’ ένα απόμερο γραφείο ή σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο παρέα με τον υπολογιστή. Αυτή η ενημέρωση δεν περιλαμβάνει μόνο ειδήσεις, αλλά και απόψεις για το πώς «βλέπει» κάποιος ένα ματς. Μπορεί αυτή η οπτική να μην συγκέντρωσε τη δική σας προσοχή για ένα σωρό λόγους, από βιασύνη μέχρι και διαφορετική άποψη.

Δείτε εδώ όλα τα μπόνους στοιχηματικών ιστοσελίδων

Τα ματς που προτείνουν οι άλλοι για να μπουν στο δικό σας παιχνίδι πρέπει να περάσουν από τα προσωπικά σας φίλτρα. Να σας πείσουν, με λίγα λόγια, ότι αξίζουν να πονταριστούν, και να μην βάλετε χρήματα πάνω τους επειδή έτσι είπε ο τάδε ή έγραψε ο δείνα. Αν σας κάνει εντύπωση το παιχνίδι που αναφέρεται, πρέπει να σταθμίσετε τις πληροφορίες, να το περάσετε από τις δικές μας διεργασίες, να συμφωνήσετε ότι ταιριάζει στο σκεπτικό και τον τρόπο παιχνιδιού σας και μετά να το ποντάρετε.

Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι…

Αν έχετε την τάση να δημιουργείτε πολλαπλά στοιχήματα με επιλογές τόσο αποκλειστικά δικές σας, όσο και «άλλων», θα πρέπει τουλάχιστον να σημειώνετε τη διαφορά των επιλογών, έστω και σ’ ένα απλό αρχείο Word. Με αυτόν τον τρόπο, σε βάθος χρόνου θα μπορέσετε να βγάλετε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το αν οι επιλογές των άλλων αποδεικνύονται ή όχι πιο ακριβείς από τις δικές σας, πόσες φορές σας πήγαν ταμείο ή πόσες άλλες σας οδήγησαν στην αποτυχία, ενώ αν είχατε επιμείνει στις αποκλειστικά δικές σας ιδέες θα είχατε κερδίσει. Αν είναι δυνατό, χωρίστε και τις επιλογές σε κατηγορίες, ανάλογα με το πρόσωπο, από το οποίο αντλήσατε το στοίχημα. Έτσι θα μπορέσετε πολύ ευκολότερα να ξεχωρίσετε την ήρα από το στάρι…

Τα παιχνίδια των άλλων μπορούν να παίξουν το ρόλο που παίζει το καμπανάκι πριν τον τελευταίο γύρο των αγωνισμάτων δρόμου στο στίβο. Τέτοια καμπανάκια τα χρειάζεστε οπωσδήποτε για να σας  τραβήξουν την προσοχή σε μια πληθώρα επιλογών. Η τελική απόφαση, όμως, είναι δική σας και μόνο δική σας.

πληροφορίες για να παίξει σε… άλλη πλατφόρμα!

Φυσικά σ’ όλη αυτή την αέναη ροή πληροφοριών και χρημάτων υπάρχουν «παπάτζες» και «πισώπλατες μαχαιριές». Ενας μπουκ π.χ. να μαθαίνει κάτι και να οδηγεί ολόκληρη την ομάδα των ελεγχόμενων απ’ αυτόν παικτών να «ξετινάξουν» τον αντίπαλο. Η να οδηγεί ο ίδιος ο μπουκ τον αντίπαλό του να ψάχνεται με το να δίνει εντολές να φορτωθούν συγκεκριμένα σημεία, ενώ δεν τρέχει τίποτα μεμπτό με αυτά. Στην ημερήσια διάταξη είναι αυτός ο πόλεμος, που παίζεται με εκατομμύρια ευρώ.

Οι 3 καλύτερες πλατφόρμες στην Ελλάδα για το 2018

Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Παίξε στην Bet365
Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια