Η σύγκρουση του Over 1,5

To στοίχημα over 1,5 γκολ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή «ειδικά» ποδοσφαιρικά στοιχήματα τα τελευταία χρόνια. Τι σημαίνει όμως over 1.5; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία παραλλαγή του «κανονικού» στοιχήματος Over/Under,  ωστόσο οι παίκτες το επιλέγουν τόσο στο pre-match παιχνίδι τους, όσο και στο live, λόγω της σχετικής ευκολίας στην επιβεβαίωση (χρειάζονται δύο γκολ για να κερδίσει και όχι τρία) και στην σταθερότητα των ποσοστών επιτυχίας σε σχέση με τη στατιστική ανάλυση.

Στρατηγική για over 1.5 (pre-match)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ποντάρετε σε στοίχημα Over 1,5 δεν διαφέρουν και πολύ απ’ αυτά που πρέπει να προσέξετε πριν αποφασίσετε να παίξετε οποιοδήποτε στοίχημα που αφορά γκολ. Δηλαδή:

  • Προτιμήστε τις ομάδες που σκοράρουν σταθερά σε κάθε παιχνίδι τους έστω και μία φορά και όχι αυτές που έχουν μεγάλο συνολικό αριθμό τερμάτων, αλλά τα καταφέρνουν μόνο εναντίον συγκεκριμένων αντιπάλων.
  • Φτιάξτε μια λίστα (αν δεν μπορείτε να τη βρείτε έτοιμη κάπου) για το πόσες φορές οι ομάδες που αναλύετε «επιβεβαίωσαν» το over 1,5 στα παιχνίδια τους. Η στατιστική θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τους αγώνες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβεβαιωθούν.
  • Τσεκάρετε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες κυρίως στην επιθετική γραμμή και των δύο ομάδων.
  • Αν μέσα στο παιχνίδι σας περιλαμβάνονται αγώνες που έχουν ισχυρότατο φαβορί, να επιλέγετε τις ομάδες εκείνες που δεν αρκούνται να παίρνουν το προβάδισμα με ένα γκολ διαφορά και μετά να προσπαθούν να το κρατήσουν, αλλά επιδιώκουν να το διευρύνουν για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Επειδή οι αποδόσεις στο over 1,5 είναι παραδοσιακά χαμηλές (σε πολύ λίγα πρωταθλήματα βρίσκουμε αγώνες που η απόδοση στο οver 1,5 πριν ξεκινήσει το ματς ξεπερνάει το 1,60) πολλοί παίκτες έχουν την τάση να φτιάχνουν παρολί από τέτοια ματς. Μια δυάδα από over 1,5 όπου και οι δύο αγώνες έχουν απόδοση 1,50 δίνει γινόμενο 2,25, το οποίο είναι απολύτως αποδεκτό για μακροχρόνιο παιχνίδι.

Δημοφιλή είναι και τα παρολί-μαμούθ τα οποία περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό αγώνων (συνήθως πάνω από οκτώ, ή ακόμα και πάνω από δέκα). Οι παίκτες επιλέγουν π.χ. μια δεκάδα αγώνων στους οποίους εκτιμούν ότι είναι εφικτό το over 2,5, αλλά τους ποντάρουν στο over 1,5. Για να υπάρξει τάξη μεγέθους και μόνο αναφέρουμε ότι μια δεκάδα over 1,5 με απόδοση όλων των αγώνων 1,50 επιστρέφει πάνω από  57 φορές το ποντάρισμά σας.

Υπάρχουν, επίσης, και παίκτες που επιλέγουν ματς βασιζόμενοι στην… καθυστέρηση του συγκεκριμένου σημείου και στη στατιστική. Στις «μεγάλες» ευρωπαϊκές λίγκες π.χ. αν δύο ομάδες έρχονται από δύο συνεχόμενα Under 1,5, η πιθανότητα να λήξει η μεταξύ τους αναμέτρηση Over 1,5 ξεπερνάει το 77%. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μεταξύ τους αγώνες. Αν έχουν δύο ή περισσότερα Under 1,5 μεταξύ τους, η πιθανότητα το επόμενο να λήξει 2 γκολ ή περισσότερα ξεπερνάει το 70%.

Στρατηγική για Over 1.5 στο live

Το στοίχημα live στο over 1,5 απαιτεί κάποιους περαιτέρω χειρισμούς στην ανάλυση και τη στρατηγική απ’ ότι το Pre-match, αλλά μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο προσοδοφόρο για δύο βασικούς λόγους:

  • Η απόδοση ανεβαίνει όσο το σκορ παραμένει στο 0-0, οπότε ακόμα και με μια μικρή καθυστέρηση στο ποντάρισμα (της τάξης των 10-15 λεπτών) μπορείτε να πετύχετε αισθητά μεγαλύτερες αποδόσεις απ’ αυτές που δίνονταν πριν αρχίσει ο αγώνας.
  • Αποκτάτε το βασικότατο πλεονέκτημα της εικόνας του αγώνα. Βλέπετε αν το παιχνίδι είναι ανοιχτό ή κλειστό, αν γίνονται συχνά φάσεις για γκολ, αν υπάρχουν τραυματισμοί ή κάρτες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του παιχνιδιού, οπότε παίρνετε επιπλέον πληροφορίες για το αν αξίζει να ποντάρετε ή όχι.

Συμβουλές για Over 1.5 ημιχρόνου

Το στοίχημα over 1,5 ημίχρονο μπορεί να αφορά τον ίδιο αριθμό τερμάτων, ωστόσο ο χρονικός περιορισμός (να έχουν μπει δύο γκολ τουλάχιστον στα πρώτα 45’) το καθιστά αρκετά δύσκολο στην επιβεβαίωση, αλλά και τις αποδόσεις πολύ δελεαστικότερες. Αυτό συμβαίνει επειδή στο πρώτο μέρος παραδοσιακά σημειώνονται λιγότερα γκολ απ’ ότι στο δεύτερο (σύμφωνα με τη γενική στατιστική η αναλογία χοντρικά είναι 30% στο Α’ μέρος και 70% στο Β’).

Φυσικά όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους. Υπάρχουν ομάδες που συστηματικά σκοράρουν πολύ συχνά στα πρώτα λεπτά, κι αυτές πρέπει να κυνηγήσετε. Μια ματιά στη στατιστική τους θα σας δώσει πληροφορίες για το πόσα τέρματα σκοράρει η καθεμιά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες που ποντάρουν Over 1,5 ημίχρονο επιλέγουν αγώνες όπου η γηπεδούχος ομάδα είναι ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη λόγω μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας. Αυτό, βέβαια, δεν εγγυάται κατ’ ανάγκη ότι το φαβορί θα «βιαστεί» να σκοράρει. Προτιμήστε αγώνες όπου η ομάδα που είναι φαβορί έρχεται από γκέλα ή σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων στα προηγούμενα παιχνίδια της, έτσι οι παίκτες της θα έχουν παραπάνω κίνητρο να αποδείξουν γρήγορα την ανωτερότητά τους.

 Επίσης θα πρέπει να προτιμούνται οι αγώνες όπου μια ομάδα ψάχνει για γρήγορο γκολ ώστε να ανατρέψει σκορ πρώτου αγώνα (σε διοργανώσεις κυπέλλων, διεθνείς κτλ. όπου υπάρχουν διπλοί αγώνες). Σε αυτά τα ματς συνήθως η μία από τις δύο ομάδες ξεκινάει πολύ επιθετικά από την αρχή.

Καλύτεροι bookmakers για ποντάρισμα στο ημίχρονο

Συμβουλές για Over 1.5 στο 2ο ημίχρονο

Το πιο δημοφιλές χρονικό σημείο για να παίξει κάποιος είναι στο ημίχρονο του αγώνα, φυσικά όταν το σκορ παραμένει στο 0-0. Τότε η απόδοση του over 1,5 κατά κανόνα προσφέρεται σε τιμή ίδια με αυτή που είχε το Over 2,5 γκολ πριν αρχίσει ο αγώνας. Μπορεί να έχετε τον μισό χρόνο για να επιβεβαιωθεί το στοίχημα, ωστόσο υπάρχει και σαφής εικόνα από το πρώτο ημίχρονο για το αν αξίζει να ποντάρετε.

Παρ’ όλα αυτά, το πιο σωστό χρονικό σημείο δεν είναι να τοποθετήσετε τα χρήματά σας κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά να περιμένετε 5-10 λεπτά. Μπορεί να ρισκάρετε να σημειωθεί ένα γρήγορο γκολ στην αρχή του Β’ και φαινομενικά να χάσετε την ευκαιρία, ωστόσο σ’ αυτό το δεκάλεπτο η απόδοση του Over 1,5 αυξάνεται κατά πολύ αν δεν σημειωθεί τέρμα και αξίζει η αναμονή. Αν π.χ. η απόδοση στο πριν αρχίσει το ματς ήταν 1,40 και στο ημίχρονο είχε φτάσει στο 1,85, στο 55’ μπορεί κάποιος να τη βρει ακόμα και στο 2,10.

Αυτό συμβαίνει επειδή στο ίδιο χρονικό σημείο «πιέζεται» πολύ το under 1,5 από παίκτες που βλέπουν τη λευκή ισοπαλία να διατηρείται και «αναγκάζουν» τον μπουκμέικερ να διαμορφώσει ανάλογα τις αποδόσεις.

Ανεξάρτητα από την εικόνα που έχει το ματς μέχρι τότε, προτιμήστε ματς όπου τουλάχιστον η μία ομάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Όσο περνάει η ώρα, τόσο θα αυξάνονται και οι προσπάθειές της για το γκολ (και θα μεγαλώνει το ρίσκο της στην άμυνα).

Καλύτεροι bookmakers για ποντάρισμα σε late goals

Αξίζει να ποντάρεις στο over 1.5;

Το over 1,5 έχει πολλούς θιασώτες, αλλά και αρκετούς πολέμιους. Όσοι το επιλέγουν θεωρούν ότι είναι πολύ πιο «βατό» στοίχημα από το over 2,5 γκολ ή και το Goal/Goal (αμφίσκορο), επειδή επιβεβαιώνεται πολύ περισσότερες φορές και «ανταποδίδει» με αυτόν τον τρόπο τη χαμηλότερη απόδοση σε σχέση με τα άλλα στοιχήματα που αφορούν επίτευξη τερμάτων. Οι πολέμιοι αυτού του τρόπου στοιχηματισμού λένε ότι οι αποδόσεις είναι πολύ μικρές ειδικά στο pre-match και αξίζει περισσότερο να τοποθετήσει κάποιος τα λεφτά του στο over 2,5 που πληρώνει πολύ καλύτερα όχι μόνο στο pre-match στοίχημα, αλλά και στο live, με το σκεπτικό ότι οι αγώνες που έχουν τουλάχιστον δύο γκολ σε ποσοστό πάνω του 70% έχουν και περισσότερα. Οπότε μακροχρόνια μπορεί να αποδειχτεί πιο συμφέρον το ποντάρισμα στο Over 2,5 ακόμα κι αν τα ποσοστά επιβεβαίωσης είναι αισθητά μικρότερα.

 

 

Σχόλια