Μερίδιο από το στοίχημα ο στόχος των ΕΠΟ και Super League

Στοίχημα Super League ΕΠΟ_2Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας livesport, οι δύο οργανισμοί ενημέρωσαν τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη ότι προτίθενται να ζητήσουν ποσοστό από το στοίχημα, με το αιτιολογικό ότι αγώνες από τις αναμετρήσεις που διοργανώνουν, συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του στοιχήματος. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Υπουργός δείχνει να είναι θετικός σε αυτό το αίτημα.

Εξάλλου αυτό είναι κάτι το οποίο είχε συμπεριληφθεί στο νόμο Κοντονή και αφορούσε ακριβώς αυτήν την περίπτωση. Δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει καταβολή ποσοστού από το στοίχημα από τις ίδιες τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και συνδέσμους των αθλημάτων, που οι αγώνες τους βρίσκονται στα δελτία στοιχήματος.

Η Super League προτίθεται να διασφαλίσει από αυτήν την κίνηση ένα ποσό που ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να διανείμει τα 12 εξ’ αυτών στις ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας και τα υπόλοιπα τρία (3) σε αυτές της Football League.

Οι ΠΑΕ από μόνες τους θα ζητήσουν ένα μικρότερο ποσοστό επί των καθαρών κερδών.

Σχόλια