Πρόστιμο μαμούθ σε στοιχηματική πλατφόρμα στη Μεγάλη Βρετανία

ukgc1Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η UKGC, η αρμόδια αρχή ελέγχου της Μεγάλης Βρετανίας τιμώρησε την 888.com με πρόστιμο ύψους 7.8 εκατομμυρίων λιρών. Το ποσό προκαλεί ίλιγγο και αφορά το τεχνικό λάθος της πλατφόρμας να επιτρέπει σε πελάτες που είχαν κάνει αυτό-αποκλεισμό να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 7.000 πελάτες που είχαν πατήσει τη συγκεκριμένη επιλογή να συνεχίζουν να παίζουν, κάτι που απαγορεύεται ρητά και αυστηρά από τη νομοθεσία και η UKGC δεν αστειεύεται με αυτά.

Σαν πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται ένας πελάτης, ο οποίος σε αυτό το διάστημα (και αφού φυσικά είχε πατήσει self-exclusion) μπόρεσε να παίξει 850.000 στοιχήματα, κάνοντας συνολικό τζίρο 1.300.000 ευρώ.

Κάποια χρήματα μάλιστα από αυτά ήταν απόρροια κλοπής του παίκτη από την εργασία του και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση.

Το συνολικό ποσό καταθέσεων από τους παίκτες που είχαν κάνει αυτό – αποκλεισμό (αλλά αυτός δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ) ανέρχεται στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ και το «γύρισμα» των χρημάτων άγγιξε τα 51.000.000 ευρώ σε στοιχήματα .

Το συνολικό ποσό των 7.800.000€  είναι παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά πρόστιμο σε στοιχηματική πλατφόρμα και προσδιορίστηκε με την εξής λογική:

Τα 3.500.000 αφορούν τις καταθέσεις των πελατών που είχαν κάνει προβεί σε αυτό – αποκλεισμό.

Οι 63.000€ δόθηκαν στον εργοδότη, ο οποίος έπεσε θύμα απάτης από τον παίκτη που προαναφέρθηκε, ενώ τα υπόλοιπα 4.200.000 θα δοθούν από την πλατφόρμα σε κοινωνικές δομές με σκοπό την έρευνα αποφυγής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, ώστε να προστατεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εξαρτημένοι παίκτες.

Σχόλια