Πώς να επιλέξετε τον Καλύτερο Τipster

tipsterΗ βιομηχανία του αθλητικού στοιχήματος στηρίζεται πολύ πάνω στην πληροφορία. Πολλά έντυπα, ιστοσελίδες, ακόμα και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ανά τον κόσμο, έχουν στηριχθεί πάνω στις ακριβείς πληροφορίες που προσφέρουν, αλλά και τις πετυχημένες προβλέψεις τους. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όποιος γράφει ή μιλάει για το στοίχημα σ’ ένα έντυπο ή άλλο ΜΜΕ ξέρει περισσότερα από τον μέσο παίκτη για το στοίχημα. Πολύ δε περισσότερο αν η υπηρεσία που προσφέρει έχει πολύ υψηλή τιμή.  Ανάμεσα στους διάφορους tipsters που απαιτούν την προσοχή μας κρύβονται και επαγγελματίες απατεώνες, συνήθως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν χρειάζεται να τους συναντήσει κανείς, αυτοπροβάλλονται μόνοι τους ψάχνοντας κυρίως παίκτες αρχάριους, που επιδιώκουν εύκολα ή σίγουρα κέρδη στο στοίχημα. Μετά από αλλεπάλληλες «διαφημίσεις» των επιτυχιών τους ζητούν διάφορα (συνήθως μεγάλα) χρηματικά ποσά για να… αποκαλύψουν «σίγουρους» αγώνες και επιβιώνουν μόνο επειδή υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ευκολόπιστων παικτών, που δεν αναρωτιούνται γιατί άραγε όλοι αυτοί οι «φωστήρες» έχουν ανάγκη να «πουλήσουν» τα «σίγουρα» παιχνίδια τους, αφού αν ήταν «σίγουρα» θα μπορούσαν να τα παίξουν από μόνοι τους και να αποκομίσουν μεγάλο κέρδος από το στοίχημα.

Η σχέση ανάμεσα σ΄ έναν αρθρογράφο του στοιχήματος και σ’ έναν αναγνώστη δεν μπορεί να είναι ποτέ τυφλή. Φυσικά υπήρξαν εποχές (ειδικά στα πρώτα χρόνια που ο Ελληνας ποδοσφαιρόφιλος ήλθε σ’ επαφή με το στοίχημα) που διάφορα πρόσωπα έγιναν πολύ δημοφιλείς, απέκτησαν φήμη για τις σωστές τους προβλέψεις, όμως σε βάθος χρόνου όσοι τους ακολούθησαν τυφλά κατάλαβαν ότι τα αποτελέσματά τους δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά, όσο η δόξα που τους συνόδευε.

Ολοι οι επαγγελματίες της πληροφορίας μπορούν να παίξουν ένα εξαιρετικό ρόλο σε δύο δουλειές που απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο για να τις κάνει μόνος του ο παίκτης.

  1. Τη συμπυκνωμένη ροή πληροφοριών για τους αγώνες, τις οποίες αν κάποιος προσπαθούσε να μαζέψει μόνος του θα χρειαζόταν πολλές ώρες, ίσως και ημέρες, μάλιστα με αμφίβολα αποτελέσματα ακρίβειας για πολλές λίγκες.
  2. Τον εντοπισμό συγκεκριμένων στοιχείων σε κάποια ματς που έχουν ξεφύγει από την προσωπική μελέτη του παίκτη.

Σε κάθε περίπτωση, ο συντάκτης ή ο αρθρογράφος πρέπει να χρησιμεύει ως πηγή πληροφοριών και συμβουλών, όχι «τυφλής υπακοής» στα παιχνίδια που προτείνει. Στην πολυετή μας πορεία στο χώρο του στοιχήματος έχουμε γνωρίσει διαφορετικές ποικιλίες παικτών και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι οι καλύτεροι απ’ αυτούς βρίσκονται πίσω από τις… κουίντες της στοιχηματικής ενημέρωσης.

Έλεγχος των Tipsters

Ο πειρασμός, πάντως, είναι μεγάλος. Κάθε έντυπο, ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή που σέβεται τον εαυτό της υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες του, για να προσελκύσει και μεγαλύτερο κοινό. Στο μυαλό του παίκτη βρίσκεται ότι αν ένας αρθρογράφος ή ένας tipster ασχολείται με αυτή τη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορεί να έχει περισσότερες γνώσεις και εμπειρία από τον ίδιο, οπότε είναι πιο «σίγουρο» να εμπιστευθεί τις επιλογές του ειδικού από τις δικές του.

τιπστερΗ αποσπασματική διαλογή αγώνων από τους ειδικούς, όμως, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα. Κι αυτό όχι τόσο επειδή το σύνολο των συντακτών και αρθρογράφων για το στοίχημα είναι άσχετοι με το αντικείμενο, αλλά διότι είναι κι αυτοί παίκτες, με τις καλές και τις κακές περιόδους τους, το θολωμένο και το καθαρό μυαλό τους, το ανεπτυγμένο ή κοιμώμενο ένστικτό τους. Ακολουθώντας τις επιλογές ενός tipster χωρίς να τις περάσουμε από τα δικά μας φίλτρα στην ουσία ακουμπάμε τα χρήματά μας πάνω όχι μόνο στην ικανότητά του, αλλά και το ποσοστό τύχης του, και το «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται. Και συνήθως επειδή συμβαίνει να οικειοποιούμαστε τις επιτυχίες ως δικές μας και να φορτώνουμε τις αποτυχίες στους άλλους, το συνηθισμένο απαξιωτικό συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το να γράφουν για το στοίχημα δεν είναι καλοί παίκτες.

Προφανώς σε μια τόσο ανεπτυγμένη κοινωνία όπως είναι το στοίχημα, ειδικά στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να στήσει τη δική του ιστοσελίδα και να παίζει τον «ειδικό», υπάρχουν και καλοί και μέτριοι και κακοί. Ο μόνος τρόπος για να ξεδιαλύνουμε την ήρα από το στάρι είναι να τους παρακολουθήσουμε πιο συστηματικά, μέχρι να καταλήξουμε σ’ αυτόν ή σ’ αυτούς που έχουν μακροχρόνια σταθερή προβλεπτική ικανότητα και εξηγούν με τέτοιο τρόπο το σκεπτικό τους, ώστε να μας πείθει ότι παίζουμε σωστά.

Η έλλειψη στοιχηματικής παιδείας στην Ελλάδα αποδεικνύεται κι από το σκεπτικό ότι ο καθένας μπορεί να δηλώσει πετυχημένος παίκτης και τιπστερ χωρίς αποδείξεις. Στο εξωτερικό είναι κανόνας κάθε παίκτης που προβάλλεται ως καλός να κουβαλάει μαζί του και ένα πιστοποιημένο αρχείο αγώνων που έχει παίξει, με αναλυτικά δεδομένα για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του, τις καλές και τις κακές περιόδους του, αλλά και το συνολικό ποσοστό κέρδους επί του τζίρου (yield). Στην Ελλάδα το αναλυτικό «ταμείο» δεν έγινε ποτέ ανάγκη, γι’ αυτό και επί χρόνια επιβίωσε και συνεχίζει να επιβιώνει μια κάστα tipsters που, εκμεταλλευόμενοι την… κοντή μνήμη του κοινού, πανηγύριζαν υπέρ του δέοντος μια επιτυχία τους και κάλυπταν μ’ αυτήν συνεχόμενες αποτυχίες.

Πριν εμπιστευθείτε, λοιπόν, έναν tipster και ακολουθείτε αυτά που γράφει, οφείλετε πρώτα να τον δοκιμάσετε. Σε βάθος χρόνου, όχι με επιλογές μίας και δύο εβδομάδων, που μπορεί να είναι από τις καλές του ή τις κακές του και να σας δώσουν εντελώς εσφαλμένη εντύπωση για την αξία του. Είναι μια δουλειά που μπορεί να φανεί βαρετή σε πολλούς, ωστόσο δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το στοιχηματικό ποιόν του καθενός.

Αν το μεταφέρουμε σε άλλο επίπεδο θα το διαπιστώσουμε πιο ξεκάθαρα: Αναλογιζόμενοι ότι η πρόταση για να παίξουμε τον τάδε ή τον δείνα αγώνα είναι, στην ουσία, μια… επενδυτική συμβουλή, θα εμπιστευόμασταν έναν άγνωστο, για τον οποίο δεν ξέρουμε το παραμικρό, αν μας συμβούλευε σε ποιες μετοχές ή σε ποια ομόλογα πρέπει να επενδύσουμε έστω κι ένα μικρό ποσό; Κι αν δεν εμπιστευόμαστε τον οικονομικό σύμβουλο, γιατί να το κάνουμε με τον «ειδικό» του στοιχήματος;

Ο γενικός κανόνας είναι πως ο καλύτερος tipster δεν είναι άλλος από τον… εαυτό μας! Πάντα, όμως, θα υπάρχει μια κατηγορία παικτών που θα επιμένει να ακολουθεί κάποιους προβεβλημένους συντάκτες ή συνεργάτες εκπομπών. Εφ’ όσον αποφασίσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ασχοληθεί με το… επαγγελματικό στοίχημα, τουλάχιστον ας το κάνει σωστά. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός… χαρτοφυλακίου από τίπστερ, με τη λογική που δημιουργούνται και τα χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτό γίνεται με τρία απλά βήματα:

  1. Ελεγχος: Αναφέρθηκε και προηγουμένως, αλλά είναι το πιο βασικό. Αν πρόκειται να εμπιστευθείτε τα χρήματά μας στις επιλογές κάποιων ανθρώπων, το βασικό κριτήριο είναι να τους έχετε «τσεκάρει» προσωπικά και όχι να ασχολείστε μόνο με το πού γράφουν, σε ποια εκπομπή εμφανίζονται ή πόσο καλοί θεωρούνται από την πιάτσα. Ελέγχετε, επίσης, όχι μόνο τα αποτελέσματά τους, αλλά και το πόσο «διαχειρίσιμα» είναι από εσάς. Αν κάποιος τίπστερ, δηλαδή, στο διαδίκτυο συνηθίζει να έχει «άτακτες» ώρες στις οποίες δημοσιοποιεί τις επιλογές του ή τις αποκαλύπτει λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων ή είναι πολλές καθημερινά και απαιτούν περισσότερο κεφάλαιο απ’ αυτό που μπορείτε να διαθέσετε, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να τον ακολουθήσετε.
  2.  Πειθαρχία: Από τη στιγμή που θα ακολουθήσετε έναν τσεκαρισμένο tipster είστε μαζί του και στα καλά και στα δύσκολα. Δεν επηρεάζεστε από καλές ή κακές περιόδους που έχει και κυρίως δεν επεμβαίνετε στις επιλογές του ανάλογα με το αν σας αρέσουν κι εσάς ή στο ύψος των χρημάτων, με τα οποία τις στηρίζετε. Είναι ένας «συνεργάτης» σας, έχετε ελέγξει και δεχτεί ότι ξέρει καλύτερα από εσάς, οπότε πρέπει να τον εμπιστευθείτε. Όχι για… ηθικούς λόγους, αλλά διότι αν δεν το κάνετε, κινδυνεύετε να τον ακολουθήσετε μόνο στην κακή του περίοδο και να χάσετε την καλή του, που ενδεχομένως θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.
  3. Πλουραλισμός: Δεν εμπιστεύεστε μόνο έναν ή δύο. Για την ακρίβεια, αν θέλετε να φτιάξετε ένα χαρτοφυλάκιο από tipsters και να τους ακολουθήσετε, οφείλετε να διαλέξετε τουλάχιστον πέντε. Προσέχετε, επίσης, ώστε να μην συμπίπτουν σε υπερβολικό βαθμό οι επιλογές τους, όσο πιο διαφορετικοί είναι μεταξύ τους στα πρωταθλήματα που διαλέγουν, τόσο περισσότερο μειώνεται ο κίνδυνος για μια γενική κακή περίοδο όλων τους. Το χαρτοφυλάκιο που βασίζεται σε επιλογές από πολλούς tipsters, εφ’ όσον αυτοί είναι καλοί, έχει πολύ μικρή πιθανότητα να καταλήξει σε ζημιά, δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο όλοι οι tipsters να βρεθούν μαζί σε κακή περίοδο.

Ποιους, όμως, να διαλέξετε; Αυτούς που παίζουν πιο σίγουρα ή εκείνους που ρισκάρουν περισσότερο; Αυτό εξαρτάται από το πώς θέλετε να διαχειριστείτε την κάβα χρημάτων σας. Και στον κόσμο της οικονομίας, άλλωστε, υπάρχουν πιο ήπια και πιο επιθετικά χαρτοφυλάκια αμοιβαίων κεφαλαίων. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να βρείτε αρκετούς, πετυχημένους  και διαφορετικούς στο παιχνίδι τους tipsters.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
  • Παγκόσμιο brand από το 1998
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
  • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
  • Live Streaming* από το κινητό
  • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Winmasters
8.5/10
  • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
  • Μοναδική live betting εμπειρία
  • Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΠΑΣΧΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ ενισχυμένη προσφορά* από την Betsson
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ
  • 200% ΔΩΡΑ*
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ