Ένα βήμα μόνο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα VLTs

ΣΥΡΙΖΑ Κώστας ΠαυλίδηςΌπως ενημερωθήκατε σχετικά από τη συντακτική ομάδα του bookmakers.gr, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδια για τα «φρουτάκια» του ΟΠΑΠ.

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, όπερ και εγένετο με πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων.

Αυτό ήταν εξάλλου και το μείζων θέμα στις συναντήσεις που είχε η αρμόδια επιτροπή με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, όπως είναι ο ΟΠΑΠ, οι πράκτορες αυτού, η ΕΕΕΠ και το ΚΕΘΕΑ).

Με σκοπό τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, του υπεύθυνου και ασφαλούς παιχνιδιού, αλλά και την πάταξη του παράνομου τζόγου, οι φορείς πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα στους εξής τομείς:

  • Προστασία των καταναλωτών – παικτών από την έκθεση στον παράνομο τζόγο και στον εθισμό.
  • Έσοδα περισσότερα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε μία τετραετία μέσω της φορολογίας για το κράτος.
  • Δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, εισηγητής του νομοσχεδίου, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια, τι αλλαγές θα επιφέρει η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου εφόσον υπερψηφιστεί στην ολομέλεια: «Με το νομοσχέδιο θα επιτευχθεί ένα καίριο χτύπημα στον παράνομο τζόγο που είναι ανεξέλεγκτος και ταυτόχρονα θα ενισχυθούν σημαντικά τα δημόσια έσοδα, καθώς η φορολογητέα ύλη που διαφεύγει στα παράνομα φρουτάκια ανέρχεται σε 1,3 με 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα χαμένα έσοδα για το Δημόσιο να ξεπερνούν τα 400.000.000 ευρώ ετησίως. Θα υπάρξει αποτελεσματικός εποπτικός και φορολογικός έλεγχος, καθώς περιορίζεται ο αριθμός των VLTs αλλά και των καταστημάτων».

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ στη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής δήλωσε: «Με βάση τις υπάρχουσες παραμέτρους, όταν το έργο αναπτυχθεί πλήρως, μπορεί να δημιουργήσει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα συνεισφορά του ΟΠΑΠ προς την Ελληνική Δημοκρατία, που φτάνει περίπου τα 780.000.000 ευρώ τον χρόνο. Το πιο απτό όφελος σχετίζεται με την απασχόληση. Με την πλήρη υλοποίηση του έργου, ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει άμεσα τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας και θα στηρίξει έμμεσα πολλές επιπλέον. Εως σήμερα το έργο έχει ήδη δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης για κάθε 100 ευρώ που εισπράττονται ανά VLT τα 52 πηγαίνουν άμεσα ή έμμεσα στο κράτος».

Σχόλια