Λίγο απ΄όλα θα πουλάνε τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

πράκτορες οπαπΝέα ημέρα ξημερώνει για τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς ύστερα από απόφαση της ΕΕΕΠ, τα καταστήματα θα πωλούν αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, θα εισπράττουν λογαριασμούς από πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας και από ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, τα πρακτορεία θα χωριστούν σε διαφορετικές κατηγορίες και ανάλογα την άδεια που έχει, θα προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες και προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, τα πρακτορεία θα χωριστούν σε 4 κατηγορίες.

Κατηγορία Α: Το κάθε κατάστημα θα είναι αποκλειστικά σε ισόγειο, κλειστό χώρο, με δικό του εσωτερικό πατάρι που διεξάγονται τα τυχερά παιχνίδια. Eκτός αυτού όμως θα είναι δυνατή η πώληση καρτών και πακέτων σύνδεσης από πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, η πώληση εισιτηρίων, αναψυκτικών, αλκοολούχων ποτών και έτοιμου φαγητό. Τα καταστήματα της κατηγορίας αυτή θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και είναι τα μοναδικά καταστήματα που θα παρέχονται όλα τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες.

Κατηγορία Β: Θα ανήκουν τα καταστήματα Play, δηλαδή τα πρακτορεία που θα φιλοξενούν τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ.

Κατηγορία Γ: Είναι τα καταστήματα του ΟΠΑΠ που θα φιλοξενούν το παιχνίδι Bingo Lotto.

Κατηγορία ΣΤ: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα καταστήματα που θα προσφέρουν τόσο φρουτάκια, όσο και τα κλασσικά παιχνίδια του οργανισμού.

Τα πρακτορεία θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 200 μέτρα, με εξαίρεση τα πρακτορεία της κατηγορίας Γ’, που πρέπει να απέχουν από αυτά των υπόλοιπων κατηγοριών 500 μέτρα. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον περιορισμό των πρακτορείων που θα υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Σύμφωνα με τον κανονισμό, κατά τον υπολογισμό των πρακτορείων που θα υπάρχουν σε μια περιοχή, ο φορέας εκμετάλλευσης πρέπει να λαμβάνει  υπ’ όψιν πληθυσμιακά και εισοδηματικά κριτήρια, το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν, τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ για τα προηγούμενα 2 χρόνια σε κάθε περιφέρεια, το κατά κεφαλήν εισόδημα, τον πληθυσμό και εάν είναι τουριστική ή όχι η περιοχή.

Σχόλια