Άνοιγμα λογαριασμού σε μία στοιχηματική εταιρία

joinnow Άνοιγμα λογαριασμούΓια να ποντάρει κάποιος παίκτης σε μία στοιχηματική εταιρία είναι απαραίτητο προηγουμένως να έχει προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμού χρήστη. Όπως έχει αναφερθεί και στον οδηγό «Τι θα χρειαστείτε για να παίξετε διαδικτυακό στοίχημα», το πρώτο βήμα πριν την εγγραφή σας είναι η επιλογή της εταιρίας που πληροί τα προσωπικά σας κριτήρια και προτιμήσεις. Μπορείτε να δείτε (εδώ) τις αξιολογήσεις (reviews) των εταιριών στοιχήματος στο ίντερνετ και να επιλέξετε τον bookmaker που σας ταιριάζει.

Διαδικασία Εγγραφής

Η εγγραφή και το άνοιγμα λογαριασμού είναι απλή διαδικασία και μπορεί να γίνει εντός ολίγων λεπτών. Φυσικά, είναι απαραίτητος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο (ή κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ). Επίσης, χρειάζεται να υπάρχει ένας έγκυρος λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Έστω ότι επιλέγετε να εγγραφείτε στη www.sportingbet.gr, μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα.

register 1 Άνοιγμα λογαριασμούΌπως φαίνεται στην εικόνα, προς την αριστερή γωνία της σελίδας υπάρχει το πεδίο «Εγγραφή» το οποίο και πρέπει να κλικλάρετε για να προχωρήσετε στη διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί πως το αντίστοιχο πεδίο σε κάθε στοιχηματική εταιρία βρίσκεται σε εμφανές σημείο, είτε στην κορυφή της σελίδας και δεξιά, είτε αριστερά. Κλικάροντας την «Εγγραφή» ανοίγει η αντίστοιχη φόρμα εγγραφής όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε τα ακριβή προσωπικά σας στοιχεία. Η συγκεκριμένη φόρμα μπορεί να «ανοίγει» τμηματικά (βήμα-βήμα) με τη συμπλήρωση της κάθε αντίστοιχης ενότητας ή να είναι όλα τα πεδία διαθέσιμα από την αρχή.

Συμπλήρωση φόρμα εγγραφής

Μπορεί να ειπωθεί ότι η φόρμα εγγραφής είναι χωρισμένη σε δύο θεματικά κομμάτια, στα προσωπικά στοιχεία και στα στοιχεία εισόδου/λογαριασμού. Σε ορισμένες εταιρίες, όπως επί παραδείγματι στη Sportingbet, η φόρμα θεωρητικά μπορεί να έχει και τρίτο κομμάτι, αυτό των προτιμήσεων του λογαριασμού.

register Άνοιγμα λογαριασμούΑρχικά συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία: ονοματεπώνυμο, χώρα, πόλη, διεύθυνση, ταχυδρομικό κώδικα. Σε αυτά τα πεδία συμπληρώνετε τις αντίστοιχες πληροφορίες στη γλώσσα που σας ζητάει η εταιρία (στο παράδειγμά μας ζητάει στα λατινικά). Σαν ονοματεπώνυμο θα πρέπει να δηλώσετε αυτό που αναγράφεται στην αστυνομική σας ταυτότητα και όχι για παράδειγμα κάποιο υποκοριστικό ονόματος. Στα πεδία πόλη και διεύθυνση χρειάζεται να προστεθεί η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας, άλλωστε θα σας ζητηθεί να την αποδείξετε αργότερα στην ταυτοποίηση στοιχείων.

Ορθή οφείλει να είναι και η ημερομηνία γέννησής μας, αφού σύμφωνα με το νόμο το στοίχημα είναι παράνομο για άτομα κάτω των 21 ετών. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που θα δηλώσετε θα πρέπει να είναι ενεργή, αφού θα σας σταλεί ένα email που θα περιλαμβάνει σύνδεσμο (link) ενεργοποίησης του λογαριασμού σας. Τέλος, οι εταιρίες ζητούν και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου (ίσως υπάρχει προαιρετικό πεδίο και για σταθερό) για την ταυτοποίηση των στοιχείων ή και για πιθανή ανάκτηση κωδικού μελλοντικά.

Επόμενο βήμα είναι η συμπλήρωση των στοιχείων λογαριασμού/εισόδου: όνομα χρήστη (username) και κωδικός εισόδου (password). Αμφότερα τα πεδία αυτά οφείλουν να συμπληρωθούν με λατινικούς χαρακτήρες. Είναι σύνηθες στις περισσότερες εταιρίες να υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι περιορισμοί στον κωδικό εισόδου (password). Είναι πιθανό να υπάρχει κατώτατο και ανώτατο όριο χαρακτήρων (συνήθως 7 ή 8 με 12), να απαιτείται η ύπαρξη κεφαλαίου γράμματος ή και η ύπαρξη αριθμών και συμβόλων ($, #, %, !, ?, κ.α.). Ο κωδικός που θα διαλέξετε δεν θα πρέπει να είναι κάτι το προφανές (γενέθλια, αριθμός τηλεφώνου, κ.α.), αλλά κάποιος με βαθμό δυσκολίας και είναι σημαντικό να μην τον συζητήσετε με άλλους. Αξίζει να τονιστεί, ότι το password είναι αυστηρά προσωπικό και η εταιρία δεν θα σας ζητήσει ποτέ να τον αποκαλύψετε σε κάθε είδους επικοινωνία μαζί της.

captcha Άνοιγμα λογαριασμούΣτη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε μία ή περισσότερες ερωτήσεις ασφαλείας (πχ αγαπημένη ομάδα, πατρικό όνομα μητέρας, αγαπημένο άθλημα κ.α.). Είναι σημαντικό τις απαντήσεις που θα δώσετε να τις καταγράψετε σε περίπτωση που σας ζητηθούν είτε από το τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρίας είτε αν χρειαστεί να ανακτήσετε κωδικό εισόδου. Επίσης σε πολλές εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος είναι πιθανό να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε σωστά τους χαρακτήρες του πεδίου captcha (ακρωνύμιο για το: Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart). Σημειώνεται πως αν εμφανίζεται κεφαλαίος χαρακτήρας πρέπει να συμπληρωθεί ως κεφαλαίος και στο πεδίο. Στην εικόνα βλέπετε ένα σωστά συμπληρωμένο captcha.

Ενδέχεται σε ορισμένες εταιρίες να υπάρχει προαιρετικό πεδίο συμπλήρωσης κάποιου κωδικού για μπόνους εγγραφής.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα με τη φόρμα εγγραφής, σε πολλές στοιχηματικές εταιρίες σας δίνεται η δυνατότητα επιλογής νομίσματος (Ευρώ, Λίρα Αγγλίας, Δολάριο), επιλογής τρόπου εμφάνισης αποδόσεων (δεκαδικές, κλασματικές, αμερικάνικες κ.α.), όπως η επιλογή επικοινωνίας ή όχι της εταιρίας μαζί σας μέσω email, sms, ταχυδρομείο για προσφορές, newsletter.

Χρειάζεται να τονιστεί πως αν η φόρμα εγγραφής ανοίγει τμηματικά, η διαδικασία είναι η ίδια, απλά μετά τη συμπλήρωση του κάθε απαιτητού πεδίου κλικάρετε το «επόμενο».

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό είναι το σημείο όπου θα πρέπει να επιλέξετε την αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων της εταιρίας. Πριν το κάνετε, είναι σημαντικό να διαβάσετε τους όρους και προϋποθέσεις για να τους γνωρίζετε σε πιθανές μελλοντικές διαφωνίες, απαιτήσεις κλπ της εταιρίας προς τα εσάς και το αντίστροφο.

Με την αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά το άνοιγμα λογαριασμού σας στη στοιχηματική εταιρία. Μπορείτε να προχωρήσετε σε κατάθεση και να ποντάρετε, όμως πριν από ενδεχόμενη ανάληψη θα πρέπει να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων, διαδικασία που θα εξηγηθεί αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.

Σχόλια