Τι θα χρειαστείτε για να παίξετε διαδικτυακό στοίχημα

Διαδικτυακό στοίχημα Με το πέρασμα των χρόνων το διαδικτυακό στοίχημα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Για πολύ κόσμο η διαδικασία φαίνεται πολύπλοκη και μπερδεμένη, όμως η αλήθεια είναι πως πρόκειται για απλή και γρήγορη. Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε  για να παίξετε στοίχημα στο ίντερνετ.

1. Επιλογή πλατφόρμας

Το πρώτο και βασικό βήμα που θα χρειαστεί να κάνετε αν θέλετε να παίξετε στοίχημα στο ίντερνετ είναι να αποφασίσετε σε ποιά πλατφόρμα θα πραγματοποιήσετε εγγραφή. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατοντάδες στοιχηματικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στο Internet. Στις περισσότερες χώρες έχει θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο για το online betting. Στην Ελλάδα υπάρχουν 24 αδειοδοτημένες πλατφόρμες που μπορούν να προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους βάσει του άρθρου 50 § 12 Ν.4002/2011.

Σε πολλούς παίκτες η διαδικασία επιλογής πλατφόρμας φαίνεται χρονοβόρα, ενώ στους αρχάριους ενδέχεται η όποια ορολογία να «τρομάζει». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, καθώς το Bookmakers μέσα από αξιόπιστες και κατανοητές αξιολογήσεις των online στοιχηματικών ιστοσελίδων (reviews) σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε πλατφόρμας στοιχήματος (αποδόσεις, γκάμα αθλημάτων, προσφερόμενα ειδικά στοιχήματα, περιοδικές και μη προσφορές, 24ώρο τμήμα εξυπηρέτησης, κ.α.) και να επιλέξετε αυτήν που ταιριάζει περισσότερο στα δικά σας κριτήρια και τον τρόπο παιχνιδιού σας.

Κατά την επιλογή της πλατφόρμας θα πρέπει να έχετε πλήρη γνώση των όρων και κανονισμών της, τι ισχύει στις συναλλαγές (τρόποι καταθέσεων – αναλήψεων, χρεώσεις, χρονική διάρκεια, κατώτατα – ανώτατα όρια), ελάχιστο και μέγιστο επιτρεπτό ποντάρισμα και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Στις περισσότερες ιντερνετικές στοιχηματικές πλατφόρμες υπάρχει επίσης το κίνητρο του μπόνους εγγραφής. Κριτήριο επιλογής ή όχι του Bonus αλλά και της πλατφόρμας είναι οι όροι που το συνοδεύουν (rollover που απαιτείται, σε τι αποδόσεις, χρονική διάρκεια επίτευξης επιθυμητού τζιραρίσματος κ.α.).

2. Εγγραφή

Η διαδικασία της εγγραφής είναι απλή, όμως είναι σημαντικό τα στοιχεία που θα δοθούν στην πλατφόρμα στοιχήματος να είναι αληθινά και ακριβή. Για να μπορείτε να παίξετε, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σας, καθώς σύμφωνα με το νόμο το στοίχημα είναι παράνομο για άτομα μικρότερης ηλικίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσθέσετε στα αντίστοιχα πεδία τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, κλπ), τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό σας (username, κωδικός, ερώτηση ασφαλείας), αλλά και έναν έγκυρο λογαριασμό email, καθώς είναι απαραίτητος για να ολοκληρωθεί η εγγραφή με το link επιβεβαίωσης που θα σας σταλεί.

Με το πέρας αυτής της διαδικασίας, η εγγραφή σας θα έχει ολοκληρωθεί.

Εκτός από την ορθότητα των στοιχείων που θα δώσετε, είναι σημαντικό η εγγραφή να μην γίνει από κοινόχρηστο ηλεκτρονικό υπολογιστή (βιβλιοθήκες πανεπιστημίων, internet café, κ.α.), καθώς η διεύθυνση IP είναι σημαντική για την ταυτοποίηση του λογαριασμού, τη λήψη του Bonus ή πραγματοποίηση αναλήψεων.

3. Τρόπος κατάθεσης – τι χρειάζεται;

Το τελευταίο βήμα πριν αρχίσετε να ποντάρετε είναι να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας στην πλατφόρμα στοιχήματος. Ως γνωστόν, η επιβολή των Capital Control δημιούργησε πρόσκαιρα προβλήματα στις συναλλαγές με τις πλατφόρμες στοιχήματος στο Internet, όμως σταδιακά η κατάσταση βελτιώθηκε και με την επιστροφή της Paysafecard έχει ομαλοποιηθεί. Υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων μεθόδων κατάθεσης (Paysafecard, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, Viva Wallet, Viva Spots, Skrill, Neteller, Moneysafe κ.α.) η οποία όμως ποικίλει ανάλογα με την κάθε πλατφόρμα. Επομένως, ο τρόπος που θέλετε/μπορείτε να πραγματοποιήσειτε κατάθεση θα πρέπει να είναι σημαντικό κριτήριο στην επιλογή πλατφόρμας.

Η κάθε διαθέσιμη μέθοδος κατάθεσης έχει τα δικά της πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα αλλά και τις δικές της «απαιτήσεις» ταυτοποίησης. Στον αναλυτικό Πίνακα Πληρωμών του Bookmakers θα δείτε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε.

4. Ταυτοποίηση Λογαριασμού

Διαδικτυακό στοίχημα Από τη στιγμή που υπάρχει χρηματική συναλλαγή με τη στοιχηματική πλατφόρμα, είναι λογικό να σας ζητηθεί μελλοντικά και ταυτοποίηση των στοιχείων σας. Με λίγα λόγια, η ταυτοποίηση του λογαριασμού είναι μια αναγκαία διαδικασία και απαιτείται από όλες τις πλατφόρμες.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι γνωστή διεθνώς με τον όρο «KYC» (Know Your Customer) και οι πλατφόρμες τη ζητάνε βάσει της νομοθεσίας κάθε χώρας αλλά και των ρυθμιστικών αρχών.

Τα έγγραφα που θα σας ζητηθούν για να ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση είναι τα εξής:

 • Αποδεικτικό ηλικίας/ταυτότητας με φωτογραφία (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο)
 • Αποδεικτικό διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας. Αποδεκτοί γίνονται οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας/ΔΕΚΟ (πχ ΔΕΗ, ΟΤΕ, κινητό τηλέφωνο, ίντερνετ, φυσικό αέριο κλπ), οι οποίοι θα πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός των τελευταίων 3 μηνών. Επίσης, εκκαθαριστικό τελευταίου έτους, έγγραφο απόδοσης ΑΦΜ, αλλά και οποιοδήποτε επίσημο τραπεζικό έγγραφο σας αποστέλλεται ταχυδρομικά. Ορισμένες πλατφόρμες δέχονται και βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από δήμο, υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικία σφραγισμένη από τα ΚΕΠ, αλλά και ΑΜΚΑ (χρήσιμα για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο όνομά τους).
 • Αποδεικτικό του μέσου πληρωμής ανάλογα με τον τρόπο που θα καταθέσετε. (πχ εμπρός και πίσω όψη χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, αντίγραφο λογαριασμού Neteller, Skrill, Viva, κλπ).
5. Ανάληψη χρημάτων

Για να προχωρήσετε σε ανάληψη κεφαλαίων από τον λογαριασμό σας στην πλατφόρμα στοιχήματος, θα πρέπει αρχικά να έχετε προβεί στη διαδικασία ταυτοποίησης. Η μέθοδος που θα γίνει η ανάληψη είναι ίδια με τη μέθοδο που πραγματοποιήθηκε η κατάθεση. Επί παραδείγματι, αν πραγματοποιήσατε κατάθεση με Viva Wallet, η ανάληψή σας θα γίνει αναγκαστικά προς το ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Εξαίρεση αποτελεί η Paysafecard, καθώς οι αναλήψεις που έχουν προέλθει από καταθέσεις με τη μέθοδο αυτή γίνονται μόνο με τραπεζική μεταφορά (έμβασμα). Βέβαια, ορισμένες πλατφόρμες στο διαδικτυακό στοίχημα δίνουν τη δυνατότητα ανάληψης προς τον online λογαριασμό που έχει ο πελάτης στη σελίδα της Paysafecard.

Οι καλύτερες πλατφόρμες για online στοίχημα

Stoiximan
Γιατί να παίξω
 • Ασφαλείς συναλλαγές και γρήγορες αναλήψεις
 • Ιστοσελίδα προσαρμοσμένη στον Έλληνα παίκτη
 • Πλούσιο πρόγραμμα Live Streaming*
 • Πολύ καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Cash out*
 • Πολλά ειδικά στοιχήματα
 • Συνεχείς προσφορές*
Εγγραφή
Netbet
Γιατί να παίξω
 • Ασταμάτητες προσφορές*
 • Πολύ καλά όρια πονταρίσματος
 • Χαμηλή Γκανιότα στο Live
 • Ασιατικά χάντικαπ με διάφορα lines σε pre-match και live γεγονότα
 • Πληθώρα αγορών και ποικιλία ειδικών στοιχημάτων
 • Διαθέτει την κορυφαία πλατφόρμα της SBTech
 • VIP πρόγραμμα
Εγγραφή
Bwin
Γιατί να παίξω
 • Πλούσια γκάμα αγορών και πολλά ειδικά
 • Παιχνίδια με ενισχυμένες αποδόσεις
 • Live streaming*
 • Cash Out*
 • Καταθέσεις με Paysafe, e-wallets και τραπεζικές κάρτες
 • Ιδιαίτερα λειτουργική πλατφόρμα για κινητό
 • Καθημερινές προσφορές* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις) 
Εγγραφή

Σχόλια