Στοίχημα μπάσκετ: Oδηγός για τις διαθέσιμες αγορές

stichima-basket-bookmakers

Το ποδόσφαιρο είναι ο “Βασιλιάς των Σπορ”, ωστόσο το μπάσκετ δεν… χάνει για μεγάλη διαφορά. Το ίδιο ισχύει και στο στοίχημα. Η πλειοψηφία των παικτών επιλέγει να κάνει τα πονταρίσματα της στο ποδόσφαιρο, όμως μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που εμπιστεύονται το στοίχημα μπάσκετ. Ο πιο βασικός λόγος είναι πως επειδή δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, οι πιθανότητες κέρδους είναι μεγαλύτερες (σ.σ. 50% έναντι 33%). Παράλληλα, πολλοί από τους παίκτες στρέφουν την προσοχή τους στο στοιχημα μπασκετ λόγω της πληθώρας επιλογών που προσφέρει.

Απλή νίκη, με ισοπαλία ή χωρίς…

Πιο πάνω αναφέραμε ότι πολλοί παίκτες επιλέγουν να ποντάρουν στο στοίχημα μπάσκετ το κάνουν επειδή δεν υπάρχει το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, κάτι που σημαίνει περισσότερες πιθανότητες κέρδους. Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις είναι: μετράει η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ;

Έστω ότι επιλέγετε έναν άσο του 1.80. Εφόσον αυτός επαληθευτεί στην παράταση, τότε θα πληρωθείτε κανονικά. Βέβαια, χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχουν νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα -όπως η Sportingbet– που προσφέρουν απλές νίκες και με ισοπαλία και χωρίς. Στην πρώτη περίπτωση οι αποδόσεις του άσου και του διπλού είναι μεγαλύτερες, ωστόσο σε περίπτωση παράτασης η στοιχηματική πληρώνει όσους έχουν ποντάρει τα χρήματα τους στο “Χ”. Κι αν έχετε απορίες σχετικά με τις ισοπαλίες στο μπάσκετ, κρατήστε το γεγονός ότι πληρώνουν σε τεράστιες αποδόσεις (12.00+) και αρκετοί παίκτες επιλέγουν να τις βάλουν στα δελτία τους ως ζητούμενα, έστω κι αν γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Τι είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ

Φυσικά, η πιο δημοφιλής αγορά στο μπασκετ στοιχημα δεν είναι άλλη από τα χάντικαπ. Ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με τον άσο στο 1.65 και το διπλό στο 2.35 (σ.σ. στοίχημα χωρίς ισοπαλία). Σε αυτή την περίπτωση το χάντικαπ θα είναι στους 3.5 πόντους, με τον άσο των “ερυθρόλευκων” να επιβεβαιώνεται εφόσον επικρατήσουν με 4+ πόντους και το διπλό του Παναθηναϊκό να πληρώνει εφόσον κερδίσουν οι “πράσινοι” ή ηττηθούν έως 3 πόντους. Στο βασικό χάντικαπ του αγώνα οι αποδόσεις είναι 1.90 και 1.90.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει το εναλλακτικό χάντικαπ πόντων, το οποίο επίσης βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των παικτών. Συνεχίζοντας στο παραπάνω παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα το -3.5 του Ολυμπιακού να γίνει ακόμα και -10.5, με την απόδοση να “εκτοξεύεται” στο 3.50+, ενώ μπορεί να… γυρίσει στο +3.5, μειώνοντας την απόδοση κοντά στο 1.40. Αντίστοιχα, το +3.5 του Παναθηναϊκού μπορεί να γίνει μέχρι και +10.5 -παίρνοντας μία απόδοση κοντά στο 1.30- ενώ υπάρχει η δυνατότητα να φτάσει έως το -3.5, ενδεχόμενο που μπορεί να πληρώσει μέχρι και 3.00+! Συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει πληθώρα επιλογών για τους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να διαμορφώσουν το χάντικαπ ανάλογα με τα… γούστα τους και την τσέπη τους.

χάντικαπ

Πληθώρα επιλογών και στα όρια πόντων

Παρόμοια αγορά με τα χάντικαπ είναι και η αγορά των συνολικών πόντων. Έστω ότι έχετε ποντάρει σ’ έναν αγώνα όπου το line βρίσκεται στους 153.5 πόντους. Το over θα πληρώνει 1.90, όπως και το under. Παράλληλα, το πιθανότερο είναι η στοιχηματική να σας προσφέρει τη δυνατότητα για ποντάρισμα σε εναλλακτικά σύνολα, κάτι που θα σας… λύσει τα χέρια! Το λέμε αυτό διότι το 153.5 μπορεί να γίνει μέχρι και 145.5 (σ.σ. στην περίπτωση αυτή τη over θα πληρώνει κοντά στο 1.40 & το under γύρω στο 3.00) ή να φτάσει μέχρι το 159.5, εκεί όπου το under θα μειωθεί σε μία απόδοση γύρω στο 1.45 και το over θα… ακουμπήσει το 2.70. Η βασική ομοιότητα των δύο παραπάνω αγορών είναι πως οι παίκτες μπορούν να διαμορφώσουν το line όπως ακριβώς θέλουν, δίχως περιορισμού.

Με το over under μπορείτε να κάνετε παιχνίδι και στους συνολικούς πόντους της εκάστοτε ομάδας ξεχωριστά. Για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε αν η Μπαρτσελόνα θα ξεπεράσει τους 80.5 πόντους στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ή όχι.

Διαφορά νίκης: Για μεγάλες αποδόσεις

Υπάρχει μία αγορά στο στοίχημα μπάσκετ που θα την λατρέψετε! Πρόκειται για το εύρος της τελικής διαφοράς, με τις αποδόσεις να πληρώνουν 5.00+ στις περισσότερες περιπτώσεις και να φτάνουν έως το 25.00. Ουσιαστικά στο στοίχημα αυτό ψάχνετε την τελική διαφορά, έχοντας ήδη “μαντέψει” -εννοείται- την ομάδα που θα νικήσει. Οι αγορές που προσφέρονται ως επί των πλείστον είναι 1 έως 2 πόντοι, 3 έως 6, 7 έως 9, 10 έως 13, 14 έως 16, 17 έως 20 και 21+.

Βέβαια, ούτε σε αυτή την κατηγορία απουσιάζουν οι… παραλλαγές. Συγκεκριμένα, σε αρκετές στοιχηματικές υπάρχει η αγορά “6 ή περισσότεροι πόντοι”, αλλά και εναλλακτικές όπως το 1 έως 5 πόντοι, 6 έως 10, 11 έως 15, 16 έως 20, 21 έως 25 και 25+. Στην προκειμένη περίπτωση οι αποδόσεις διαμορφώνονται με βάση την αγορά για τον τελικό νικητή (σ.σ. δηλαδή αν υπάρχει μεγάλο φαβορί στο ματς ή αν η κατάσταση είναι πιο… ισορροπημένη), ενώ δεν είναι απίθανο να βρείτε τις διαφορές (δηλαδή 1 έως 5 κλπ.) δίχως να χρειάζεται η πρόβλεψη της ομάδας που θα νικήσει. Δηλαδή απλά “ψάχνετε” την τελική διαφορά, δίχως να σας ενδιαφέρει η ομάδα που θα φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχη αγορά υπάρχει και για το σύνολο των πόντων που θα επιτευχθούν. Εδώ ξεκινάμε από 100 ή λιγότερους πόντους και συνεχίζουμε με 111 έως 120, 121 έως 130, 131 έως 140, 141 έως 150, 151 έως 160, 161 έως 170 και φτάνει μέχρι 181 ή περισσότερους. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τεράστιες αποδόσεις. Κρατήστε πως το 100 ή λιγότεροι πόντοι σπάνια πληρώνει κάτω από 250.00!

Ημίχρονα/Τελικά, Μονά/Ζυγά και πολλά ακόμα

Στο στοίχημα μπάσκετ, όπως και στο ποδόσφαιρο, συναντάμε τις αγορές “Ημίχρονο/Τελικό” που αρκετοί παίκτες εμπιστεύονται για τα πονταρίσματα τους. Μόνο που στο μπάσκετ υπάρχει η σημαντική διαφορά ότι τα … 25άρια που συναντάμε στις ανατροπές του ποδοσφαίρου, εδώ τα βλέπουμε όταν το ημίχρονο είναι ισόπαλο. Η ισοπαλία στο ημίχρονο είναι εκείνη που πληρώνει πιο καλά στο στοιχημα μπασκετ, σε αντίθεση δηλαδή με τα όσα έχουμε συνηθίσει στο στοίχημα ποδόσφαιρο. Όσον αφορά στο ημίχρονο, μπορείτε ακόμα να ποντάρετε στο over/under των συνολικών πόντων, αλλά να προβλέψετε και τον νικητή του πρώτου μέρους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ακόμα αρκετές αγορές, όπως το “Μονά ή Ζυγά”, το οποίο προσφέρεται τόσο για τους συνολικούς πόντους του αγώνα, όσο και για τους συνολικούς πόντους της κάθε ομάδας ξεχωριστά. Κι οι επιλογές στο στοιχιμα μπάσκετ δεν τελειώνουν εδώ, αφού στις περισσότερες στοιχηματικές θα βρείτε διαθέσιμες αγορές και την κάθε περίοδο ξεχωριστά. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με το σύνολο των πόντων του κάθε δεκαλέπτου, όπως και με τον νικητή, αλλά και το χάντικαπ. Μάλιστα, υπάρχουν ελληνικές  πλατφόρμες στοιχήματος δίνουν τη δυνατότητα επιλογής για ποντάρισμα στο “Περιθώριο νίκης” σε κάθε περίοδο χωριστά.

periodi

Ακόμα ένα ειδικό στοίχημα που εμπιστεύονται αρκετές παίκτες είναι η περίοδος που θα έχει τους περισσότερους πόντους. Στοίχημα με μεγάλο ρίσκο, αλλά και… δυνατές αποδόσεις.

Επίσης, στο στοίχημα μπάσκετ μπορείτε να βρείτε την επιλογή του συνδυασμού του τελικού νικητή με το over/under των συνολικών πόντων της αναμέτρησης. Ένα στοίχημα που προσφέρει -κυρίως- η Novibet, κάνει… θραύση στο ποδοσφαιρικό στοίχημα και πλέον αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στο μπάσκετ.

combo-sto-basket

Το… “race to” είναι ακόμα ένα ειδικό στοίχημα με πολλούς φανατικούς φίλους. Εδώ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε σωστά ποια εκ των δύο αντιπάλων θα φτάσει πρώτη στους -για παράδειγμα- 20 πόντους ή σε οποιονδήποτε διαφορετικό αριθμό πόντων προσφέρει ο εκάστοτε bookmaker.

Ειδικά παικτών στο μπάσκετ: Η νέα… μόδα

Το τελευταίο διάστημα, στο stoixima mpasket κάνει… θραύση η αγορά των παικτών. Όλο και περισσότεροι bookmakers βγάζουν αγορές για τους παίκτες των ομάδων και ειδικά στα “Hot Matches” οι επιλογές είναι αμέτρητες! Το βάρος πέφτει στους πόντους που θα πετύχει ο εκάστοτε παίκτης, ωστόσο οι αγορές δεν περιορίζονται εκεί. Οι παίκτες μπορούν ακόμα να κάνουν παιχνίδι με τις συνολικές ασίστ που θα μοιράσει ο αθλητής της επιλογής τους, με το σύνολο των ριμπάουντ που θα μαζέψει ή με τα εύστοχα τρίποντα που θα μετρήσει.

Εκτός αυτών, υπάρχει η δυνατότητα του “Ναι ή Όχι” στο ενδεχόμενο του double-double, όπως και σ’ εκείνο του triple double. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση οι αποδόσεις είναι… τεράστιες και πολλοί από τους παίκτες του στοίχημα μπάσκετ αποφασίζουν να πάρουν το ρίσκο, προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγάλα κέρδη, εφόσον η πρόβλεψη τους είναι επιτυχημένη.

Οι καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές για στοίχημα μπάσκετ

Σχόλια