Ακολουθία Φιμπονάτσι

Αν τα μαθηματικά δεν ήταν το φόρτε σας στο σχολείο, μάλλον δεν θα’ χετε ακούσει ποτέ για την ακολουθία Φιμπονάτσι. Το γεγονός, όμως, ότι ακόμα και τώρα δεν αισθάνεστε άνετα με μαθηματικά σύμβολα και υπολογισμούς δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα εκμεταλλευθείτε στο στοιχηματικό σας παιχνίδι. Κι όχι μόνο να τα εκμεταλλευθείτε, αλλά και να αποκομίσετε σημαντικό κέρδος, με πετυχημένα λιγότερο από τα μισά στοιχήματά σας!

Η μέθοδος Φιμπονάτσι είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα απλά μαθηματικά χρειάζονται στο στοίχημα. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι καθόλου μπερδεμένη, ούτε δύσκολη στην εφαρμογή της.

Η έμπειρη ομάδα του bookmakers.gr έβαλε τα δυνατά της για να εξηγήσει με τον πιο απλό τρόπο:

➤ Τι ακριβώς είναι η ακολουθία Fibonacci στοίχημα και ποιος είναι ο τύπος της
➤ Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στο παιχνίδι σας.
➤ Αναλυτικά παραδείγματα για να καταλάβετε ακριβώς πώς δουλεύει.
➤ Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της μεθόδου Fibonacci
➤ Ποιες είναι οι διαφορές με άλλα συστήματα (Martingale, Labouchere,D’Alebert κτλ.).

Αριθμοι Φιμπονατσι

Το μακρινό 1202 μ.Χ. ο Λεονάρντο της Πίζας, που αναγνωρίστηκε αργότερα ως ο «πιο ταλαντούχος Δυτικός μαθηματικός του Μεσαίωνα», εξέδωσε το βιβλίο του Liber Abaci (Το Βιβλίο των Υπολογισμών). Σ’ αυτό το βιβλίο υπάρχει κι αυτή η ακολουθία, που φέρει το όνομά του. Ο Λεονάρντο υπέγραφε στα λατινικά ως Leonardo filius Bonacci, δηλαδή γιος του Μπονάτσι. Οι μεταγενέστεροι Ιταλοί μαθηματικοί που τον μελέτησαν έκαναν τη… σύντμηση, και τον ανέφεραν ως Fibonacci.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της ακολουθίας (που της έδωσε και μεγαλύτερο πρεστίζ ανά τους αιώνες) είναι ότι το πηλίκο δύο διαδοχικών αριθμών της τείνει στη «χρυσή τομή», έναν όρο σχεδόν θρυλικό στα μαθηματικά, αλλά και τη γεωμετρία. Τι σημαίνει αυτό; Αν διαιρέσετε έναν οποιονδήποτε αριθμό της ακολουθίας (ειδικά όσο περισσότερο απομακρύνεστε από την αρχή) με τον προηγούμενό του θα βρείτε τον ίδιο αριθμό 1,618. Αυτός ο αριθμός είναι η τιμή της «χρυσής τομής» και συμβολίζεται διεθνώς με το ελληνικό γράμμα «φ». Προς τιμή του γλύπτη Φειδία, ο οποίος την εφάρμοσε σε όλα τα αγάλματα που φιλοτέχνησε.

Ακολουθία Φιμπονάτσι Στοιχημα

Ας αρχίσουμε από τα πιο… δύσκολα, τους ορισμούς και τους τύπους, για να ξεμπερδεύουμε και γρηγορότερα με τα μαθηματικά. Η ακολουθία Fibonacci είναι ένα σύστημα στοιχήματος αρνητικής περιόδου. Τι σημαίνει αυτό, με απλά λόγια; Ότι κάθε φορά που χάνετε πρέπει το επόμενο ποντάρισμά σας να είναι αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο. Πόσο αυξημένο; Όσο ακριβώς «ορίζουν» οι αριθμοί φιμπονάτσι.

Μαθηματικός Τύπος Fibonacci

Ο μαθηματικός τύπος, από τον οποίο προκύπτει η ακολουθία Fibonacci στοίχημα, είναι ο εξής:

Fn=(Fn-1) + (Fn-2)

Πριν… τρομάξετε, να εξηγήσουμε ότι ο τύπος αυτός συμβολίζει κάτι απλούστατο στην ουσία: Ο επόμενος αριθμός (Fn) προκύπτει αν προσθέσεις τον προηγούμενο της ακολουθίας (Fn-1) και τον προ-προηγούμενο (Fn-2).

Κι επειδή η ακολουθία πρέπει να ξεκινάει από κάπου, ορίζουμε ως πρώτο αριθμό το F0=0 και δεύτερο το F1=1. Η ακολουθία που προκύπτει είναι η εξής ⤵️

Αν θέλετε να το βλέπετε και πιο… σχηματικά, ορίστε και κάτι ακόμα πιο απλό. Ποια «ζευγάρια» αριθμών προστίθενται για να προκύψει ο επόμενος αριθμός της ακολουθίας Fibonacci; ⤵️

BookmakerΠλεονεκτήματα
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακολουθία Φιμπονάτσι Εφαρμογές

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά… θεωρητικά. Τώρα θα εξετάσουμε την ακολουθία φιμπονάτσι σε εφαρμογές, όπως το στοίχημα. Η συγκεκριμένη ακολουθία εφαρμόζεται και στο καζίνο, αλλά και στο χρηματιστήριο (trading), αλλά φυσικά και σε άλλους τομείς, άσχετους με το τζόγο.

Πριν απ’ όλα, οφείλουμε να θέσουμε δύο περιορισμούς

Για να λειτουργήσει καλά η ακολουθία και να αποκομίσετε κέρδος, πρέπει το στοίχημά σας (είτε μονό αποδεκτό, είτε παρολί) να έχει απόδοση από 2.00 και πάνω. Όσο πιο πάνω, τόσο το καλύτερο.

Ως «ιδανική» απόδοση σε διάφορα άρθρα περιγράφεται το 2.62, δηλαδή την απόδοση της «χρυσής τομής» που αναφέραμε προηγουμένως (1,618)+1. Αλλά στην πράξη, οποιαδήποτε απόδοση πάνω από 2.00 (ή ακόμα και ελάχιστα μικρότερη π.χ. 1.95) είναι αποδεκτή.

Πριν ποντάρετε το επόμενο στοίχημά σας θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι έγινε στο προηγούμενο, δηλαδή αν κερδίσατε ή χάσατε. Έτσι μόνο θα ποντάρετε το σωστό ποσό.

➥ Πώς λειτουργεί η μέθοδος Φιμπονάτσι;

Μελέτη Περίπτωσης

Ξεκινώντας από την αρχή…

➚ Κάθε φορά που χάνετε ποντάρετε ως ποσό το επόμενο νούμερο της ακολουθίας.
➚ Κάθε φορά που κερδίζετε το προ-προηγούμενο.

Αν ποντάρατε 5€ και χάσατε, το επόμενο στοίχημά σας θα είναι 8€, το επόμενο νούμερο της ακολουθίας.

Αν ποντάρατε 21€ και κερδίσατε, τότε “γυρίζετε” δύο νούμερα πίσω, όχι ένα, και στο επόμενο στοίχημά σας ποντάρετε 8€.

Κι επειδή μπορεί να μπερδευτήκατε, να ένα παράδειγμα 👇 με 21 διαδοχικά στοιχήματα. Ξεκινάτε με €1, το πρώτο νούμερο της ακολουθίας, και συνεχίζετε όπως αναφέραμε ανάλογα με τη νίκη ή την ήττα.

# ΣτοίχημαΑπόδοση(€) ΠοντάρισμαΝίκη/Ήττα(€) Κέρδος/Χασούρα(€)  Σύνολο
12.001Νίκη11
22.001Ήττα-1 0
32.002Ήττα-2 -2
42.003Ήττα-3 -5
52.005Νίκη5 0
62.002Ήττα-2 -2
72.003Ήττα-3 -5
82.005Ήττα-5 -10
92.008Ήττα-8 -18
102.0013Νίκη13 -5
112.005Ήττα-5 -10
122.008Ήττα-8 -18
132.0013Ήττα-13 -31
142.0021Νίκη21 -10
152.008Ήττα8 -18
162.0013Ήττα-13 -31
172.0021Ήττα-21-44
182.0034Νίκη34-10
192.0013Νίκη133
202.005Ήττα-5-2
212.008Νίκη86
Σύνολο(€) 1887/21(€) + 6

Ανάλυση πίνακα by bookmakers team

Mε αυτό το σύστημα μπορείτε να αποκομίσετε κέρδος ακόμα και κερδίζοντας ΜΟΝΟ το ένα στα τρία στοιχήματά σας! Στο συγκεκριμένο παράδειγμα χρειάστηκαν μόνο 7/21 κερδισμένα στοιχήματα για να «βγει» θετικό το ισοζύγιο.

Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό επιτυχίας, τόσο μεγαλύτερο και το κέρδος. Και πιο «διαχειρίσιμο» ψυχολογικά, αφού όσο κερδίζετε, τόσο πιο σπάνιο είναι να «συναντηθείτε» με τα μεγάλα ποσά της ακολουθίας Fibonacci.

Αν τα νούμερα στο παράδειγμα σας φαίνονται μικρά και ανάξια λόγου, θυμηθείτε ☝️ μόνο ότι είναι ενδεικτικά, μόνο και μόνο για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η ακολουθία Fibonacci. Το ίδιο πράγμα γίνεται κι αν η ακολουθία ξεκινάει από το F0=10 και το F1=11. Απλά, αν έχετε διαδοχικές ήττες, το πρώτο στοίχημά σας θα είναι 10€, το δεύτερο 11€, το τρίτο 21€ (10+11), το τέταρτο 32€ (21+11), το πέμπτο 53€ (32+21) κλπ.

O BookSpy επιλέγει να χρησιμοποιήσει τη μέθοδο Fibonacci στα στοιχήματα του, στον Stoiximan, ο οποίος προσφέρει ασυναγώνιστες αποδόσεις σε πάρα πολλές αγορές.

Πλεονεκτήματα

green thumbs up↗ Μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα, δίχως γνώση αγωνιστικής κατάστασης, στατιστικής, φόρμας, απουσιών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη ενός αγώνα, αφού αυτό που ενδιαφέρει είναι η απόδοση.

↗ Μειώνει αισθητά τις απώλειες, αφού ο παίκτης μπορεί να κερδίσει έχοντας ποσοστό νικηφόρων πονταρισμάτων μικρότερο του 50%.

↗ Τα μεγάλα “ανοίγματα” δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στην ακολουθία φιμπονάτσι στοίχημα.

↗ Χρήσιμη για παίκτες που δεν διαθέτουν απαραίτητα μεγάλα κεφάλαια.

↗ Ελέγχει την παρόρμηση και τα «τυχαία» μεγάλα πονταρίσματα..

Μειονεκτήματα

↘ Δεν επιτρέπει ταυτόχρονα πονταρίσματα, αφού για να ποντάρει κάποιος πρέπει να έχει διευθετηθεί το στοίχημά του και κατόπιν να κινηθεί αναλόγως ξέροντας τι ποσό θα ποντάρει

↘ Χρειάζεται απόλυτη πειθαρχία σε όποιον την εφαρμόζει. Αν παρασυρθεί από την απώλεια ενός μεγάλου πονταρίσματος και μπει στη διαδικασία να ρεφάρει άμεσα και όχι με τη συγκεκριμένη ακολουθία, τότε η πιθανότητα να μπει ο παίκτης σε πανικό και να χάσει πολλά είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

↘ Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η πλατφόρμα θα δεχτεί ένα συγκεκριμένο μεγάλο ποσό σε κάποιο στοίχημα. Όπως αναφέρεται ρητά στους «Όρους και Προϋποθέσεις» όλων των ιστοσελίδων, κάθε πλατφόρμα έχει δικαίωμα να δεχτεί ή όχι οποιοδήποτε στοίχημα και για οποιονδήποτε λόγο. Έτσι λοιπόν αν ο παίκτης χρειαστεί να φτάσει σε ένα μεγάλο ποντάρισμα υπάρχει περίπτωση το ποσό να μη γίνει αποδεκτό από την πλατφόρμα.

Νόμος 👨‍⚖️ Όσο καλό κι αν είναι ένα σύστημα στοιχήματος, χρειάζεται 101% πειθαρχία για να έχει αποτέλεσμα.

Fibonacci Στοιχημα VS Άλλα συστήματα

Το σύστημα Fibonacci είναι μία από τις πιο «ασφαλείς» μεθόδους διαχείρισης των πονταρισμάτων σας, σε σχέση με άλλα συστήματα που έχουν καθιερωθεί να αναφέρονται με ξένα ονόματα (Martingale, D’ Alembert, Labouchere κτλ.). Πιο αναλυτικά:

🆚 Martingale: Μ’ αυτό το σύστημα όταν υπάρξει ήττα διπλασιάζεται το ποσό που ποντάρατε διαδοχικά μέχρι να κερδίσετε. Σε περίπτωση νίκης επιστρέφετε στο αρχικό ποσό πονταρίσματος. Είναι φανερό ότι μετά από έξι-επτά διαδοχικά χαμένα στοιχήματα το ποσό, που θα χρειαστείτε για να ακολουθήσετε την ακολουθία Fibonacci, είναι πολύ μικρότερο από του Martingale.

🆚 D΄Alembert: Στο σύστημα αυτό προσθέτετε συγκεκριμένο ποσό μετά από σε κάθε ήττα, αλλά όταν κερδίζετε «επιστρέφετε» στο προηγούμενο ποντάρισμά σας. Π.χ. αν το βασικό σας ποντάρισμα είναι 10€, αν χάσετε το πρώτο στοίχημα πάτε στα 20€, αν χάσετε πάλι στα 30€. Αν κερδίσετε, τότε «επιστρέφετε» στα 20€. Κάθε φορά που χάνετε αυξάνετε το επόμενο στοίχημα κατά 10€ και κάθε φορά που κερδίζετε το μειώνετε κατά 10€. Το σύστημα, βέβαια, αποδίδει κέρδη και με λιγότερο από 50% επιτυχία στις προβλέψεις, αλλά όχι τόσο μικρό ποσοστό όσο η ακολουθία Fibonacci.

🆚 Labouchere: Σε αυτό το σύστημα παίρνετε μια σειρά αριθμών (π.χ. από το 1 ως το 10) και το πρώτο στοίχημά σας είναι ο πρώτος αριθμός συν τον τελευταίο (π.χ. 1+10=11€). Αν κερδίσετε, τότε «διαγράφετε» τους δύο αυτούς αριθμούς και το επόμενο στοίχημά σας είναι ο δεύτερος με τον προτελευταίο αριθμό (π.χ. 2+9=11€). Αν χάσετε, προσθέτετε το ποσό που ποντάρατε ως τελευταίο αριθμό (11€ στο παράδειγμά μας) και στο επόμενο ποντάρετε πάλι τον πρώτο και τον τελευταίο αριθμό που έχουν απομείνει (2+11=13€). Για να «λειτουργήσει», πάντως, το σύστημα Labouchere θα πρέπει να έχετε πάνω από 50% επιτυχία στις προβλέψεις σας.

Φυσικά, η έμπειρη ομάδα του bookmakers.gr έχει πλήρη ανάλυση των συστημάτων…

⟳ Martingale

⟳ D’Alembert

⟳ Labouchere

Ποια είναι -συνολικά- η άποψη του Bookmakers Team για την Ακολουθία Φιμπονάτσι

✔️ Η ακολουθία φιμπονάτσι στοίχημα είναι ουσιαστικά μία συντηρητική έκδοση του συστήματος διπλασιασμού Martingale.

✔️ Σε ένα μεγάλο σερί αποτυχιών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος έκθεσης του παίκτη σε μεγάλες απώλειες, αλλά σε σχέση με το Martingale, αυτό γίνεται με πολύ πιο αργό ρυθμό.

✔️ Με την ακολουθία φιμπονάτσι είναι δύσκολο κάποιος παίκτης να αποκομίσει μεγάλα κέρδη.

✔️ Αυτό που προσφέρει η fibonacci είναι κυρίως ένας έλεγχος της παρόρμησης για συνεχή και μεγάλα πονταρίσματα, συχνό φαινόμενο σε συστηματικούς παίκτες του στοιχήματος.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Ιστοσελίδες στην Ελλάδα

BookmakerΠλεονεκτήματα
Stoiximan
9.4/10
  • Δωρεάν συναλλαγές, άμεσες αναλήψεις
  • Προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
  • Ειδικά στοιχήματα σε όλα τα αθλήματα 
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
8.6/10
  • Αξιοπιστία & ασφάλεια ΟΠΑΠ
  • Ποικιλία σε ειδικά & μακροχρόνια
  • Προηγμένη εφαρμογή για Android & iOS
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
8.9/10
  • Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
  • Ποικιλία σε ασιατικά χάντικαπ
  • Cash Out*, Stop Loss / Partial Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
9.2/10
  • Εξαιρετική επιλογή για live betting
  • Άμεσες πληρωμές όλες τις ημέρες
  • Live streaming & Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
8.7/10
  • Εμπειρία 20+ ετών στον χώρο
  • Γρήγορη & εύχρηστη ιστοσελίδα
  • Εύκολη πλοήγηση μέσω app για Android
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
8.6/10
  • Πανίσχυρο brand name
  • Πολύ γρήγορες πληρωμές
  • Άμεσο cash out* σε όλα τα αθλήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
8.9/10
  • Κορυφαίο όνομα στον χώρο
  • Πλούσιο Live betting σε όαλ τα sports
  • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
8.7/10
  • Παγκόσμιο brand name
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Ασιατικά & ειδικά στοιχήματα
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
8.3/10
  • Πολύ εύκολη πλοήγηση
  • Εξαιρετικό mobile app
  • Πλούσιο live betting
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Sportingbet
8.9/10
  • Παγκόσμιο brand από το 1998
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24ωρη εξυπηρέτηση στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betshop
8.3/10
  • Ποικιλία σε combos & ασιατικά
  • Live Streaming* από το κινητό
  • Πολύ γρήγορες αναλήψεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Vistabet
8.9/10
  • Υψηλά όρια πονταρίσματος
  • Live Streaming* & Cash Out*
  • 24/7 τμήμα εξυπηρέτησης στα Ελληνικά
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Winmasters
8.5/10
  • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
  • Μοναδική live betting εμπειρία
  • Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Bookmakers Newsletter

Γραφτείτε τώρα στο Newsletter! Όλα τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ νέα σε περιμένουν στο email σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

No comments

COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσφορά* γνωριμίας στη Stoiximan!
  • 15 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
  • +1 ΜΗΝΑΣ COSMOTE TV
  • PROMO CODE: STXCOMBO
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ