Το VAR πληρώνει στην Paddy Power

Την ώρα που η εισαγωγή του VAR (Video Assistant Refereeing) στους ποδοσφαιρικούς αγώνες έχει ανοίξει ένα παγκόσμιο ντιμπέιτ για τη χρησιμότητά του, η Paddy Power άδραξε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το νέο μέσο για να προωθήσει τις υπηρεσίες του.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Paddy Power «εκμεταλλεύτηκε» τον VAR για να επιβραβεύσει νέους και παλιούς πελάτες του που στοιχημάτισαν στην 5η αγωνιστική του FA Cup και συγκεκριμένα στους αγώνες Chelsea-Hull and Huddersfield -Man United, που υποστηρίζονταν από το σύστημα VAR.

H εταιρία έδωσε πίσω τα λεφτά σε οποιανδήποτε πόνταρε σε σκόρερ του οποίου το γκολ ακυρώθηκε λόγω του VAR, μέσα σε ένα τέταρτο από την ακύρωση του γκολ. Πιο συγκεκριμένα, όποιος πόνταρε το Σάββατο ότι θα σκοράρει ο Χουάν Μάτα, πήρε τα λεφτά του πίσω, παρόλο που το γκολ του παίκτη ακυρώθηκε. Το στοίχημα βέβαια θα ήταν πιο ενδιαφέρον αν ο VAR έβγαζε μια απόφαση πριν πληρώσει ο Paddy Power…

Ένας εκπρόσωπος της Paddy Power δήλωσε: «Για εμάς δεν έχει μεγάλη σημασία αν ο VAR σώζει ή καταστρέφει το παιχνίδι. Τον χρησιμοποιούμε για να επιβραβεύσουμε τους πελάτες μας».
Η υπεύθυνη Μάρκετινγκ είπε: «Ο σκοπός μας είναι να μπει η εταιρεία μας στο επίκεντρο ενός αμφιλεγόμενου θέματος. Γνωρίζαμε πολλούς φιλάθλους που απογοητεύονταν μετά την ακύρωση ενός γκολ. Γιατί να μη γλυκάνουμε τον πόνο τους προσφέροντας τους χρήματα; Έτσι αποφασίσαμε να ‘αποζημιώσουμε’ οποιονδήποτε πόνταρε σε άκυρο γκολ στα ματς του Σαββατοκύριακου».

Η εισαγωγή του VAR είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους ποδοσφαιρικούς κύκλους παγκοσμίως. Οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι με την εισαγωγή του VAR τα λάθη των διαιτητών θα περιοριστούν σημαντικά και τα παιχνίδια θα είναι πιο αξιόπιστα. Οι δε πολέμιοι του πιστεύουν ότι θα χαλάσει την ομορφιά του παιχνιδιού.

Η χρήση του VAR μπορεί να αλλάξει 4 διαιτητικές αποφάσεις: γκολ και παραβιάσεις, πέναλτι, κόκκινες κάρτες και απονομή κάρτας σε λάθος παίκτη. Στην Ελλάδα, ο VAR θα εγκατασταθεί με την έναρξη της επόμενης σεζόν, κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΕΠΟ.

Σχόλια