Αύξηση ετήσιου κέρδους για την Intralot το 2017

IntralotΗ χρόνια που πέρασε φαίνεται να ήταν άκρως θετική για τον ελληνικό πάροχο υπηρεσιών gaming, Intralot. Η πλατφόρμα σημείωσε αύξηση κερδών 5,5% χάρη σε αναδιάρθρωση της επιχειρηματικής και λειτουργικής στρατηγικής της. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και απόσβεσης για την πλατφόρμα διαμορφώθηκαν στα €171.5 εκατ. ευρώ για το 2017, σημειώνοντας 14% αύξηση. Σημαντική ήταν και η αύξηση του κέρδους ολόκληρου του ομίλου στα €1.1 εκατ. ευρώ σε ποσοστό 11% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Παρ’όλα αυτά η μείωση διαφόρων άλλων εσόδων, από 16,4% το 2016 σε 15,5% το 2017, επηρέασε τα κέρδη προ φόρων, τόκων και απόσβεσης στον τομέα των πωλήσεων. Πτώση παρουσιάστηκε και στον τομέα των καθαρών κερδών προ φόρων και μειοψηφίας. Το 2017 βρήκε την πλατφόρμα στα €58.6 εκατ. ευρώ για τον συγκεκριμένο δείκτη, σημεινώνοντας αισθητή μείωση συγκριτικά με τα  €74.2 εκατ. ευρώ του 2016.

Ο Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot, δήλωσε ικανοποιημένος με την πορεία της πλατφόρμας το 2017 σε τομείς ιδιαίτερα στρατηγικής σημασίας. Κατά την περασμένη χρονιά ανανεώθηκαν οι συμφωνίες με με 5 Αμερικάνικες πλατφόρμες λοταρίας και υπογράφτηκε μια νέα συμφωνία με την Camelot για την λοταρία της πολιτείας του Illinois. Ο κος Κεραστάρης τόνισε επίσης ότι οι συμφωνίες εντάσσονται στο γενικότερο πλάνο γεωγραφικής αναδιαμόρφωσης και στόχευσης αγορών κομβικής σημασίας, τόσο σε αναπτυγμένες όσο και σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην εγχώρια αγορά, η Intralot ανανέωσε την συμφωνία της και με τον ΟΠΑΠ για όλα τα παιχνίδια αριθμών. Ταυτόχρονα, έκανε σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως η καινούρια στοιχηματική πλατφόρμα της γνωστής πλατφόρμας.

Σχόλια