Από τα 15 παίζουν οι Κύπριοι στοίχημα

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διενήργησε έρευνα και γνωστοποίησε πως το 75% των Κυπρίων άνω των 15 ετών έχει συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια, ενώ το 6% αυτών παρουσιάζει παθολογική ενασχόληση.  Ειδικότερα το 92% των Κυπρίων άνω των 15 έχουν δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά τυχερά παιχνίδια σήμερα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σε ενημερωτικό συνέδριο που έκανε για τα τυχερά παιχνίδια, παρουσίασε τα αποτελέσματά της. Μιλώντας, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι όρος απαράβατος η προστασία της κοινωνίας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα τυχερά παιχνίδια: «Ως κυβέρνηση διαχωρίσαμε την θέση μας από διαχρονικές προσεγγίσεις δογματικής άρνησης, που μέσα από την απόλυτη απαγόρευση, απλώς άφηναν το πεδίο ανοικτό στην παράνομη και αρρύθμιστη αγορά.»

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, τόνισε πως με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας το 75% του πληθυσμού που ασχολήθηκε με τυχερά παιχνίδια, το 81% έχει κοινωνική ενασχόληση, το 13% έχει πιθανότητα να έχει προβληματική ενασχόληση και το 6% παρουσιάζει ήδη παθολογική ή προβληματική ενασχόληση: «Στοιχεία τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας ανησυχήσουν. Δεν μας ανησυχούν γιατί είμαστε σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα κράτη μέλη καθώς επίσης και σε ένα επίπεδο το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε αν πραγματικά θέλουμε να το δούμε κατάματα και να θέσουμε τα σωστά μέτρα στην κοινωνία»

Τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής παιγνίων και εποπτείας καζίνο, Χρήστος Μαυρέλλης και σχολίασε πως «Είμαστε στο στάδιο σχεδιασμού της στρατηγικής μας. Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε την εφαρμογή του».

Στόχος των αρχών που εποπτεύουν, είναι η δημιουργία κέντρου το οποίο θα ελέγχει την εθνική στρατηγική για τα τυχερά παιχνίδια, θα προχωρεί σε έρευνα, εκπαίδευση και παραχώρηση 24ωρων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σχόλια