Τα ψιλά γράμματα του μπουκ

conditionsΌταν κάποιος παίρνει σαν δώρο ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι, το πρώτο που κάνει είναι να συμβουλευτεί τους κανόνες. Στο στοίχημα το 90% και πλέον των παικτών ποντάρουν χωρίς να ξέρουν τους κανόνες. Ανατρέχουν σ’ αυτούς μόνο όταν υπάρξει κάποιο πρόβλημα και τις περισσότερες φορές πρέπει να πάθουν για να μάθουν.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, σωστά; Δεν είναι απαραίτητο να γίνει κάποιος φίλος με τον μπουκμέικερ, όμως είναι απολύτως απαραίτητο να έχει καλούς λογαριασμούς. Κι επειδή το στοίχημα δεν είναι ενιαίο παιχνίδι, οι κανονισμοί ποικίλουν. Πριν επιλέξει, λοιπόν, ο καθένας σε ποιον bookmaker θέλει να ποντάρει τα λεφτά του, οφείλει να γνωρίζει επακριβώς με ποιους όρους στοιχηματίζει.

Οι περισσότεροι θεωρούν αυτές τις θεωρίες ψιλά γράμματα. Αν τα ψιλά, όμως, ήταν και ασήμαντα, όλοι οι online μπουκμέικερς δεν θα ανάγκαζαν τους παίκτες να συμφωνήσουν (με το πάτημα ενός κουμπιού) στους «Ορους και Προϋποθέσεις» πριν αποκτήσουν τα στοιχηματικά μπόνους και αρχίσουν τα πονταρίσματα. Αυτό σημαίνει εξ ορισμού ότι ακόμα και τα ψιλά γράμματα είναι πολύ σημαντικά και οπωσδήποτε ξεκαθαρίζουν οποιεσδήποτε απορίες μπορούν να προκληθούν από το ίδιο το παιχνίδι.

Που γίνονται οι περισσότερες μάχες;

Οι συνηθισμένες διαφορές μεταξύ των μπουκμέικερς είναι στην συμπεριφορά τους όταν ένα ματς αναβάλλεται ή διακόπτεται για οποιονδήποτε λόγο. Στους αγώνες που δεν ξεκινούν καν άλλοι επιστρέφουν αμέσως το ποντάρισμα κι άλλοι θεωρούν ότι το ποντάρισμα «τρέχει» ακόμα μέχρι να περάσουν 24 ώρες από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα κι αυτός δεν διεξαχθεί. Ακόμα περισσότερο μπλέκεται η κατάσταση αν το παιχνίδι που αναβλήθηκε συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο παρολί. Κάποιοι θεωρούν ότι το παρολί «τρέχει» χωρίς το συγκεκριμένο παιχνίδι, κάποιοι άλλοι μηδενίζουν ολόκληρο το παρολί και επιστρέφουν το συνολικό ποντάρισμα.

Για τους αγώνες που διακόπτονται η κάθε πλατφόρμα έχει δική της πολιτική. Αλλοι βάζουν ένα χρονικό όριο στο ματς, πέραν του οποίου το αποτέλεσμα του αγώνα ισχύει κι ας έχει διακοπεί αυτός (π.χ. η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το 70ο λεπτό ή το 80ο) κι άλλοι επιστρέφουν το ποντάρισμα και εξαφανίζουν την απόδοση ακόμα κι αν ο αγώνας διακοπεί στις καθυστερήσεις του δεύτερου μέρους.

Όταν κάνει λάθος ο μπουκ

Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση των μπουκμέικερς και σε λάθη που κάνουν οι ίδιοι, από απροσεξία ή βιασύνη. Όταν η κάθε πλατφόρμα προσφέρει χιλιάδες αποδόσεις καθημερινά κάποιες μπορεί να της ξεφύγουν, να διατυπωθούν λάθος ή ανάποδα. Τέτοια λάθη δεν είναι σπάνια, μπορεί μάλιστα να μην οφείλονται σε απροσεξία, αλλά σε λανθασμένη πληροφόρηση π.χ. για την έδρα ενός αγώνα, που επηρεάζει φυσικά και τις αποδόσεις (διαφορετικά αντιμετωπίζεται ο γηπεδούχος από τον φιλοξενούμενο). Στην περίπτωση αυτή όλες οι πλατφόρμες έχουν φτιάξει έτσι τους κανόνες (με τους οποίους συμφωνεί ο παίκτης) έτσι ώστε να  διατηρούν το δικαίωμα να πάρουν πίσω το στοίχημα. Άλλες, όμως, το εξαφανίζουν εντελώς από τα αρχεία τους, άλλες σε περίπτωση κερδισμένου στοιχήματος πιστώνουν τον λογαριασμό όχι με την «λανθασμένη» απόδοση που παίχτηκε, αλλά με την «σωστή» απόδοση. Και άλλες απλά περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα του στοιχήματος και ενεργούν μόνο αν αυτό επιβεβαιωθεί, στην περίπτωση που χαθεί ενεργούν σα να μην… πρόσεξαν τίποτα!

Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε παίκτης που σέβεται τη διαδικασία του παιχνιδιού, αλλά και τα χρήματά του, οφείλει να ρίξει μια προσεκτική ματιά στους «Όρους και Προϋποθέσεις» πριν παίξει. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ λιγότερο βαρετή απ’ όσο νομίζουν πολλοί και προστατεύει από πολλές παρεξηγήσεις.

Στις μεγάλες πλατφόρμες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο είναι αδύνατον για τον μπουκμέικερ να γνωρίζει προσωπικά όλους τους πελάτες του. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν τους προσέχει. Κι όχι πάντα με την καλή έννοια… Στον κόσμο του στοιχήματος κυκλοφορούν πολλά χρήματα και ο μπουκ οφείλει να είναι εξαρχής καχύποπτος με όποιον του χτυπήσει την πόρτα για να παίξει μαζί του. Η συζήτηση, βέβαια, γίνεται για τους μπουκμέικερς εκείνους που ζητούν προσωπικά στοιχεία από τον παίκτη πριν του επιτρέψουν να ποντάρει κι όχι εκείνους που διατηρούν επίγεια καταστήματα, στα οποία το ποντάρισμα γίνεται δια ζώσης και η απόδειξη του στοιχήματος μεταφέρεται από χέρι σε χέρι.

Η μαύρη λίστα των στοιχηματικών

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι «μαύροι» λογαριασμοί είναι μια συνηθισμένη πρακτική σε όλους τους μπουκμέικερς της γης. Οπουδήποτε, λοιπόν, παρουσιαστεί κάποιος και καταθέσει ένα σεβαστό ποσό μαζί με τα αποδεικτικά που απαιτούνται (ταυτότητα, διαβατήριο κτλ.) αυτόματα μπαίνει στη… λίστα παρακολούθησης του μπουκ. Υπάρχουν συνεργάτες σε κάθε πλατφόρμα που οφείλουν να διαβάζουν ακόμα και καθημερινά τις κινήσεις των συγκεκριμένων λογαριασμών και να διαπιστώνουν αν αφορούν «περίεργα» πονταρίσματα. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχτεί πέραν της μίας φοράς η πλατφόρμα δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο πονταρίσματος στο συγκεκριμένο λογαριασμό, έτσι ώστε να αποθαρρύνει τη χρησιμοποίησή του.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι οι μπουκμέικερς και στο θέμα του arbitrage. Όταν, δηλαδή, ένας παίκτης εκμεταλλεύεται τις διαφορές αποδόσεων δύο ή περισσότερων ιστοσελίδων και παίζει συνδυαστικά στοιχήματα σ’ αυτές, έτσι ώστε να αποκομίζει κάθε φορά ένα ποσοστιαία μικρό μεν, αλλά σίγουρο κέρδος. Είναι πολιτική κάθε πλατφόρμας να «φουσκώνει» κάθε μέρα κάποιες αποδόσεις της, προκειμένου να πάρει παιχνίδι, όμως το κάνει κυρίως για διαφημιστικούς λόγους.

Με τόσες ιστοσελίδες σύγκρισης αποδόσεων στο διαδίκτυο οι πλατφόρμες ξέρουν ότι οι παίκτες που ποντάρουν σοβαρά ποσά ψάχνονται πολύ πριν καταθέσουν ένα στοίχημα, οπότε για να έχουν προβάδισμα προσφέρουν αποδόσεις ακόμα και στο όριο της γκανιότας σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Η διαδικασία του arbitrage, όμως, τους ενοχλεί, δεδομένου ότι οι παίκτες που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ποντάρισμα συνήθως παίζουν μεγάλα ποσά (αφού ουσιαστικά δεν ρισκάρουν να χάσουν) και εξαντλούν τα προσωπικά τους όρια πονταρίσματος. Φυσικά δεν κερδίζουν πάντα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, αφού τα στοιχήματά τους τοποθετούνται συνδυαστικά, όμως αρκεί ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων σε μία πλατφόρμα για να της δημιουργήσει ζημιές πέρα από το αναμενόμενο, ειδικά αν το arbitrage γίνεται σε σημεία που δεν έχουν πολύ τζίρο πάνω τους.

Υπενθυμίζοντας ότι αυτός υπαγορεύει τους κανόνες του παιχνιδιού, ο μπουκμέικερ έχει τη δυνατότητα να χαμηλώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα τα όρια πονταρίσματος ή ακόμα και να κλείσει τον λογαριασμό οποιουδήποτε πελάτη χωρίς να δώσει εξηγήσεις, αν διαπιστώσει ότι αυτός είναι ύποπτος. Γι’ αυτό και κάποιες φορές έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αρκετοί πετυχημένοι παίκτες να έχουν αποκλειστεί από πλατφόρμες επειδή είχαν κάποια σερί επιτυχών προβλέψεων και συνεχόμενων αναλήψεων.

Οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*


Εγγραφή
Novibet
Γιατί να παίξω
 • Πληρωμές εντός 24 ωρών
 • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
 • Cash Out*
 • Ασιατικά και εναλλακτικά στοιχήματα
 • Μεγάλη ποικιλία αγορών & Live Streaming
 • Μεγάλα όρια στοιχηματισμού μέσω του Bet Referral
 • Προσωπικός VIP Agent 
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καλό πρόγραμμα προσφορών
Εγγραφή

Σχόλια