Εξειδίκευση σε λίγες λίγκες: Υπέρ και κατά

Τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει ή να πληροφορηθεί ο παίκτες προκειμένου να έχει μια πληρέστατη εικόνα του ματς, στο οποίο πρόκειται να στοιχηματίσει, είναι πολλά. Από τους αριθμούς (βαθμολογική θέση, συμπεριφορά εντός-εκτός έδρας, αριθμός γκολ κτλ.) μέχρι τις ειδήσεις, τη διαμόρφωση των αποδόσεων, ακόμα και τις καιρικές συνθήκες. Σας φαίνονται πολλές αυτές οι παράμετροι  για την μελέτη ενός και μόνο αγώνα;

Το ερώτημα είναι αν επιθυμείτε να ξεκινάτε από την ίδια αφετηρία με τον μπουκ σε κάθε ματς ή να μπαίνετε πάντα με ντεσαβαντάζ, είτε όσον αφορά την ενημέρωση, είτε τους αριθμούς, είτε την «ατμόσφαιρα» του αγώνα. Με την εμπεριστατωμένη μελέτη αυτό που πετυχαίνετε είναι να γνωρίζετε περίπου όσα και ο μπουκ για ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αν ασχολείστε επί πολλές ώρες την ημέρα, μπορεί μάλιστα να τον… προλάβετε σε κάποιες περιπτώσεις, πετυχαίνοντας ένα στοίχημα σε συμφέρουσα απόδοση πριν σε αυτό ενσωματωθεί μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής που αλλάζει τα δεδομένα.

Επειδή το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι υπολογιστής, να αποθηκεύει τεράστιο όγκο δεδομένων, υπάρχει ο χρυσός κανόνας: Επικεντρώστε το παιχνίδι σας σε λίγες λίγκες, όπου με τη συνεχή ενασχόληση θα αποκτάτε όλο και μεγαλύτερη εμπειρία.

Έρμαιο των άλλων…

Φυσικά για τον πλειοψηφία των παικτών κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι περισσότεροι ποντάρουν ανάλογα με το κουπόνι που έχουν μπροστά τους. Τη μία ημέρα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, την άλλη στη Β’ Σουηδίας και την τρίτη στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ’ αυτό αν ο παίκτης έχει συνειδητοποιήσει ότι στην ουσία δεν κάνει ανάλυση σε βάθος και στηρίζεται σε δεδομένα και γνώμες άλλων (συνήθως των συντακτών στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που συμβουλεύεται) για τις επιλογές του. Μια ματιά στη βαθμολογία, ένα «ξερό» ρεπορτάζ και η εκτίμηση ενός δημοσιογράφου, όσες φορές κι αν διαβαστούν, δεν φέρνουν πρόοδο στη γνώση της ομάδας. Χρειάζεται παρακολούθηση των αγώνων, εύρεση «πρωτογενών» πηγών πληροφόρησης όπου είναι δυνατό και συχνό τσεκάρισμα των αποδόσεων, έτσι ώστε να καταγράφονται τυχόν μεγάλες αυξομειώσεις και να αναζητείται η αιτία τους.

Αν δεν αποκτήσει ο ίδιος ο παίκτης άποψη εμπεριστατωμένη για το τι συμβαίνει σε μία λίγκα και δεν εξοικειωθεί με το περιβάλλον της, ακόμα και τα… υπόγεια ρεύματά της, θα είναι συνεχώς έρμαιο των απόψεων των άλλων, ακόμα και υποσυνείδητα. Όχι, δηλαδή, μόνο αυτών των συντακτών που έχουν προσωπικές στήλες με έτοιμες επιλογές, αλλά και όσων παρουσιάζουν ειδήσεις και εκτιμήσεις σε φαινομενικά «ουδέτερα» ρεπορτάζ.

Κλειδιά ο χρόνος και το βάθος

Αν νομίζει κάποιος ότι ξέρει ένα πρωτάθλημα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να αναγνωρίσει δύο ομάδες σε μια τηλεοπτική μετάδοση από τα χρώματα στη φανέλα τους, έχει παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια και γνωρίζει κάποιους παίκτες-κλειδιά των ομάδων, τότε κάνει μεγάλο λάθος και θα το πληρώσει με τα χρήματά του. Αντί, λοιπόν, να ανακατεύεται κάθε φορά με τον κυκεώνα αγώνων που προσφέρονται για στοιχηματισμό, το πιο σοφό είναι να επικεντρώσει τη μελέτη του σε κάποιες λίγκες, έτσι ώστε μετά από λίγο καιρό κιόλας να έχει εξειδικευτεί στη μελέτη του.

Δείτε όλες τις νόμιμες πλατφόρμες στοιχήματος με άδεια στην Ελλάδα

Πόσες πρέπει να είναι αυτές οι λίγκες; Εξαρτάται από το χρόνο που διαθέτει ο καθένας για να μελετήσει, αλλά και το βάθος της μελέτης που προτίθεται να κάνει. Κάποιοι επικεντρώνονται σε μία-δύο λίγκες, μαθαίνουν τα πάντα γι’ αυτές καθημερινά και προσπαθούν να παίξουν στο ίδιο επίπεδο ενημέρωσης με τον μπουκμέικερ.

Η παγίδα των λίγων πρωταθλημάτων

Πρέπει, όμως, να είναι συνειδητοποιημένοι ότι δεν θα ικανοποιούν σε καθημερινή βάση το πάθος τους για τζόγο και παρά την εξειδίκευσή τους θα υπάρξουν κάποιες εβδομάδες όπου οποιαδήποτε επιλογή θα τους φαίνεται παρακινδυνευμένη και οι ώρες μελέτης μπορεί να μην καταλήξουν σε κανένα στοίχημα.

Αυτό είναι και το χειρότερο: Να αισθάνεται κάποιος ότι δούλεψε για πολλή ώρα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κι εδώ μπαίνει η παγίδα: Να καταλήξει ο παίκτης σε επιλογή ή επιλογές που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τον κάλυπταν, ακριβώς για να μην νιώθει ότι πάει χαμένος ο χρόνος του και ο κόπος του. Αν αποφασίσετε να συγκεντρώσετε τη μελέτη σας σε λίγα πρωταθλήματα, θα πρέπει μαζί να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να ξεχάσετε το καθημερινό στοίχημα. Ακόμα και για τον καλύτερο αναλυτή δεν προκύπτουν «ευκαιρίες» κάθε ημέρα, ούτε καν κάθε εβδομάδα.

«Άνοιγμα» μετά λόγου γνώσεως…

Κάποιοι άλλοι ανοίγουν το παιχνίδι τους σε περισσότερες λίγκες (8-10), εν γνώσει τους δεν κάνουν πολύ βαθιά ανάλυση κάθε αγώνα, αλλά έχουν υψηλό επίπεδο εξοικείωσης με τις ομάδες και τους παίκτες και τοποθετούν κάποιες «σταθερές» π.χ. για το είδος των στοιχημάτων που παίζουν ή για το ύψος των αποδόσεων. Έτσι εξασφαλίζουν ότι με τόσα παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο οπωσδήποτε θα βρουν κάποιες επιλογές που θα ανταποκρίνονται στα κριτήριά τους, όμως δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ τον μπουκ «στα ίσια» στις εκτιμήσεις του, όλοι σχεδόν τις ακολουθούν, αφού αναγνωρίζουν ότι ο… αντίπαλος βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο.

Αυτό που κάνουν οι πολλοί, δηλαδή να γεμίζουν τα δελτία τους με αγώνες από 20-30 λίγκες και να παριστάνουν, μάλιστα, και τους «ειδικούς» σ’ αυτές, μπορεί να λειτουργήσει μόνο βραχυπρόθεσμα και οπωσδήποτε με βοήθεια τρίτων (ιστοσελίδων και εντύπων). Η απουσία εξειδίκευσης κάνει τον παίκτη ευάλωτο στα παιχνίδια του μπουκμέικερ και τον οδηγεί, αργά ή γρήγορα, σε απώλειες του κεφαλαίου του.

Οι 3 καλύτερες πλατφόρμες στην Ελλάδα για το 2018

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Interwetten
Γιατί να παίξω
 • Νόμιμη στην Ελλάδα
 • Κορυφαία αξιοπιστία, ασφάλεια στις συναλλαγές
 • Πολύ καλή πλατφόρμα, εύχρηστη και ευχάριστη στην πλοήγηση
 • Εξαιρετικό mobile site και εφαρμογή για κινητό
 • Πλούσιο και με μεγάλη ποικιλία live 
 • Καταθέσεις με VIVA και Moneysafe
 • Ασιατικά χάντικαπ
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια