Μικρά μυστικά του live betting

live betting μυστικαAν θέλουμε να αναλύσουμε το live betting, θα χρειαστεί να γράψουμε τόσα πολλά, που στο τέλος θα γέμιζαν ένα ολόκληρο βιβλίο. Πολλοί το αντιμετωπίζουν σαν προέκταση του «κανονικού» στοιχήματος, ωστόσο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, με τους κανόνες του, τα ρίσκα του, αλλά και τα πλεονεκτήματα που δεν βρίσκει κανείς στο «κανονικό» στοίχημα.  Για να παίξετε, όμως, σωστά τα χρήματά σας στο live betting χρειάζεται ένας συνδυασμός μελέτης και στοιχηματικής συμπεριφοράς διαφορετικός απ’ αυτόν που έχετε συνηθίσει στο στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης.

Τυχαίο παιχνίδι στο live betting

Το live betting, το στοίχημα δηλαδή κατά τη διάρκεια του αγώνα, είναι ελκυστικό διότι οι αποδόσεις ανεβοκατεβαίνουν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας κάθε στιγμή. Το να πάτε στο πρακτορείο, όμως, ή να καθίσετε μπροστά από τον υπολογιστή σας και να παίξετε στην τύχη, όποιο ματς γίνεται εκείνη την ώρα, είναι το ίδιο (αν όχι χειρότερο) με το να συμπληρώσετε ένα παρολί με τυχαία ματς και τυχαία σημεία.

Μπορεί κάποια φορά να βγείτε κερδισμένοι, ωστόσο μακροχρόνια θα χάσετε. Κι επειδή το live betting είναι από τη φύση του εθιστικό, δηλαδή οι συνεχείς αλλαγές των αποδόσεων και η ένταση του αγώνα σας… καλούν από μόνες τους να στοιχηματίσετε πάνω τους, μπορεί να χάσετε μεγάλο μέρος του κεφαλαίου σας χωρίς καν να το αντιληφθείτε.

«Τυφλά» χτυπήματα στο διαδίκτυο

Πολλοί παίκτες που ασχολούνται με το διαδικτυακό στοίχημα κάνουν το ίδιο λάθος: δεν διστάζουν να ποντάρουν χρήματα σε live betting εντελώς τυφλά, δηλαδή χωρίς καν να βλέπουν το ματς και έστω να έχουν πάρει μια γεύση για το τι γίνεται! Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, αξιολογούν ως σημαντικές πληροφορίες τις εικονικές περιγραφές, τύπου «επικίνδυνη επίθεση», «κατοχή» κτλ. και νομίζουν ότι παίρνουν ό,τι χρειάζονται για να διαθέσουν ένα στοίχημα.

Η τύχη μπορεί να τους χαμογελάσει, αλλά όπως συμβαίνει σ’ όλα τα τυχερά παιχνίδια, δεν χαμογελάει συνέχεια. Και σ’ ένα παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μπουκ, με αποδόσεις που ανεβοκατεβαίνουν σύμφωνα με τη δική του θέληση και το ποσοστό της γκανιότας, είναι απίθανο κάποιος να βγει μακροχρόνια κερδισμένος με μόνο σύμμαχό του την καλή τύχη.

Τα βήματα του Live betting

Το live betting δεν είναι μόνο για να περνάμε την ώρα μας δοκιμάζοντας την τύχη μας, ούτε και χρησιμεύει απλά για να κατοχυρώνουμε κέρδη και να καλύπτουμε χασούρα από τα «κανονικά» μας στοιχήματα. Απαιτεί συνειδητοποιημένα και συγκεκριμένα βήματα.

  • Μελέτη εξονυχιστική, όπως και στους κανονικούς αγώνες, και εντοπισμός των αγώνων που θα ασχοληθείτε από ολόκληρο το κουπόνι που έχετε μπροστά σας. Το καλό είναι ότι διαθέτετε και το επιπλέον αβαντάζ να γνωρίζετε τις ακριβείς ενδεκάδες, με τις οποίες αγωνίζονται οι ομάδες, αλλά και το αν το σενάριο που έχετε πιστέψει για να ποντάρετε επιβεβαιώνεται ή όχι από τη ροή του αγώνα.
  • Επιλογή των αγώνων σ’ αυτούς που σας βολεύουν και σ’ αυτούς που είναι αδιάφοροι, όχι με την ώρα έναρξής τους. Το χειρότερο στο live betting είναι να κοιτάζετε πρώτα ποια ματς διεξάγονται εκείνη τη στιγμή και μετά να περιορίζετε τις επιλογές σας σ’ αυτά, «για να μη χάνετε χρόνο»… Έτσι χάνετε άλλους αγώνες, που μπορεί να ήταν πιο «βολικοί» για εσάς να ποντάρετε. Καλύτερα να μείνετε άπραγοι ακόμα και για μία και δύο ώρες, αρκεί να διασφαλίσετε ότι παίζετε με καλές πιθανότητες.
  • Εννοείται ότι έχετε ΠΑΝΤΑ οπτική ή ακουστική επαφή με το ματς. Στη χειρότερη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιείτε την «εικονική» περιγραφή, όμως όταν έχετε δει τις ομάδες παλαιότερα και γνωρίζετε πάνω-κάτω τον τρόπο παιχνιδιού τους. Μην παίζετε ΠΟΤΕ live ένα παιχνίδι για το οποίο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξή του.
  • Τα όρια των αποδόσεων ή του χρόνου πρέπει να τίθενται πριν από την έναρξη της ενασχόλησής σας με το Live betting στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε να είστε προετοιμασμένοι. Αν επιθυμείτε, δηλαδή, να παίξετε σε live betting έναν άσο, του οποίου δεν σας άρεσε η αρχική απόδοση, συμφωνείτε από πριν με τον εαυτό σας σε ποια ακριβώς απόδοση θα τοποθετήσετε το bet ή σε ποιο ακριβώς χρονικό σημείο (μετά το 25’, στο ημίχρονο, μετά το 60’ κτλ.). Με την καθαρή αυτή στάση δεν κινδυνεύετε από τάσεις… αυτομαστίγωσης αν π.χ. η ομάδα που θεωρείτε φαβορί προηγηθεί πριν εσείς τοποθετήσετε το bet ή, από πλεονεξία και μόνο, περιμένετε να ανέβει κι άλλο η απόδοση και χάσουμε μια κρίσιμη φάση.
  • Ανάλογη ξεκάθαρη στάση πρέπει να έχουμε στο θέμα των χρημάτων που θα ποντάρετε. Αν έχετε συνηθίσει συγκεκριμένη μίζα στα πονταρίσματά σας, αυτήν ακολουθείτε και στο live. Αν θεωρείτε ότι μερικές επιλογές σας έχουν μεγαλύτερο ρίσκο, παίζετε τη μισή μίζα ή το ένα τέταρτο της μίζας. Ποτέ, όμως, τυχαίο ποσό, ανάλογα μ’ αυτά που έχετε στην τσέπη μας ή περισσεύουν στο λογαριασμό σας.
  • Όσο κι αν είναι δελεαστικό, δεν πρέπει να παρασύρεστε ποτέ από άλλου είδους στοιχήματα που… χορεύουν γύρω σας. Πολλές σκέψεις θα σας περάσουν από το μυαλό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα που παρακολουθείτε και παράλληλα έχετε μπροστά σας αποδόσεις. Αν θέλετε να τις στηρίξετε, οφείλετε να το κάνετε με πλήρη μίζα. Αν σκορπάτε έστω και ελάχιστο μέρος του κεφαλαίου σε τέτοιες σκέψεις (ειδικά αν τα χρήματα που έχετε… περισσεύουν, είναι από κερδισμένα άλλων ημερών) θα χάσετε λεφτά χωρίς λόγο. Ή, ακόμα κι αν επιβεβαιωθεί η επιλογή, το κέρδος σας θα είναι μικρό αφού θα το έχετε στηρίξει με μικρό ποντάρισμα.

Σχόλια