Ανατροπές στο στοίχημα

ανατροπες στο στοιχημαΤο στοίχημα στην ανατροπή του σκορ (από άσο σε διπλό ή από διπλό σε άσο) θεωρείται ένα από τα πιο καλοπληρωμένα που μπορεί να προσφέρει ως επιλογή μια στοιχηματική πλατφόρμα. Οι αποδόσεις είναι κατά κανόνα διψήφιες σε κάθε ανατροπή (ακόμα κι αν, στις βασικές αποδόσεις 1Χ2 πριν την έναρξη του ματς, υπάρχει μεγάλη «ψαλίδα» στη διαφορά των αποδόσεων), γι’ αυτό όλο και περισσότεροι παίκτες δοκιμάζουν την τύχη και τις ικανότητές τους σ’ αυτού του είδους την πρόβλεψη. Η επιλογή αυτή απαιτεί, φυσικά, και ποσοστό τύχης για να επιβεβαιωθεί, μεγαλύτερο από αυτό των «συμβατικών» επιλογών (1Χ2, Over/Under κτλ.), όμως προφανώς και δεν πρόκειται μόνο για τζόγο. Υπάρχουν στοιχεία, τα οποία με σωστή ανάγνωση και επεξεργασία μπορεί να αυξήσουν το ποσοστό επιβεβαίωσης των αγώνων που επιλέγετε.

Τι είναι οι ανατροπές στο στοίχημα

Στην ουσία το στοίχημα αυτό χωρίζεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

Α) Την ανατροπή ημιχρόνου-τελικού και

Β) Τη live ανατροπή.

Παρ΄όλο που και στις δύο περιπτώσεις το ενδεχόμενο επιβεβαίωσης του στοιχήματος είναι το ίδιο (να νικήσει διαφορετική ομάδα απ’ αυτή που θα προηγηθεί), η φιλοσοφία, πάνω στην οποία θα χτιστεί η μελέτη των δεδομένων, είναι πολύ διαφορετική.

Ψάχνοντας την μεγάλη απόδοση στο «Ημίχρονο-Τελικό»

Η ανατροπή ημιχρόνου-τελικού «απομονώνει» δύο συγκεκριμένες επιλογές του γενικότερου στοιχήματος «Ημίχρονο-Τελικό», το οποίο είναι διαθέσιμο στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων σε όλες τις πλατφόρμες. Το «1 ημίχρονο-2 τελικό» και το «2 ημίχρονο-1 τελικό» έχουν συχνότατα διαφορετική απόδοση, ακόμα κι αν οι ομάδες παρουσιάζονται ως ισοδύναμες στις «κανονικές» τους αποδόσεις 1Χ2. Σ’ αυτή την περίπτωση το να κάνει την ανατροπή ο γηπεδούχος δίνεται παραδοσιακά σε μικρότερη απόδοση, καθώς στατιστικά έχει συμβεί περισσότερες φορές.

Φυσικά όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις, αυτές αποτυπώνονται και σ’ αυτό το στοίχημα. Το φαβορί του ματς δίνεται σε σαφώς μικρότερη απόδοση να πετύχει ανατροπή, ανεξάρτητα αν αγωνίζεται εντός ή εκτός έδρας.

H νέα τάση στο στοίχημα στις ανατροπές

Στη Live ανατροπή η επιβεβαίωση του στοιχήματος μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να τοποθετηθεί σ’ ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο εναντίον της ομάδας που έχει καταφέρει να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο live στοίχημα, λοιπόν, δεν περιορίζεται στο ημίχρονο και το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η ανατροπή μπορεί να συντελεστεί ακόμα κι εντός λεπτών μέσα στο ίδιο ημίχρονο και (μέσω της επιλογής του cash out) να αποφέρει κέρδος ακόμα κι αν δεν αποτυπωθεί η ανατροπή στο τελικό σκορ.

Ψάχνοντας την «αστάθεια»

Ανατροπή μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε ματς. Για να κωδικοποιηθεί, όμως, περισσότερο η μελέτη, δύο κατηγορίες αγώνων είναι αυτές που ενδιαφέρουν περισσότερο τον παίκτη για ενδεχόμενο ανατροπής:

 1. Ματς μεταξύ ομάδων που παρουσιάζονται ως ισοδύναμες κι έχουν παρόμοιο ρεκόρ εντός κι εκτός έδρας (δηλαδή δεν στηρίζονται αποκλειστικά στην έδρα τους για βαθμούς, αλλά διεκδικούν και μακριά από αυτήν, όχι μόνο αμυντικά, αλλά και με γκολ).
 2. Ματς με ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο όμως δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην άμυνά του για να διεκδικεί βαθμούς και είναι σε θέση να «αντιδράσει» αν δεχτεί πρώτο γκολ.

Ψάχνουμε, δηλαδή, τις «ασταθείς» ομάδες. Η «κανονική» βαθμολογία κάθε πρωταθλήματος μας δίνει ελάχιστες πληροφορίες για το ποιες είναι οι πιο «προσοδοφόρες» ομάδες για να πονταριστούν σε ανατροπές. Χρειάζεται πιο λεπτομερής επεξεργασία των αποτελεσμάτων τους. Πολλοί παίκτες επιλέγουν για ανατροπή τις ομάδες που πετυχαίνουν και δέχονται τα περισσότερα γκολ. Είναι μια ισχυρή ένδειξη «αστάθειας» αυτό, αλλά δεν σημαίνει ότι οι ομάδες που δέχονται και σημειώνουν τα περισσότερα τέρματα είναι και οι πρώτες σε ανατροπές.

Η βαθμολογία των «ανατροπών»

FC-Barcelona-Paris-Saint-GermainΌποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το στοίχημα αυτό οφείλει να καταγράψει με λεπτομέρειες κάθε ματς που έχει συντελεστεί ανατροπή, ενδεχομένως να φτιάξει και μια δική του «βαθμολογία ανατροπών», στην οποία θα προηγούνται οι ομάδες που έχουν πετύχει τις περισσότερες και δυσκολότερες, πάντα σύμφωνα με την απόδοση της επιβεβαίωσης.

Αυτό θα γίνει επειδή υπάρχουν διαφορετικά είδη ανατροπών. Δεν γίνεται να μπαίνει στο ίδιο σακούλι μια ανατροπή στην οποία η πρωτοπόρος παίζει με την ουραγό και καταφέρνει να ανατρέψει το σε βάρος της σκορ σε ματς εντός έδρας με μια ανατροπή που επιβεβαιώνει μια ομάδα εκτός έδρας.

Με τη βαθμολογία αυτή θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή μια ξεκάθαρη εικόνα των καλύτερων ομάδων σ’ αυτόν τον τομέα. Διαφορετικά, επίσης, πρέπει να υπολογίζονται οι ανατροπές στις δύο κατηγορίες που περιγράφηκαν στην αρχή του κειμένου, δηλαδή τις «ημίχρονο-τελικό» και τις “live”, με τις πρώτες να έχουν διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας.

To cash out στις ανατροπές

Η επιλογή χρησιμοποίησης ή μη του cash out είναι στρατηγική για το παιχνίδι του καθενός, όταν ποντάρει σε τόσο μεγάλες αποδόσεις. Η κατοχύρωση κερδών σε τόσο μεγάλες αποδόσεις αποτελεί κανόνα, αν και πρέπει να γνωρίζετε ότι αν χρησιμοποιείτε γενικώς το cash out, στην ουσία «κλείνετε» το στοίχημά σας με μικρότερη νικηφόρα απόδοση απ’ αυτή που το ποντάρατε.

Σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα, λοιπόν, πρέπει να ανατρέξετε στο αρχείο σας και να παρατηρήσετε πόσες απ’ αυτές τις ανατροπές «έσπασαν» (οπότε καλώς επιλέξατε το cash out) ή επιβεβαιώθηκαν μέχρι το τέλος και ποια θα ήταν η διαφορά (υπέρ ή κατά) αν αφήνατε τα στοιχήματα να «τρέξουν» ως το τέλος.

Για να βγει θετικό το ισοζύγιο, πρέπει οι αγώνες που επιλέξατε να «κλείσετε» με cash out να είναι περισσότεροι (σε ποσοστό περίπου 30%) αυτών που επιβεβαιώθηκαν τελικά. Έτσι θα ισοσκελίσετε τις απώλειες που θα έχετε σε κέρδη αν δεν είχατε επιλέξει την κατοχύρωση κερδών.

Οι υποψήφιοι της ανατροπής

Τι πρέπει, λοιπόν, να προσέχετε κατά τη διάρκεια της επιλογής υποψήφιων αγώνων για ανατροπές;

 • Μην ασχολείστε περισσότερο με το φαβορί της συνάντησης (ή τη γηπεδούχο σε περίπτωση αμφίρροπου αγώνα), αλλά με το αουτσάιντερ (ή τη φιλοξενούμενη). Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, αυτή η ομάδα «δίνει τον τόνο» της ανατροπής. Ενδιαφέρουν περισσότερο οι ομάδες που, παρ’ ότι βρίσκονται στο κάτω μέρος της βαθμολογίας, έχουν σχετική ευχέρεια στο σκοράρισμα, δεν κλείνονται πίσω για να διατηρήσουν την ισοπαλία και πετυχαίνουν γκολ, ανεξαρτήτως αν αυτό γίνεται στην αρχή ή το τέλος του ματς.
 • Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι οι ομάδες που έχουν τις περισσότερες ανατροπές είναι και οι καλύτερες υποψήφιες για να πετύχουν μία ακόμα την επόμενη αγωνιστική. Αυτό το στατιστικό στοιχείο (η «συχνότητα» των ανατροπών) είναι συνήθως και το μοναδικό που αξιολογεί ο εκάστοτε μπουκ πριν προσφέρει αποδόσεις. Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να κυνηγήσετε μια ομάδα που μέχρι τη στιγμή του πονταρίσματος δεν έχει πετύχει καμία ανατροπή, αλλά έχει βρεθεί κοντά στο να το καταφέρει.
 • Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην «αντίδραση» των φαβορί. Πόσο εύκολα ανατρέπουν ένα ματς, στο οποίο βρίσκονται πίσω στο σκορ; Αν ισοφαρίσουν, σε ποιο σημείο έρχεται το γκολ; Κοντά χρονικά σ’ αυτό που δέχτηκαν ή χρειάζονται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να «ανακάμψουν» ψυχολογικά; Και μετά την ισοφάριση, πότε έρχεται το γκολ της ανατροπής; Στα τελευταία λεπτά του ματς, όταν αυξάνουν την πίεση (αλλά και το ρίσκο του να δεχτούν ένα δεύτερο, βγάζοντας πολλούς παίκτες στην επίθεση) ή λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης;
 • Υποψήφια για ανατροπές, ανεξαρτήτως στατιστικών στοιχείων, είναι και τα ματς μεταξύ ομάδων που δεν έχουν βαθμολογικό στόχο, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές των πρωταθλημάτων. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει υπαινιγμός για κάποια «συνεννόηση» μεταξύ των ομάδων ή των παικτών, αφού ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τίποτα, είναι πιο εύκολο να συντελεστούν ανατροπές όταν οι ομάδες είναι πιο χαλαρές και δεν διεκδικούν βαθμούς πάση θυσία.

Στοιχηματικές πλατφόρμες με τις καλύτερες αποδόσεις στις ανατροπές

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*
Εγγραφή | 21+ | MGA
Netbet
Γιατί να παίξω
 • Ασταμάτητες προσφορές*
 • Πολύ καλά όρια πονταρίσματος
 • Χαμηλή Γκανιότα στο Live
 • Ασιατικά χάντικαπ με διάφορα lines σε pre-match και live γεγονότα
 • Πληθώρα αγορών και ποικιλία ειδικών στοιχημάτων
 • Διαθέτει την κορυφαία πλατφόρμα της SBTech
 • VIP πρόγραμμα
Εγγραφή | 21+
Bet365
Γιατί να παίξω
 • Κορυφαίες αποδόσεις
 • Πλούσιο Live Betting
 • Ολικό/μερικό & αυτόματο cash out*
 • Live Streaming*
 • 24ωρη εξυπηρέτηση με ελληνικό support
 • Ασιατικά χάντικαπ
Εγγραφή | 21+

Σχόλια