Τσακαλώτος: Ναι στη ρύθμιση, Όχι στην καταστολή του τζόγου

Ρύθμιση Αγοράς Τσακαλώτος_2Ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είναι έτοιμοι να προβούν στη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσακαλώτος με ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, είπε: «Θα υπάρξει νομοσχέδιο γενικά για τα καζίνο και ξεχωριστό για το ιντερνετικό στοίχημα. Έως τα Χριστούγεννα θα έχει έρθει το συνολικό πακέτο για την ρύθμιση όλης της αγοράς. Είναι δύσκολο θέμα ο τζόγος γιατί υπάρχει ο παράνομος τζόγος και ο εθισμός. Ως ευρωπαϊκή κοινωνία δεν μεταχειριζόμαστε καλά το θέμα του εθισμού. Ξέρουμε ότι υπάρχει εθισμός στον τζόγο, το τσιγάρο το αλκοόλ και άλλα ναρκωτικά. Η μια λύση που λέει το ΚΚΕ είναι να μην υπάρχει νόμιμος τζόγος. Όμως αυτό δεν δουλεύει. Δεν δούλεψε στις ΗΠΑ η απαγόρευση του αλκοόλ. Αν νομίζετε ότι στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε παράνομος τζόγος και αλκοόλ κάνετε λάθος. Η καταστολή είναι εκτός παιχνιδιού και δεν θα δουλέψει αλλά θα λειτουργήσει αντίθετα».

Επίσης στάθηκε στο θέμα των παιγνιομηχανών του ΟΠΑΠ λέγοντας τα εξής: «Την σύμβαση την κληρονομήσαμε και ο ΟΠΑΠ θα έπρεπε να είχε μείνει υπό κρατικό έλεγχο. Από τα μηχανήματα θα έχουμε φορολογικά έσοδα περίπου 300 εκατ. ευρώ. Όχι το 2017 που δεν θα είναι 10 εκατομμύρια ευρώ αλλά τα επόμενα χρόνια. Του χρόνου υπολογίζουμε να είναι 100 εκατομμύρια ευρώ και στην συνέχεια θα αυξηθούν. Επίσης είναι καλύτερο να έχεις λιγότερα καταστήματα με περισσότερα παιχνίδια αντί να έχεις περισσότερα καταστήματα με λιγότερα παιχνίδια αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τον παράνομο τζόγο».

Ο κ. Τσακαλώτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δέχονται πυρά από την αντιπολίτευση ότι μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο πεδίο τζόγου. Οι απαντήσεις του υπουργού είναι ξεκάθαρες ως προς το πρίσμα μέσα από το οποίο ο ίδιος και οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης το συγκεκριμένο θέμα. Έπεται συνέχεια..

Σχόλια