Εντοπίστηκε παράνομη στοιχηματική η Διώξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος

Μετά από καταγγελία που έγινε από παίκτη, εντοπίστηκε παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων. Άμεσα, υπήρξε ανακοίνωση από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας το κοινό πως ένας παίκτης εξαπατήθηκε, καθώς δεν του πιστώθηκαν τα κέρδη από ανάληψη, ενώ η παράνομη πλατφόρμα του αφαίρεσε και το υπόλοιπο ποσό από τον λογαριασμό του.

Ως bookmakers έχουμε τονίσει πολλές φορές πως υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλές εταιριίες που δεν είναι αδειοδοτημένες ωστόσο προσεγγίζουν με διάφορους τρόπους Έλληνες παίκτες. Δείτε εδώ τις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκε ιστότοπος που παρείχε παράνομα στη χώρα μας υπηρεσίες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία χρήστης της ιστοσελίδας προέβη σε στοιχηματισμό χωρίς να του πιστωθούν οι αποδόσεις (κέρδη) ενώ παράλληλα αφαιρέθηκε και το διαθέσιμο υπόλοιπο του χρηματικού ποσού από τον λογαριασμό του.

Από την άμεση αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά δεδομένα και άλλων καταγγελιών, εντοπίστηκε ο ιστότοπος για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε μέσω πλατφόρμας σε χώρα του εξωτερικού.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την υπαγωγή του ιστότοπου στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών ( Blacklist ).

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Σχόλια