Η 2winbet αλλάζει άδεια και επιστρέφει δυναμικά στην αγορά

2winbet 3Άνεμος αλλαγής φαίνεται πως πνέει στην ελληνική αγορά στοιχήματος, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι αρκετές και αναμένονται να γίνουν ακόμα περισσότερες. Εξάλλου, οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για να προχωρήσει σε αλλαγές στην ρύθμιση της αγοράς και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στα “παράθυρα”. Οι πλατφόρμες που κατέχουν άδεια από ρυθμιστικές αρχές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να μεταφερθούν υπό την σκέπη ιστοσελίδων που κατέχουν άδεια εντός ΕΕ, αν θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μεταβατικό καθεστώς.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Όπως ΠΡΩΤΟΙ αναφέραμε στις 27 Απριλίου με σαφή υπονοούμενα στο τέλος του άρθρου, μία από τις πλέον ανερχόμενες πλατφόρμες στην Ελλάδα ετοιμάζεται να συνεχίσει τη λειτουργία της με ΑΦΜ πλατφόρμας που διαθέτει ευρωπαϊκή άδεια. Ο λόγος για την 2winbet, που σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Bookmakers συμφώνησε με την GLB GmbH (GoalBet International Betting), αλλάζει άμεσα άδεια και στο εξής θα λειτουργεί με άδεια Εσθονίας. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει συμφωνία και από αύριο αναμένονται και οι επίσημες αναφορές στον ιστότοπο της 2winbet.

Γιατί συμβαίνει αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η άδεια της Eldorado Sportwetten GmbH δεν αποκλείεται σύντομα να καταργηθεί, ενώ ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από την σύλληψη του ιδιοκτήτη της 1Χ2-Bet τον περασμένο Νοέμβρη στη Νάουσα. Δεδομένου ότι η 2winbet είναι μία πλατφόρμα που έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους παίκτες, το να συνέχιζε τη λειτουργία της στην άδεια της Eldorado, θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας όχι μόνο για την εξέλιξη της, αλλά και για το μέλλον της πλατφόρμας στην ελληνική αγορά.

Πέρα από το νομικό κομμάτι, η 2winbet με την αλλαγή της άδειας ξαναμπαίνει δυναμικά στην αγορά καθώς μετά την επιβολή των capital controls υπό την Eldorado μπορούσε να προσφέρει μόνο Moneysafe, Beecash και Neteller/Skrill ως τρόπο κατάθεσης. Πλέον η 2winbet εμπλουτίζει το portfolio συνναλαγών με VIVA (ελληνικές κάρτες, ebanking, viva spots), U-Pay, ενώ σύντομα θα είναι ξανά διαθέσιμη και η Paysafecard.

Ο Βookspy σχολιάζει τις εξελίξεις στην αγορά: Το ότι η Goalbet φρόντισε να πάρει ευρωπαϊκή άδεια (εσθονική) τις προηγούμενες βδομάδες και ότι η 2winbet “άλλαξε” άδεια ώστε να απαλλαγεί από την προβληματική Eldorado Sportwetten GmbH  δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τις Ε.Ε.Ε.Π. Όπως οι γνώστες του χώρου γνωρίζουν, η Ε.Ε.Ε.Π. και ο πρόεδρος της, είναι κατά των αδειών που υπάγονται στο Curacao και αργά ή γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις με όσες από τις 24 έχουν άδεια μόνο στην συγκεκριμένη ρυθμιστική αρχή.

Σχόλια