Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τα παίγνια

Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια_1Είναι πλέον νόμος, αφού υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών: «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του νόμου 4387/2016 ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για το Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ κι άλλες διατάξεις».

Όπως έχετε ενημερωθεί από τη συντακτική ομάδα του Bookmakers.gr που παρακολουθεί πάντα από κοντά τις εξελίξεις, το νομοσχέδιο είχε περάσει από την Αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και απέμενε το τελικό στάδιο, να ψηφιστεί δηλαδή από την ολομέλεια, όπερ και εγένετο.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το ΠΟΤΑΜΙ. Ψήφους κατά του νομοσχεδίου έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Ο κύριος προβληματισμός όσων ψήφισαν κατά, ήταν ότι η χώρα θα γεμίσει με χώρους τζόγου, ιδιαίτερα η περιφέρεια και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Από πλευρά της ΝΔ, η συγκεκριμένη σκέψη αναπτύχθηκε έντονα από την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από το ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του ο κ. Σάκης Βαρδαλής, ενώ από την άλλη ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι το κράτος χάνει από διαφυγόντα κέρδη περίπου 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της θεωρεί ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα βάλει σε τάξη μία κατάσταση με πολλά κενά και θα μπορέσει να καταφέρει καίρια χτυπήματα και στο φαινόμενο του παράνομου τζόγου, αφού τα τυχερά παιχνίδια ως φαινόμενο είναι κάτι υπαρκτό και εν γένει αναπόφευκτο.

Σχόλια